tak 50%up může být fajn, ale i ne, záleží s jakým objemem nebo procentem portfolia byl realizován žejo..
Printable View
tak 50%up může být fajn, ale i ne, záleží s jakým objemem nebo procentem portfolia byl realizován žejo..
Myslím, že s ňou bojuje každý aj Warren Buffet... A ja mám ešte aj inú vášeň - a to je zberateľstvo. Stále som niečo zbieral, alebo zbieram. Začalo to mincami, známkami, knihami pokračovalo komiksami a momentálne aj na akcie pozerám ako na niečo čo treba zbierať a neustále zväčšovať zbierku. Preto vôbec nepijem alkohol ani nefajčím, pretože ja nepoznám mieru. Pijem však coca colu a kofolu :-) A to denne.
---------- Příspěvek doplněn 26.10.2021 v 18:53 ----------
Myslím, že je to bezpredmetné. Ak máš 1000 CZK investuješ ich a vyberieš 1500 CZK myslím, že je to pekný výsledok. Samozrejme ak máš milión vybral by si 1,5 milióna - ale treba brať do úvahy aj to riziko straty.
Tak byl to víceméně gambl plus nejsem úplný blázen, takže jsem nakoupil jen za cca 2500 dolarů. Takže jsem na tom nezbohatl, ale jako zkušenost to bylo dobré. Více jsem pochopil, jak již tady byla zmíněna ta chamtivost, že fakt nemám chtít příliš moc. V tomhle se mi líbil citát v Mafii na konci. Parafrázuji: „Ten, kdo chce v životě příliš mnoho, může dostat málo. Ten kdo chce zase málo, nemusí dostat vůbec nic.”Citace:
Lepší jak alkohol a cigarety/doutníky/dýmka, ale asi ne o moc. :-D Na odmašťování řetězu od kola jsou to ale dobré nápoje. :-)Citace:
Pijem však coca colu a kofolu :-) A to denne.
Čakám na zajtrajší Earning Date od spoločnosti NOVAN. Som zvedavý ako sa to vyvinie. Musíme držať pozície. Snívalo sa mi, že Tesla kúpila Novan :-)
uvidíme no, pod 6.50 to nebude dobré, nezbývá než počkat do příštího roku, výsledky budou v podstate o ničem si myslím, nemaj co říct nového, všechno už je naplánované.
Procházel jsem ted nejake akcie a nasel jsem Ziff Davis
docela zajímavý stock vubec jsem o něm nevědel, vlastní treba MOZ rank, IGN, PCMAG.com a další,
rostou hodně slušně
Padá to docela slušně no… Zítra nic moc od výsledků také neočekávám – to by bylo velké překvapení. Uvidíme příští rok no. Můj horizont je stejně ty 3 roky, abych se vyhnul daním (když ale budu ve ztrátě, tak daně řešit nemusím, že…), ale už se blížíme hodnotě, který byla loni v prosinci.
Akbudem musieť niečo predať, bude ma to mrzieť, lebo tá cena je fakt podhodnotená. Aj keď to teraz nevyzerá tak. Pred RS tu bola hodnota 2,5! A máme tu čoskoro hotový produkt, tak čakať naneho treba to je pravda ale to investované sa vráti viacnásobne. Len keby to držalo cenu.
Tak trh je nyní tak zdeformovaný, že nelze aplikovat téměř žádné staré hodnocení. Cenu neurčují firemní fundamenty, ale emoce investorů napojené na „heroinovou” žílu FEDu. Na investičním webu byl článek, kde Jon Wolfenbarger uvedl, že očekává korekci dokonce až 60 %!
Stále mám problém načasovať nejaký predaj. Ja keď som predtým predával, potom akcia začala behom hodiny stúpať. :-) Ako naschvál.
---------- Příspěvek doplněn 27.10.2021 v 19:37 ----------
SPCE - dnes bol už na 18!
---------- Příspěvek doplněn 28.10.2021 v 13:17 ----------
Rád som pomohol :-) Uvolnění po koronaviru navýšilo poptávku Coca-Coly o 42 procent
Keď treba vypijem aj viac :-)
Uvolnění po koronaviru navýšilo poptávku Coca-Coly o 42 procent - Patria.cz
---------- Příspěvek doplněn 29.10.2021 v 07:21 ----------
Novan včera 28.10. zaregistroval novú ochrannú známku - Kinsolus - ale podrobnosti neviem:
Novan, Inc. Trademarks & Logos
24.10. niekto /pravdepodobne Novan?/ registroval aj doménu kinsolus.com
DOPLNOK: Áno, registroval ju NOVAN: https://domains.google.com/registrar...862.1635489290
Čakám na nové správy. Je piatok, koniec mesiaca - ideálny deň na nové oznámenie :-) Dúfam, že šortky už končia. A začne rast.
Ano vím o tom, řešilo se to, asi se tak bude jmenovat ta masticka na moluscum,
Citace:
Kinsolus is a very interesting name for a trademark. On closer inspection, we have an anagram here: skin -> solus. Solus comes from the Latin and means "only, alone". The name of the trademark could be interpreted as follows: Kinsolus = Only related to the skin.
Dnešný život tak rýchlo beží, že som síce zaregistroval Squid Game - nový seriál na Netflixe - ale to, že majú vlastnú kryptomenu nie. A čo sa stalo, za dva dni táto kryptomena dosiahla nárast o tisícky percent:
Cena, grafy, trhová kapitalizácia a ďalšie metriky pre Squid Game (SQUID)…
Registroval to niekto? Ďalší zmeškaný vlak :-)
Sú tu však nejaké problémy s predajom:
Kryptoměna jede na vlně popularity Squid Game. Investoři ale hlásí problémy…
V binance.com nevidím túto krypto ani v coinbase.com.
Takže sa obchoduje na: https://pancakeswap.finance/
Squid coin dnes ráno - už 33 dolárov! :-)
628 :D
Edit, tak už skoro 3000. Za 10 minut dobrý :D
Až na 0.003 :D Asi tam majú nejaké chyby.
Spíš bych to viděl na klasickou pumpu. U tak malýho volume to není nic složitýho ...
Môžeš vysvetliť ako také niečo docielili? Ale inak hej, vyzerá to byť jeden veľký scam.
tak pokud jeto neregulovaný trh, pak nic moc jiného než scam asi čekat ani nelze..
Tak konečne je to už publikované - názov Kinsolus /SB206/: https://www.globenewswire.com/news-r...ntagiosum.html
Už sme potrebovali pozitívne správy.
---------- Příspěvek doplněn 03.11.2021 v 16:02 ----------
GSM sa zatiaľ drží - uvidíme ako sa vyvinie cena energií, tá ovplyvní investície do GSM.
NOVAN - 10. novembra Paula oznámi finančné výsledky za 3 kvartál (Neviem či ste zaznamenaliten pád v premarkete hodinu pred otvorením burzy na 6 dolárov - 8 percent - tak to bola sila - potom sa to skonsolidovalo)
Bed Bath & Beyond Inc - Pekne narástol - už dlhšie ho sledujem odkedy vstúpil na burzu.
---------- Příspěvek doplněn 03.11.2021 v 16:29 ----------
FED dnes asi oznámi začiatok konca taperingu. Predtým som si myslel, že keď FED nakupuje akcie za 120 miliárd mesačne, že je to správna vec. Ale pravda je taká, že aj chorému dávame lieky len pokiaľ nevyzdravie. To znamená, že hospodárstvo sa pomaly zotavuje a už nebude potrebné dodávať trhu toľko medicíny vo forme miliárd dolárov. Aspoň ja si myslím, že to ozdraví trhy.
Fed naplnil očekávání, od listopadu omezuje odkupy aktiv o 15 miliard USD…
Tak FED opravdu začal snížovat odkupy aktiv. Jsem teď zvedavý, jak to ovlivní trhy. Listopad je měsícem růstů, ale kdo ví, jestli to tentokráte nebude jinak… Samozřejmě nečekám žádné brutální propady, ale už nemusí být ani žádné velké růsty (krom MEME akcií, kterých může přibývat).
Ani ja nečakám prepad - a vidím tu hlavne pozitívny spôsob FED-u ako to prezentuje. Pekne vopred už dlhodobo informuje, čo sa bude diať. Preto už akoby tie trhy prijali tú správu pripravené - a nie je to pre trh žiadna šoková terapia. Pre mňa je alfa-omega teraz NOVAN - ak by ešte padal smerom ku 6 dolárom - tak to zabalím so stratou a budem čakať na iné príležitosti.
https://www.investicniweb.cz/investi...t-cen-aktiv-je
Ozdravný proces začal. Inflácia či chceme či nie tu bude - ale myslím, že to ovplyvní hlavne reality. Tu čakám konečne nejaké vytriezvenie, korekciu. Ako vydíte vy vývoj akciového trhu? Bude to všetko padať?
Ten rozhovor jsem také viděl a docela mě zaujal. V celku se přikláním k jeho názorům. Co se týče inflace, tak má ale opačný názor, oproti FEDu. Ten si pořád stojí za tím, že vysoká inflace je pouze přechodná, ale dle mého to je jen takové divadélko pro veřejnost, aby nemuseli zvedat úrokové sazby. Díky vysoké inflaci (a nízkým úrokovým sazbám) se velmi snadno vyŕeší astronomické zadlužení. Otázkou je, co se stane, až to lidi prokouknou.
Ešte jeden postreh - dnešné ceny energií ešte nie sú premietnuté v cenách tovarov a služieb. To príde oneskorene. Ja sledujem napr. ako Maďarsko garantuje režijné náklady domácností, aby občania nemuseli platiť vyššie ceny za energie. No áno, ale neviem kto to v konečnom dôsledku zaplatí. Hm, ale to sa blížia voľby. Problém ako už niekto písal je, že finančný sektor je spolitizovaný.
A ešte ako som videl, mnohí špekulujú so zlatom. Áno uchová hodnotu to je pravda - ale aj tak - v poslednom čase som všade potreboval peniaze - keš alebo proste mať na účte. Môžem niečo zbierať, kupovať tehličky - ale v konečnom dôsledku keď niečo potrebujem okamžite, potrebujem k tomu peniaze. Preto nezastávam názor, že treba vybieliť celkom účty :-)
Zlato mě nijak nezaujalo. Osobně tam vidím velký problém ve spreadu mezi nákupem a prodejem (pokud se bavíme o fyzickém zlatu). Takže je zde možná, jen dlouhodobá pozice, na což já moc nejsem. Plus samozřejmě s fyzickým zlatem přichází další problém, a to jeho uschování. Ideální je, uložit ho do schránky v bance, ale to už něco stojí (jsou zde stálé roční režijní náklady). Nejsem si jistý, zda bych chtěl mit cihličku zlata doma pod polštářem…Citace:
A ešte ako som videl, mnohí špekulujú so zlatom. Áno uchová hodnotu to je pravda - ale aj tak - v poslednom čase som všade potreboval peniaze - keš alebo proste mať na účte. Môžem niečo zbierať, kupovať tehličky - ale v konečnom dôsledku keď niečo potrebujem okamžite, potrebujem k tomu peniaze. Preto nezastávam názor, že treba vybieliť celkom účty :-)
Nějakou hotovost, i přes vysokou inflaci, je dobré si držet. Minimálně jako finanční polštář a ideálně pro obchodní příležitosti. Jen doufám, že mi to do té doby nesežere všechno inflace. :-D
---------- Příspěvek doplněn 04.11.2021 v 18:13 ----------
Tak dnešní rozhodnutí ČNB bylo celkem dost nečekané. Všichni sice očekávali zvednutí sazeb, ale ta razance byla překvapivá. :-) ČNB tak ukazuje, že je ještě jedna z mála centrálních bank, která si drží alespoň trochu nějakou nezávislost. Reakce českých politiků na toto zvednutí je hodně úsměvná. :-D
Čo si myslíte do budúcnosti - je nákup Activision Blizzard, Inc. (ATVI) dobrá investícia? Rozmýšľam tak na dobu cca 5 rokov.
Pro mě byl kdysi Blizzard velká modla, ale doba jeho největší slávy je už dávno pryč. Poslední léta mají čím dál tím více problémů. Ten pád akcií po oznámení posunutí vydání Diabla 4 a Overwatch 2 byl sice zajímavý, ale za současnou cenu bych do nich nešel. Pokud by padla cena tak pod 50, tak bych nad koupi uvažoval, ale jinak ne. Je to ale jen můj osobní názor.
Budúci rok by mohol byť dosť zaujímavý pre Pfizer, keďže čoskoro začnú s výrobou orálneho lieku proti Covidu.
Akcie Pfizeru rostou o 8 procent poté, co jeho pilulka proti Covid-19 vykazuje…
Preto sa o neho zaujímam, myslíte, že cena vystrelí nad 100 dolárov? Táto firma je zaujímavá tým, že aj keď Moderna vďaka vakcínam vystrelila do závratných výšin, Pfizer ledva narástol.
Ak sledujete nejaké zaujímavé dividendové tituly sem s nimi. Porozmýšľame spolu :-)