Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

GTD a Gmail: Tipy a triky jak na propojení GTD a Gmail

Podobně jako řada z vás, i já se zamiloval do metody GTD. Jsem uprostřed studia knížky a výběru univerzálního nástroje. Zatím to řeším notýskem. Zkusil jsem různé off i on-line nástroje a zatím se přikládím k využtí Gmailu.
Pokud máte sami nejaké zkušenosti s využitím GTD v Gmailu - sem s nimi....
26. 4. 2010 12:45:08
https://webtrh.cz/diskuse/gtd-a-gmail-tipy-a-triky-jak-na-propojeni-gtd-a-gmail/#reply496853
kaspa
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
26. 4. 2010 17:57:28
Zatiaľ nepoužívam, ale po pozretí http://webtrh.cz/85898-lze-gtd-pouzit-jen-cast mám nainštalovaný Doit.im a chystám sa naň - zdá sa to byť jednoduchý a príjemný soft na GTD a má aj synchronizáciu s Gmail :)
26. 4. 2010 17:57:28
https://webtrh.cz/diskuse/gtd-a-gmail-tipy-a-triky-jak-na-propojeni-gtd-a-gmail/#reply496852
quikman
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
26. 4. 2010 21:49:38
mě se docela líbí gqueues, synchronizace s google kalendářem bez problému, je možné ji přidat i do gadgetu v iGoogle, ale nefunguje offline
26. 4. 2010 21:49:38
https://webtrh.cz/diskuse/gtd-a-gmail-tipy-a-triky-jak-na-propojeni-gtd-a-gmail/#reply496851
vpixle
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
27. 4. 2010 01:23:26
Z hlediska GTD má Gmail jedinečné vlastnosti. Stále víc a víc mám pocit, že celý Gmail je systém primárně určen k provozu GTD, který mimochodem umí i posílat a přijímat emaily ;))
  • Velkou předností Gmailu je jeho obrovská kapacita! Google sám říká: "Raději archivovat než vymazat". Pokud pravidelně nedostáváš DVD ripy, vystačí ti Gmailový účet na cca 5 let běžného business provozu. 25GB schránka u placené verze Google Apps je takřka bezedná!
  • Zásadní vlastností Gmailu jsou zcela jednoznačně štítky (!) Vůbec se domnívám, že štítky představují jednu z největších inovací emailu od šedesátých let, kdy byla služba elektronické pošty definována. Štítky (nejen v GTD) složí k udržování kontextů, priorit, definování příslušností emailu k projektu (obchodnímu případu, klientovi) na co si jenom vzpomeneš.
  • Kapacita a schopnost tagování by ti byly k ničemu, kdybys tu schránku nebyl schopen efektivně prohledat. Google je ve vyhledávání překvapivě dobrej ;)) Gmail je de fakto inteligentně navržený databázový stroj, s inteligentně navrženým systémem práce s metadaty. S pomocí GTD pluginu, nebo i ručně lze zadávat dotazy, který ze systému dokážou vyfiltrovat ty správné záznamy.
  • Z pohledu GTD má Gmail jednu zajímavou vlastnost, o niž lidí mnohdy ani nevědí a tudíž ji nepoužívájí. Jední se o rozšiřování (vlastní) adresy příjemce pomocí „+“ konvence a posílání pošty sobě samému. Tahle málo známá funkce dělá z Gmailu GTD nástroj of choice. Když si potřebuješ přidat další záznam do inboxu (úkol, který jsi přes všechna předsevzetí přijal po telefonu) napíšeš zadání do emailu a jako příjemce uvedeš sebe tvoje.adresa+self@tvojedomena.tld. Gmail vyhodnocuje email adresu jenom po znak + všechno za znakem + je de-fakto štítek. Filtr příchozí pošty to ale je schopen vyhodnotit, takže může ciknutou adresu změnit ve štítek, respektive splnit vše co se do filtru vejde. V rámci firmy, nebo pracovního týmu se s tím dají dělat úplný kouzla. Pokud zavedeš úzuz, že projektové emaily budou zasílané s „+jméno_projektu“ budou se emaily samy tagovat. Sám sobě můžeš z mobilu posílat emaily s příznaky kontextu atp.
27. 4. 2010 01:23:26
https://webtrh.cz/diskuse/gtd-a-gmail-tipy-a-triky-jak-na-propojeni-gtd-a-gmail/#reply496850
Lookis
verified
rating uzivatele
13. 6. 2010 11:19:58
GTD s využitím Gapps je moje ideální představa, ale na Doit se mi líbí, že je určený jen na GTD a vtom vidím jednodušší aplikování do života.
Tady je pár odkazů, které by se mohly hodit:
GTD s Gnotebook
http://lifehacker.com/256844/getting-things-done-with-google-notebook
pozn.GNotebook lze používat i offline, ale nemám odzkoušeno.
http://www.activeinboxhq.com/
http://www.gqueues.com/main
Pokud vyzkoušíte, podělte se o zkušenosti!
13. 6. 2010 11:19:58
https://webtrh.cz/diskuse/gtd-a-gmail-tipy-a-triky-jak-na-propojeni-gtd-a-gmail/#reply496849
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit