-
V novom videu sme sa venovali Elonovi Muskovi a jeho odkúpeniu Twitteru. Okrem toho sme sa tiež pozreli na to ako jeho kroky zahýbali v tom čase ešte s obchodovateľnými akciami Twitteru ale tiež Tesly.
https://youtu.be/b2M89MA6FhU
Čo sa týka konfliktu na Taiwane, toho sa dúfam nedočkáme, pretože by mal katastrofálne následky na ekonomiku sveta.
-
Re: GSM Ferroglobe - vyhliadky pre trh s kremikom
Nejako sa ti zmenil hlas medzi 1. a 2. videom :D
-
Citace:
Původně odeslal
tomito
Nejako sa ti zmenil hlas medzi 1. a 2. videom :D
:D :D Tak snažíme sa skúšať čo bude lepšie a podobne :D
-
Novan -14%, výsledky asi nebyly úplně ideální…
-
Citace:
Původně odeslal
Bergy
Novan -14%, výsledky asi nebyly úplně ideální…
Nebyly - malé tržby, já osobně jsem čekal tak dvojnásobek, ještě zbývá NDA tento rok.
-
Novan má dosť neprehľadné financovanie. Prakticky nie je prehľad ako na tom je. Nečakal som žiadne prevratné dobré správy. Novan je dlhodobá investícia - ale na konci tunela je svetlo :-)
Kúpa EPI Health nebola za účelom zarábania peňazí, ale za účelom získania distribučného kanála pre nové liečivo. Tento rok by mali podať žiadosť o NDA, môže prísť nejaká komplikácia ako pri VRCA a Novan napr. môže dosťat list aby nejakú procedúru upravil atď. Potom sa to musí schváliť, vyrobiť a v konečnom dôsledku distribuovať. A potom sa začne zarábať - môže to trvať aj 3 roky. Problém je vo financovaní tejto spoločnosti.
Warren nakúpil TSM - https://finance.yahoo.com/m/014bb97e...-semi-buy.html
Dobrá správa, asi konzultoval s Bidenom rokovania v Číne - a hrozba konfliktu zatiaľ nehrozí. :-)
Ja celému trhu momentálne neverím. Budúci rok bude veľmi zložitý a akcie sú stále ,,predražené,,
---------- Příspěvek doplněn 16.11.2022 v 19:46 ----------
Gsm dnes -18 %
-
Citace:
Původně odeslal
Tuttinho
Nebyly - malé tržby, já osobně jsem čekal tak dvojnásobek, ještě zbývá NDA tento rok.
Bude nějaké další video na YouTube ?
-
GSM dnes hezký propad. Říkal jsem si, že když půjde pod 5, tak nakoupím, ale teď nevím zda nepoleze ještě dolů :) Je nějaký důvod k tomuto propadu?
-
Citace:
Původně odeslal
kenod
GSM dnes hezký propad. Říkal jsem si, že když půjde pod 5, tak nakoupím, ale teď nevím zda nepoleze ještě dolů :) Je nějaký důvod k tomuto propadu?
Tržby boli menšie ako očakávané čísla. Ceny energií.
-
Citace:
Původně odeslal
kenod
Španělsko nejede, budou zavírat Francii na 3 zimní měsíce kvůli el, plynu atd.
Počítám, že Q1/23 bude špatné a začne to být zajímavé od Q2/23, kdy se naplno rozběhne jižní afrika.
Ale i tak vydělali 0.50 USD na akcii, ty výsledky nebyl úplně špatné. Podle jejich odhadů by se v Q2 mohl dostat hrubý dluh pod 200m USD, kde je jejich cíl začít vyplácet dividendy.
-
Novan konečne uverejnil svoje plány s liečivom SB206: https://finance.yahoo.com/news/novn-...092500608.html
V roku 2024 by malo byť už na trhu v USA a v roku 2027 na trhu v Japonsku.
Upcoming milestones include:
➢ SB206 NDA-enabling stability testing – 2H:22
➢ Potential deal with Sato for Rhofade – Year-end 2022
➢ SB206 NDA submission – Year-end 2022
➢ Pivotal trial launch for SB204 in acne – 2023
➢ SB206 US launch – 1H:24
➢ NDA submission for SB204 - 2024
➢ SB206 approval in Japan (Sato) - 2027
Jediná otázka je - odkiaľ budú mať financie. Teraz keď znova padli pod hranicu jedného dolára majú znova problém. Reverzný split neprichádza do úvahy - možno nejaká ponuka akcií? Ale myslím si, že si už počkajú na schválenie NDA pre SB206 a potom by už mali byť OK.
-
Otázka peněz je vlastně v tom druhém bodě. Potencionálně to může být kolem 20 - 30 mil USD.
- Potential deal with Sato for Rhofade – Year-end 2022
Ale uvidíme, kdo si postoval, že už dali studii na https://clinicaltrials.gov/ct2/show/...&draw=2&rank=1
Zajímavé je, že oproti VRCA mají 870+ pacientů, VRCA má 33.
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/...&draw=2&rank=6
---------- Post added 22.11.2022 at 0:37 ----------
Tak už jsem si myslel že jsem viděl všechno, ale tohle ne :D. GSM v afteru
https://i.imgur.com/QSs9jIZ.png
-
Ahoj,
v novom videu sme sa pozreli na najnovšiu investíciu Warrena Buffetta do TSMC. Okrem toho sme tiež rozobrali akcie Intelu a ASML.
NEJNOVĚJŠÍ INVESTICE WARRENA BUFFETTA - YouTube
-
Investors in Verrica Pharmaceuticals (NASDAQ:VRCA) have unfortunately lost 83% over the last three years
Investors in Verrica Pharmaceuticals (NASDAQ:VRCA) have unfortunately lost 83%…
Nevidím v tom tom článku veľa pozitívneho. Ďalej som čítal nejaké články, že inflácia udrie v USA v strede roka 2023 a vtedy by mal prísť nejaký 25 %-ný pád akciového trhu. A zotavenie len v roku 2024. Ale vlastne v poslednom čase som toho veľa pozitívneho nečítal nikde :-)
-
Tyhle články ani nečti, to je generované AI :D
-
Novan se rozjel, ješte příjde NDA, a možná Japonci, to jsem zvedavy, ze by se konecne usmálo stestí.
-
Ahoj stratili ste reč? Recesia ešte len prichádza do USA - možno ešte uvidíme koncom roka Santa Rally ale potom to pôjde dole vodou aspoň do stredu roka 2023. V týchto časoch si spomeňme na koniec roka 2020 a začiatok roka 2021 - to bola rally :-) Warren ešte nenakupuje alebo ak áno tak to robí tajne :-)
---------- Příspěvek doplněn 19.12.2022 v 19:38 ----------
Zaitaľ si čítajme knižku Špatné peníze / Zlé peniaze od Juraja Karpiša: https://www.martinus.sk/search?q=Karpi%C5%A1
-
“If you ... owned all of the bitcoin in the world and you offered it to me for $25, I wouldn’t take it,” Buffett told CNBC earlier this year.
-
Ja jsem pořád tady :D čekám na Novan, snad tento týden nebo příští to bude. Bylo by dobré, až oznámí NDA aby se trhy obrátily, už 4 týdny klesáme. Jinak vše nej do nového roku! Snad se situace zlepší pro všechny.
-
Asi sa s tým NDA neponáhľajú, čítal som, že trh ešte očakáva aspoň 25 % pokles. Ja nevie veď už VRCA, ktorá má podanú NDA klesla na 2,33.
Nevyzerá to zatiaľ že bude vianočná rally ...
Čína oznámila, že končí s opatreniami proti Covidu.
-
Bohužel letos se Santa Claus Rally nekoná. Jsme is zaspakuloval na rally u AMC a COIN a nevyšlo to no. :-( Oboje hodně spadlo… AMC po zveřejnění možného reverzního splitu a COIN asi hodně opožděně reaguje na situaci okolo FTX. Uvidíme, jak se bude situace vyvíjet v prvním kvartálu příštího roku, ale také jsem četl, že je možný ještě cca 25% pokles… Uvidíme no, některé akcie jsou ještě dost předražené a další pokles by tak byl na místě (např. NVDA aj.).
Citace:
Čína oznámila, že končí s opatreniami proti Covidu.
Tady jde vidět, že nulová tolerance byla chybnou volbou a prostě to promoření je nutnost, bez kterého to nejde a zbytek světa to už má naštěstí za sebou. Tím, že se v tom ale bude nyní Čína plácat, tak pořád ještě nedojde k obnovení dodavatelských řetězců. Minimálně ne v první polovině příštího roku.
-
Dnes Hoth Therapeutics, Inc. (HOTH) +140 % - dnes im FDA schváli jeden výskum.
Your access to this site has been limited by the site owner
Malá firma so 4 zamestnancami. Tiež sa zameriavajú na kožné ochorenia. Z pôvodných 4 dolárov vyskočili na 11 dolárov. Pred rokom mala firma hodnotu 25 dolárov. Myslím, že to teraz znova padne ale do budúcnosti vyzerá dosť dobre so svojimi štúdiami.
---------- Příspěvek doplněn 30.12.2022 v 08:00 ----------
Citace:
Původně odeslal
erik1
Dnes Hoth Therapeutics, Inc. (HOTH) +140 % - dnes im FDA schváli jeden výskum.
Your access to this site has been limited by the site owner
Malá firma so 4 zamestnancami. Tiež sa zameriavajú na kožné ochorenia. Z pôvodných 4 dolárov vyskočili na 11 dolárov. Pred rokom mala firma hodnotu 25 dolárov. Myslím, že to teraz znova padne ale do budúcnosti vyzerá dosť dobre so svojimi štúdiami.
Tak boli fakt rýchly a hneď aj ponúkli nejaké nové akcie po 5 dolárov: Hoth Therapeutics Announces $10 Million Private Placement Priced At-the-Market Under Nasdaq Rules
- som zvedavý ako to ovplyvní terajšiu cenu
-
Citace:
VRCA, ktorá má podanú NDA klesla na 2,33.
Nevyzerá to zatiaľ že bude vianočná rally ...
Čína oznámila, že končí s opatrenimi proti Covidu.
Ale ona nic podaného nemá, FDA to neschválili, proto spadli, budou podávat znovu asi.
No to právě teď sleduju. Mnoho farmacií pumpuje stovky procent na nevýznamné zprávy. IND je jen to že mohou zahajít výzkum, ten může trvat i 6 let, než se dostanou do bodu kde je Novan NDA!
Další pumpy například Kala Pharmaceuticals a další desítky, za poslední tyden jsem viděl tak 10 farmacií jít přes 100%.
Většína pumpuje na ukončené studie Phase 1 + 2 nebo právě na IND. Takže jsou to docela fake pumpy.
Proto tak očekávám NDA u Novanu, tam už jde o hodně, je to poslední třešnička na dortu po x letech studií.
-
Prajem šťastný nový rok 2023 a držím palce v novom roku.
-
Čo sa momentálne deje v oblasti GSM - Ferroglobe? Momentálne nejako stagnuje. Čakal som tam aspoň 20 dolárov.... :-)
Uvidíme či tento rok AMC, COIN, GME - znova ožijú, zatiaľ som tam len divák :-)
-
GMS padá hodně, ale je to alespoň příležitost na další nákup. Já mám nyní docela dost financí zablokováno v AMC a COIN, kde jsem zkoušel vyložené krátkodobou spekulaci, ale moc se to nepovedlo. :-( Nečekám tam ztrátu, ale místo krátkodobé pozice budu muset držet, minimálně, střednědobou.
U MEME akcií ale nyní nečekám v prvním pololetí 2023 žádný velký růst, spíše další pokles. Ale o to více pak mohou vyrůst v druhé polovině roku, jak se situace zlepší (tedy pokud se zlepší a neobjeví se nějaká další černá labuť). Sleduji i nadále GME, ale tam nejsem ochoten vytvářet pozice, dokud nebude cena tak 8–10 $.
Začíná se nám ale pěkně rozjíždět NOVAN, to je dobrá zpráva. :-)
-
Sledujte KALA: Kala Pharmaceuticals, Inc. (KALA)
- ide o malú firmu ako je NOVN a pri tom je NOVN oproti tejto malej firme niekde celkom inde
- z 3,80 - vyletela cena na dnešných 44 dolárov!!!
---------- Příspěvek doplněn 04.01.2023 v 19:05 ----------
Citace:
Původně odeslal
erik1
Sledujte KALA: Kala Pharmaceuticals, Inc. (KALA)
- ide o malú firmu ako je NOVN a pri tom je NOVN oproti tejto malej firme niekde celkom inde
- z 3,80 - vyletela cena na dnešných 44 dolárov!!!
Kedy som toto zažil s Novanom, a vyletel by na 50 dolárov, už by sa mi triasli ruky.....:-)
-
Citace:
Původně odeslal
erik1
Kedy som toto zažil s Novanom, a vyletel by na 50 dolárov, už by sa mi triasli ruky.....:-)
No neviem, ako to sledujem tak Novan by mohol v prípade zázraku vystreliť max. na 10-20.
-
O KALA jsem psal nahoře, je to přesně tak jak píšeš, Novan zaslouží aspoň 5 USD :D
Novan :D, jak jsem psal, stále držím, snad to vydrží a nebude sell the news. Pozitivní signál, že to dalo přes 2 USD bez toho NDA.
https://i.imgur.com/mVY2twF.png
-
Tuttinho ty si veľký zberateľ :-) Tak ja si myslím, že prichádza oneskorená Santa Relly, ešte nalákajú nejaký retail na kúpu rôznych akcií, a potom okolo marca znova priletí 25%-ná čierna labuť. Celý svet je v depressii. Čína, USA, Európa, Nemecko - všetky ekonomiky spomaľujú. Hm - nedovolím si ani odhadnúť čo spraví podanie NDA s Novanom. Nedávno som čítal o nejakých robotických skenneroch akcií - ktoré používajú nákupcovia, ak nejaká akcia začne stúpať (napr. 20 %), skenner danej obchodnej firmy to zaznamená a tiež začne automaticky nakupovať. Ae potom sú zas výpredaje, takže hm je to zložité.