OXY se už dostalo v premarketu přes 60 dolarů. Začínám vážně uvažovat o prodeji. Budu dnes sledovat a na konci dne možná prodám... Získám tím tak další finance na nákupy titulů, co teď padají.
Printable View
OXY se už dostalo v premarketu přes 60 dolarů. Začínám vážně uvažovat o prodeji. Budu dnes sledovat a na konci dne možná prodám... Získám tím tak další finance na nákupy titulů, co teď padají.
Tak OXY jde v marketu dolů. V premarketu bylo 8 dolarů nahoru. Někdo asi prodal velké množství akcií...
NOVAN + EPI Health - akvizícia za $27.5M.
Tak jsem dnes prodal OXY za 55. Sice jsem ho chtěl původně prodat až za 65, ale už jednou jsem doplatil na svou hamižnost, takže raději jsem se spokojil s vrabcem, než čekat na holuba.
Cena ropy nyní dost padá. Sice se to na akcích ještě moc neprojevuje, ale to může být jen otázkou času...
Tak dneska (15. 3. 2022) ropa opět padá a s ní začíná padat i OXY. Fajn, že jsem prodal. :-)
Ahoj, myslím si, že si predal za super cenu :-) Nikdy nevieš čo bude zajtra.
---------- Příspěvek doplněn 15.03.2022 v 18:15 ----------
Cena GSM padá po skvelých výsledkoch kvôli vojenskému konfliktu, FED-u, inflácii? Alebo všetko dokopy terez vplýva na cenu akcií? Je to dosť zaujímavé. Včera SPCE - 6,79!
Čakal som nejaké veľké výpredaje, ale momentálne vidím, že tie ceny padajú nejako riadene, aspoň sa mi to zdá. Nie je to proste panický výpredaj....
O současněm stavu na akciovém trhu byl článek na Investičním webu. V podstatě už jsme v medvědím trendu a současné chování akciového trhu je učebnicovým příkladem poklesu, kdy už nedochází k „testování maxim“, ale naopak k „testování minim.“ Panický výprodej to není, ale těžko říci, jak poklesový trend bude dlouho trvat. Klidně může trvat i několik let…
FED navíc opravdu dnes zvýšil sazby. Sice jen o očekávaných 0,25 %, ale hodlá ještě letos 6× sazby zvýšit.
Tak musíme byť optimisti. Čítali ste? Buffett ďalej nakupuje OXY: https://www.barrons.com/articles/buf...?siteid=yhoof2
---------- Příspěvek doplněn 19.03.2022 v 08:55 ----------
Včerajší deň burza rástla, vyzerá to dosť neprirodzene v dnešnej situácii, ešte ani Covid nepovedal svoje posledné slovo, FED je tiež jastrabí a burza ako by to všetko ignorovala. Bojím sa, že týmto prístupom ten prichádzajúci pád a výpredaj nastane v jeden neurčený deň a bude to niektorých dosť bolieť. Ale bude to aj veľká príležitosť na nákup. Stále uvažujem nad tým čo spôsobí veľké výpredaje.
Palmour John W - riaditeľ Novanu nakúpil 10.000 akcií. To znie dobre :-)
SEC FORM 4
Na ten páteční růst jsem také koukal jako puk. Hledal jsem, kde se vzalo tolik optimismu, ale nic jsem nenašel. Na Investičním webu byl seznam medvědích trendů a jejich trvání, které bylo vždy několik měsíců až let. Při současném chování trhů bych se ale také nedivil pádu jen v rámci jednoho, dvou dnů. Však v lednu během půl dne padl index S&P o více jak 400, i když následně to trhy srovnaly... Může se to ale opakovat znova a mnohem silněji.
Je to logické udělalo to skoro 100% za pár dní. Teď bude delší akumulace, prodal jsem 166 akcií, chci si koupit macbook a teď je výhodný kurz CZK/USD :D a bylo to do vteřiny pryc, to se často nestává, nekdy jsem pár minut čekal. Navíc už mě docela děsilo porád videt 9666 akcií :DCitace:
Cena GSM padá po skvelých výsledkoch kvôli vojenskému konfliktu, FED-u, inflácii? Alebo všetko dokopy terez vplýva na cenu akcií?
Q1 by prej mělo být 1.80 USD na akcii, hrubý zisk, to by byl masakr. myslím že po Q1 pojedeme tak na 14 USD.
Kazdopadne ja si pockam na dividendu, ktera bude obrí za tento rok
Tak jsem dneska zvědavý na výsledek zasedání ČNB ohledně sazeb. Očekává se, že zvednou sazbu o 0,5 bodů na 5 %, ale u předchozích zasedání vždy překvapili, takže uvidíme. Trhy již ale zareagovaly a koruna posílila. Pokud posílí ještě více, tak směním další část mých financí na dolary/eura.
Abych totiž řekl pravdu, tak v následující letech koruně (a ani ČNB) moc nevěřím a tak se ji snažím zbavovat. Hlavní rána příjde příští rok, jak bude zveřejněn schodek (bohužel v plánovaných 280 mld. nevěřím).
---------- Příspěvek doplněn 31.03.2022 v 14:53 ----------
Tak jednání rady ČNB dopadlo dle očekávání. Překvapení nenastalo.
KOUPIL JSEM NOVOU SPOLEČNOST ?? 🤑 - YouTube
Znáte ? Máte ?
Sledujete kurz dolára voči euru? Euro padá, dolár posilňuje. 1,0805 !
Musím říci, že nesleduji. Sleduji jen kurz dolaru/eura k české koruně. :-) Je to ale logické, vzhledem k situaci, ve které se Evropa nyní nachází.
Doufám, že se ČNB pochlapí a začne konečně intervenovat na posílení koruny (u sazeb už moc pozitivně další zvyšování nevidím, i když bych klidně uvítal 8-10 %). Pak by konečně mohl být opět fajn kurz na směnu.
A na co ti je posílení koruny a navíc umělé? Já cpu všechno do dolaru už rok, mam víc dolarů jak CZK, v czk mam jen na jidlo a platby. Když se něco stane, raděj budu v dolaru, jak v nějaké koruně, ta nikoho nezajímá.
ČNB korunu skrytě oslabuje
ČNB přes dotační eura skrytě oslabuje korunu, navzdory pádivé inflaci - Seznam…
Abych mohl zase směnit koruny na dolary.Citace:
A na co ti je posílení koruny a navíc umělé?
Také se koruny poslední rok zbavuji a také mám více USD, než CZK. Před měsícem mi ale skončila vázací doba na stavebku, takže nyní mám zase nějaké koruny, kterých se rád zbavil. Koruně také nevěřím, ale k jejímu „pádu“ dojde až příští rok, jak se ukáže, že schodech ještě více narostl (nedivil bych se ani pádu na 30 Kč za Euro). Do té doby ale může ještě koruna, jak píšeš, uměle posílit. K 21 za dolar se už nedostane, ale pod 22 by mohla jít. Čekal bych to někdy na začátku léta, kdy často bývá dolar slabší.
Není nač čekat, zachvili v USA porostou úroky, u nas už tolik neporostou a koruna je stejně za 22.60, to by museli dat uroky na 10% aby šla na 21. aby si pak nemenil za 23.50 v tom létě.
ČNB už dobře ví, že posílení koruny je jí k hovnu, protože to by si všichni museli stáhnout marže o to posílení a to kdo udělá dobrovolně? kdo se dobrovolně okrade o zisky? Jsou totálně v pasti, fakt se nenechám okrádat Rusnokem a tou jeho bandou v ČNB
Sazby u nás už nahoru moc nepůjdou, to je pravda, ale zvyšování sazeb v USA také nebude žádná hitparáda. FED je ve stejné pasti jako ČNB (možná ještě ve větši, protože jeho konání má vliv na světovou ekonomiku). Ono stejně USA (a následně celý svět) skončí v recesi (u nás je jistá stagflace), ať už udělá FED cokoliv. Mohou jen ovlivnit jak dlouho se v ní budeme plácat a jak hluboko se ekonomika propadne.
---------- Příspěvek doplněn 20.04.2022 v 13:25 ----------
Tak nám v pre-marketu hezky klesl Netflix a půjde nejspíše ještě níže. Není se ale čemu divit. Byl předražený, stejně jako řada dalších titulů, které pád teprve čeká. Netflix těžil primárně z malé konkurence a COVIDu. Konkurenci už má slušnou a hřebíček do rakve přidala inflace, díky které, mimo zmíněnou konkureci, klesá počet předplatitelů. Při každém šetření se vždy začíná šetřit na kultuře, neb k životu není krátkodobě potřeba.
NETFLIX -35% wau :-) Riadny pád.
a jé je, pátek, výprodeje na trzích..
Tak výprodeje stále pokračují. Uvidíme, jestli se podaří překonat rezistenci 4 150 u S&P 500. Následně bychom mohli jít ještě níže. „Sell in May“ začal letos dříve…
Dolar nám stale posiluje a možná se fakt stane, že budu měnit za 23,5, jak psal Tuttinho. :-D Počkám si ale na konec května. Výsledky dubnové inflace mohou ČNB donutit k alespoň mírné intervenci koruny.
EUR/Dolár - 1,049 :-) Euro nám oslabuje.
---------- Příspěvek doplněn 29.04.2022 v 16:37 ----------
Zachytil som nejakú informáciu, že inflácia je vlastne dobrá pre ľudí, ktorí majú pôžičky. Čo sa týka burzy sledujem to, posledný rok mi dal dosť veľa - hlavne čo sa týka trpezlivosti, no a ten náš Novan nám dáva zabrať :-) Verím, že na konci tej cesty bude veľké plus :-) V máji by sme mohli vidieť ešte nejaké väčšie výpredaje.
V pátek jsme překonali resistenční hodnotu 4 150 u S&P 500, tak nyní jsme zvědavý, kam až se tento týden a měsíc podíváme. Co jsem tak četl, tak největší propad (téměř na úrovni dot-com bubliny) prý zažijí letos technologické tituly. Stačí se podívat na Netflix, jak se nyní pohybuje.
Jinak pro dlužníky je samozřejmě inflace pozitivní věc, protože s klesající hodnotou peněz „klesá“ i dluh. Jenže tohle musí být podpořeno i růstem mezd. V okamžiku, kdy je inflace vysoká, ale mzdy „stagnují“, dochází k poklesu kupní síly a dlužníci se tak mohou lehce dostat do platové neschopnosti. V současné době je ještě, alespoň v ČR, nízká nezaměstnanost, což ale může být spíše na škodu, než k užitku. Budou sílit tlaky na zvyšování mezd, což může vyústit v inflační spirálu, která nakonec povede ke krachu řady firem a prudkému růstu nezaměstnanosti. A tento vývoj i čekám a připravuji se na něj…
V akom horizonte predpokladáš vznik tej špirály?
,,Budou sílit tlaky na zvyšování mezd, což může vyústit v inflační spirálu, která nakonec povede ke krachu řady firem a prudkému růstu nezaměstnanosti. A tento vývoj i čekám a připravuji se na něj,,
2-3 roky? Tiež sa pripravujem, momentálne hasím svoj margin :-)
Začátek trendu čekám letos na podzim a rozjetí naplno v první polovině příštího roku. První větší krachy pak na podzim. Bude to rychlovka. Ekonomika vyrovnává dekádu neustalého tištění nových peněz. Ale nic z toho nemusí vůbec nastat, nejsem věštec a nemám křišťálovou kouli. Je to jen můj osobní pohled na věc.Citace:
V akom horizonte predpokladáš vznik tej špirály?
Už ale i ČNB změnila prognózy, co se inflace týká, a očekává návrat „do normálu” až v roce 2024! Proto nejspíše místo toho, aby začala nyní snižovat devizové rezervy, je stále navyšuje. Očekává zhoršení situace a rozpouštění rezerv si nechává jako reakci. Otázkou je, jestli to pak pomůže. Ale jak říkám, je to jen můj osobní názor.
Je ale nutné ještě zmínit, že popisuji vývoj jen v ČR. Ve světě a v Evropě může být situace jiná, a nejspíše také jiná bude.