-
Re: GSM Ferroglobe - vyhliadky pre trh s kremikom
drzim palce. ja nechcem riesit dane, takze nepredavam nic skor nez po roku. plus mam klud, nemusim sledovat trh a analyzova akcie. i ked uz riesim ze co po par rokoch ked uz budem predavat. bojim sa ze zabudnem ako analyzovat :D je to taky zaujimavy problem dlhodobych investorov.
-
Ja jsem to jeste neprodal
-
Žiadne nové správy? Oživenie trhu s kremíkom? Alebo už len koncom roka?
-
ITC Finds U.S. Silicon Metal Producers Injured by Imports from Bosnia and…
treba vyckat co bude dalej. ale inak sa caka na rozbeh industrialneho sektoru. gsm dodava primarne automobilkam a stavebnemu priemyslu. med vcera prerazila silno 3$ takze vsetko je na velmi dobrej ceste. problem robia len demokrati v usa kvoli nadchadzajucim volbam takze usa ekonomika trpi stale. taktiez uvidime co bude po znovu zvoleni trumpa s obchodnou vojnou usa-cina a vojenskym konfliktom usa-cina kedze usa hroti situaciu posielanim vojenskej techniky do pacifiku, konkretne vychodocinskeho mora. po volbach budeme vediet viac. ale osobne som cakal ze gsm uz bude na dolari aspon. teraz sa presunuli na mensi nasdaq trh kvoli dlhodobo nizkej cene pod dolar takze tam bol maly pokles ale cakal som ze uz to bude normalizovane. v kazdom pripade gsm ma dobre financne vysledky, v kontexte tejto umelo vykonstruovanej globalne jekonomickej samovrazde a teda ide len o to aby novi investori mali o obchodovanie akcii tejto firmy zaujem. konzervativne investicne fondy sa asi moc nehybu stale, tiez si myslim ze cakaju po volbach az ked sa trhy ukludnia, navyse je dovolenkove obdobie. takze je tam strasne vela faktorov.
ked sa v europe rozbehnu akcie arcelor mittal(mt) a v usa uss steel(x), najvecsi oceliari na svete, pripadne alcoa(aa) co je hlinik(med uz fici) tak to je jasna znamka ze industrialny sektor taha nahor a potom mozme vidiet gsm ako zacne rast taktiez.
-
Ďakujem za fundovanú odpoveď, stále ešte celkom nie som v obraze čo sa týka ťažiarenských, banských a oceliarskych akciách ale snažím sa získať čo najviac informácií. Súhlasím, že novembrové voľby sú jedným z hlavných faktorov, ktorý ovplyvňuje rast akcií. V USA to už vyzerá ako u nás - ľudia si musia vybrať menšie zlo :-)
-
ja som len laik takze vsetko treba brat s rezervou. osobne nevidim ze v usa ide o volbu mensieho zla. demokrati su naprosto sialeni, bodka :)
-
Jeste budou nejake zpravy z ciny, kvuli povodním, neco jsem nasel tady https://www.pv-magazine.com/2020/08/...-flood-threat/
Oni to tam asi dost cenzurují, takze nikdo neví co se deje
-
ale nam to teda lieta, dnes 42 centov. ale na oktober az marec su opcie na 2.5$.
-
Uvidime cekam, ze ti dva analytici co byli na telemostu, vydaj nejake doporuceni¨, koupil jsem jeste dalších 5k Novanu
https://twitter.com/Novan_Biotech/st...76022346911746
-
ja biotechu nerozumiem takze to ide uplne mimo mna. de facto som skresal portfolio na tri firmy a neriesim uz nic.
inak povodne som len chcel zarobit s tym ze som ocakaval 10x ale teraz to vyzera ze budem drzat pozicie a budem cakat na dividendy. hlavne TRQ je doslova zlata bana. a gsm davalo v minulosti dividendy aj 50 centov. s inflaciou, ked sa rozbehne industrialny priemysel, mi gsm vrati pociatocnu investiciu kazdy rok :D
-
Je to jedoduche ja tomu taky nerozumim ale precti si tento clanek
KNOW Bio Announces Breakthrough Nitric Oxide Discovery to Combat COVID-19
Citace:
The result was a greater than 99.9% reduction in virus observed after 24 hours versus virus observed on untreated cells.
Novan vlastní pres 60 patentů v USA, Japonsku a EU, je to uplne nová medicína.
V roce 1998 za to byla udelene Nobelova cena, firma Novan byla zalozena v roce 2006 a od te doby na tom makaj a ted mozna konecne prisli výsledky
The Nobel Prize in Physiology or Medicine 1998 - NobelPrize.org
Nitric oxide treatment can be pivotal in the fight against COVID-19
takze mas tu neco co lidstvo zná sotva 20 let a teprve ted se objevují moznosti jak tím zabíjet viry, nejen coronu ale i další hepa viry a další.
Tady je jejich pipelane
https://novan.com/pipeline/
-
Ty jo, tak plno novinek
Dej si do prekladacu tento clanek https://www.acpresse.fr/ferropem-nou...nce-en-europe/
To jsem ani nevedel ze vyrabi nejaké plyny do betonu, maji kapacitu až 250 000 t za rok
Fumée de silice : l’addition incontournable pour des bétons durables…
Tohle rikal CEO na telemostu
Aluminum-related demand continued to be weak in both the U.S. and Europe, largely tied to a slowdown in the automobile industry. This has been partially offset by strength in chemical sales throughout the middle of the quarter.
This has been partially offset by strength in chemical sales throughout the middle of the quarter.
Tak asi je jasne o co jde.
Další
Citace:
Imports of silicon metal from Bosnia and Malaysia will range from 12 to just over 21 percent. Import duties on Icelandic metal, on the other hand, are higher, or in the range of 28 to 48 percent.
Citace:
Up to 48% of import duties will be imposed on Icelandic silicon metal in the United States. The US Commerce Department's Commission of Inquiry examined the underpricing of imported silicon metal in the US market this summer.
Tak jestli vydrží a ufinacují to, tak to bude masakr, plno nových produktu a jeste se staví ta nová továrná v Puertollanu na solar grade silicon + stale neotevreli ty zavrené pece na ferroaloys, tak to jestli ted oznamí, ze to otevíraj tak jsme nad dolarem.
-
fiha, celkom dost. ja ani nemam sajnu co sa deje moc, len som rad ze dnes som konecne v pluse znovu :D
ale ked sa rozbehne industrialny priemysel a automobilky tak to bude parada.
... inak som rad ze tie importne cla sa zavedu a gsm tak bude mat lepsie prostredie a bude viac konkurencieschopne
-
Tak co pojedes taky na Barbados? :D
Jak otevrou ty zavrené pece a full produkce to poletí dalších 100%. Pristi tyden 1.2 USD tipuju a mensi korekce
Tohle psali v říjnu 2019, - These outages are expected to last four to six months, it said. - Dneska to bude skoro rok a jeste zadné zpravy, to cekám kazdou chvili ze neco zapnou.
Citace:
The company said in a statement that it idled two ferrosilicon furnaces in Chateu-Feuillet in France September 30 and said a third at Laudun would be idled November 15. It also said it would idle three silicon metal furnaces October 7 -- two in Montricher and one in Laudun.
Ferroglobe also said ferrosilicon production at Polokwane, South Africa, had been idled since August 1, while production had been reduced at its plant in Sabon, Spain.
In North America, having idled its No. 3 silicon metal furnace in Becancour, Quebec, August 30, it also idled the No. 3 furnace at the facility September 30. Becancour is the only silicon producer in Canada.
Its Bridgeport, Alabama ferrosilicon facility has been idled since September 1, with orders transferred to its Beverly, Ohio, facility.
At the end of last year, Ferroglobe idled silicon metal productoin at its Selma, Alabama, plant.
The company's statement did not disclose the tonnage of production idled in the latest round of ferrosilicon and silicon cuts.
Ferroglobe said it was also reviewing its manganese alloys capacity.
-
hej, ved oni skoro vsetko odstavili a isli na minimalnu prevadzku aby drzali straty na minime a nemuseli prepustat a predavat dalsie asety. nastastie sa predali len tie hydroelektratne fo francuzsku(myslim) a v polsku mala zlievaren, alebo co to bolo, takze celkom fajn. plus nasadili rezim uspory vydajov a to im tusim uz za posledne dva kvartale prinieslo 15 mega na kvartal alebo tak nejak. takze ja som s vedenim velmi spokojny, i ked to bolo pod starym ceo takze neviem co urobi novy. ale tiez cakam kym sa rozbehne vyroba. ratam ze najskor buducu jar ale, tak ako clekovo globalna ekonomika lebo este budu strasit s druhou vlnou, kvoli jesennej a zimnej chripke, ale potom uz sa snad ludia uvedomia. a taktiez bude po volbach v usa konecne.
mne zacalo lepsiet portfolio nahor slusne, rozbiehe sa to pomalicky.
jedine co mi trochu na gsm vadi je ta ich financna menezerka beatrice, tu ked pocuvas/citas prepisy tak nemas sajnu co hovori nikdy :D
.. inak momentalne mi robi najvecsiu radost TGB kde mam +200%
-
-
congly - to si chcel reagovat nejak nepodarane alebo co? :D
tutti: no ja som len zvedavy lebo cely problem kremikovych baterii, ktore su ucinnejsie nez litiove, je rozpinanie pri nabijani a vybijani - praskaju, lebo kremik je krehky. to bolo cele gro toho startupu co spojil sili s GSM. tesla pise ze len ide zvysovat objem kremiku v bateriach, nie ze prechaza z litia na kremik, takze neviem ze co to v praxi bude znamenat, okrem zvysenia dopytu po kremiku samozrejme :)
-
Citace:
Původně odeslal
node
congly - to si chcel reagovat nejak nepodarane alebo co? :D
tutti: no ja som len zvedavy lebo cely problem kremikovych baterii, ktore su ucinnejsie nez litiove, je rozpinanie pri nabijani a vybijani - praskaju, lebo kremik je krehky. to bolo cele gro toho startupu co spojil sili s GSM. tesla pise ze len ide zvysovat objem kremiku v bateriach, nie ze prechaza z litia na kremik, takze neviem ze co to v praxi bude znamenat, okrem zvysenia dopytu po kremiku samozrejme :)
Lithium zůstane, litiha je dostatek, ale z kremiku budou katody nebo anody nebo oboji nebo elektrody :D bůh ví. To prave popisují na tom obrazku jak to napravit to nafukovani kremiku, bude to Through elastic, ion-conducting polymer coating, prave proto to bude Tesla silicon, ale to musí vyrobit s raw materiálu takže to je jasné
https://i.imgur.com/boHC3t4.jpg
Tady obrazek aftermarketu
Ta US silica stala nedavno dolar
https://i.imgur.com/AI6I9dA.png
---------- Post added 23.09.2020 at 09:41 ----------
https://i.imgur.com/FhQDkTZ.jpg
Podle tohoto obrazku to vypadá, že v tesle jsou nějací čínští špehové
https://i.imgur.com/cOanOUW.png
-
nemusi byt, ved vsetko sa pomali rozbieha, hlavne v cine. 90 dnovy priemer je nic. keby to bol rast v ramci 72 hodin tak to je o inom.
-
Citace:
Původně odeslal
node
nemusi byt, ved vsetko sa pomali rozbieha, hlavne v cine. 90 dnovy priemer je nic. keby to bol rast v ramci 72 hodin tak to je o inom.
To byl trosku vtip :D
-
vyleti na 83 a potom padne na 70, lol. to je den toto :D
ale verim ze piatok bude akcny.
-
Citace:
Původně odeslal
node
vyleti na 83 a potom padne na 70, lol. to je den toto :D
ale verim ze piatok bude akcny.
Ano ale byl tam bohuzel GAP po pre-marketu, takže ho to jelo vyplnit, aspon je dobre ze to zavreli ted.
https://i.imgur.com/spz6uu1.png
-
-
-
zo 46 na 60 centov nie zle. len ci to udrzi.
ja pozorujem v poslednej dobe neskutocne nizky objem akcii sa obchoduje v mojom mini portfoliu. neviem kvoli comu zatial.
-
Citace:
Původně odeslal
node
zo 46 na 60 centov nie zle. len ci to udrzi.
ja pozorujem v poslednej dobe neskutocne nizky objem akcii sa obchoduje v mojom mini portfoliu. neviem kvoli comu zatial.
Cekaj na schválení od FDA, pak zacne výroba
-
Stále sa snažím pochopiť finančnú politiku GSM - ako bolo hore spomenuté raz sa vyšplhá na 0.80 a potom nemá problém spadnúť na 0.60. Každopádne aj GSM by mal ísť do 17. 2.2021 nad dolár v každom prípade. Čo sa týka akcií spoločnosti NOVN tak to vyzerá sľubne. Ale už pomaly by mali tiež stúpnuť nad 1 dolár kvôli pravidlám NASDAQ alebo požiadajú o 180 denný odklad - prípadne to vyriešia reverzným splitom. Ale keďže včera ohlásili partnerstvo s globálnym farmaceutickým lídrom tak myslím, že čoskoro prídu ďalšie dobré správy a pôjde to nad ten dolár a reverzný split ani odklad nepoužijú. To čo sa včera udialo s NOVANOM môžme nazvať pojmom golden cross - zlatý kríž :-)
-
Citace:
Stále sa snažím pochopiť finančnú politiku GSM - ako bolo hore spomenuté raz sa vyšplhá na 0.80 a potom nemá problém spadnúť na 0.60.
gsm s tym nema nic spolocne, to ma na svedomi trh. za danych okolnosti gsm hospodari vcelku dobre.
Citace:
Každopádne aj GSM by mal ísť do 17. 2.2021 nad dolár v každom prípade
ak narazas na nasdaq pravidla, tak gsm uz bolo presunute na mensi trh, pred mesiacom, ci dvoma. takze dolarovy limit alebo split je irelevantny. i ked popravde si skor myslim ze mali spravit rs, tak ako trq bude robit teraz napriklad.
-
Ďakujem za info. Ale ,,gsm s tym nema nic spolocne,, v prípade tak obrovskej firmy si nemyslím. Oni majú páky na zvýšenie cien. Otázka je prečo je dobré nechávať tú cenu tak nízko z ich hľadiska.
-
KDyž vyhraje Biden tak to bude raketa? :D