Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

SEO Temátor – Pro lepší pozice ve vyhledáváčích

Vladimír Tulkov
verified
rating uzivatele
22. 4. 2010 11:29:10
Zdravím všechny,
Zabývam se převážně SEO optimalizací a vlastním 2 " seo katalogy " se sdílenou DB...
Dostal jsem konkrétní nápad na jednoduchý web ala katalog, jenž by hodně pomohl některým stránkam, které nemůžou prorazit na první stránky ve vyhledávání.
Je zřejmé, že je " Tematická " výměná odkazů několikrát účinnější než netematická (věčina katalogů a partneři z jiných oborů).
Vyhledávače dneska začínají ignorovat link farmy a patičky nadupané zpětnými odkazy na katlogy, které se tím jenom přiživují na jiných webech a na oplátku jim dají málo - nějakou desetinku ranku a to jenom tehdy pokud záznam v katalogu vůbec nějaký vyhledávač zaindexuje, což se stáva opravdu u těch lepších systému.
NABÍZÍM JEDNODUCHÝ NÁPAD A ZÁROVEŃ SE TÍMTO CHCI OPTAT LEPŠÍCH ODBORNÍKU NEŽ JÁ NA SEO.
JESTLI TEDY MÁ CENU TOTO DĚLAT (programovat)...
Princip je následující:
  • Struktůra katalogu www stránek ale bez žádných kategorií. Kravinka? Nikoli!
  • Zamísto kategorií by si každý uživatel vytvořil nebo použil tematickou stránku pro zařazení svého záznamů.
  • Těchto " tematických stránek ala kategorií " by mohl použít nespočet ale systém by třeba kontroloval podobnost jeho stránky (název titulku) s titulkem přiřazované stránky a pokuď by se to moc neschodovalo (na zkákladě KW) tak by tuto tem. stránku už pro svůj záznam použít nemohl. Jinak by jich v rámci možnosti mohl použít nebo vytvořit neohraničený počet. Tedy vytvořit jo a jestli se budou shodovat tak i přiřadit k sobě. Též by se mohl vytvořit algoritmus pro automatické přiřazování URL záznamů k těmto tematickým stránkam - pro zjednodušní interakce.
  • No a tak na těchto tematických stránkach, které by se nacházeli na " virtuálních " subdoménach (né fyzických) a měli odlišnou struktůru a Design od hlavní stránky projektu, by se nacházeli právě ty záznamy tj výpis přiřazených (zaregistrovaných) webů s podobným obsahem (titulek, URL - zpětný odkaz, částečný popis 250 znaků, možná logo, či ikonka nebo thumbshots).
  • Vemte si, že byste si už nemuseli bát jako při výměně temtických zpětných odkazů s konkurencí, že vám zákazník uteče jinam. Potencionální zákazník se podíva na prezentovaný výpis webůa a vyberesi ten nejvíce zajímavý ALE přitom optimalizaci získají všechny weby na této stránce a možná právě tato stránka vyjede jako první ve vyhledávaní naseznamu jelikož by na ní směřovali zpětné odkazy ze všech webů, kteří by se do ní zapojili !!!
  • Chápete ten potenciál? To by byl ideální system pro LINKBUILDING. Všichni spokojený, všechno ZDARMA a optimalizace opravdu pro každýho - každý zapojený web a k tomu kvalitní INFO pro návštěvníky těchto temtických mini-webů na subdoménach :) .
  • Registrace by probíhala okamžitě se zpětnou kontrolou zadávaných záznamů.
  • Ještě dodatek. Weby by samozřejmě museli zveřejniti temtický zpětný odkaz pro každou z přiřazených tematických stránek a to minimálně na titulní stránce svého projektu.
    Jsemsi více než jist, že toto neudělají všichni a proto se přikláním ke zpětnýmu odkazu s malinkou ikonkou a to opět pro každou tem. str.
    Fungovalo by to následovně. Samozřejmě po zadáni údajů o svým webu by průvodce registrací vyžádal o přiřazení záznamu do tematických stránek a web by přiřadil jenom tehdy pokuď by SCRIPT skrývajíci se nenápadně za ikonkou zaznamenal, že se nachází na právě té stránce pro kterou se provádi přiřazení...
    NO ale kontrola by probíhala neustále, dejme tomu pokuď do 24 hodin nedojde k načtení té samé domény tak se záznam automaticky z té tem. str. vymaže, respektive se označí v DB jako neviditelný a ve výpisu se nezobrazí. A měli bychom to plně automatizovaný :) .
    Jsem opravdu zvědavý, co na to řeknete - OBZVLÁŠŤ VY SEO ODBORNÍCI NEJVĚTŠÍHO KALIBRU :)
    Tak komentujte, komentujte ;) - případné otázky ohledně funkčnosti a návrhu všechny odpovím :)
  • 22. 4. 2010 11:29:10
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495099
    Petr Jeník
    verified
    rating uzivatele
    (71 hodnocení)
    22. 4. 2010 14:31:35
    Nápad zajímavý, ale potenciál podle mě nemá
    Tak jako tak budou webmasteři brát tvůj katalog stále jen jako katalog a tudíž od něj budou očekávat co nejrychlejší registraci, příchod potvrzujícího mailu a rychlý odchod
    Nikomu se kvůli jednomu odkazu z katalogu nechce vytvářet další obsah. Místo té hodiny strávené nad tím tvým katalogem si každý raději udělá během pár minut minisite na freehostingu, tu si nechá za pár kaček regnout do stovek katalogů a ejhle, má mnohem lepší tématické odkazy
    22. 4. 2010 14:31:35
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495098
    Vladimír Tulkov
    verified
    rating uzivatele
    22. 4. 2010 17:00:10
    Hej ale tohle by bylo zdarma a navíc by už v základu ty tematické stránky byly nějaké vytvořeny a bylo by to obdobně pouze jako registrace v jiných katlaozích ale s mnohem větším potenciálem a HLAVNĚ S 5x věčím účinkem na optimalizaci :)
    22. 4. 2010 17:00:10
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495097
    Napsal T_u_k_y;500968
    Hej ale tohle by bylo zdarma a navíc by už v základu ty tematické stránky byly nějaké vytvořeny a bylo by to obdobně pouze jako registrace v jiných katlaozích ale s mnohem větším potenciálem a HLAVNĚ S 5x věčím účinkem na optimalizaci :)
    Naivita.
    Kolik že ti je let?
    3. 5. 2010 18:54:57
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495096
    hm
    verified
    rating uzivatele
    (20 hodnocení)
    9. 5. 2010 21:11:05
    Napsal T_u_k_y;500968
    Hej ale tohle by bylo zdarma a navíc by už v základu ty tematické stránky byly nějaké vytvořeny a bylo by to obdobně pouze jako registrace v jiných katlaozích ale s mnohem větším potenciálem a HLAVNĚ S 5x věčím účinkem na optimalizaci :)
    :) napad sice "super", ale nemyslis ze neco takoveho uz tady davno je? co treba sluzby na zverejnovani pr clanku zdarma? to ej preci uplne to same, dostanes tematicky clanek s odkazy na tebe a zdarma - a ma to nejaky vetsi ucinek? ne, nema...
    9. 5. 2010 21:11:05
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495095
    Vladimír Tulkov
    verified
    rating uzivatele
    10. 5. 2010 11:16:52
    Jak psal Jarda malej v jednom vláknu, jenž se týkalo mého katalogu sránek, jenž jsem sám nakodoval, že mít výčet zpětných odkazů z určité tematické stránky nemá vůbec žadný vliv či sílu na optimalizaci všech evidovaných stránek (odkazů) na této stránce.
    Takže na tomto principu to fungovat evidentně nemůže ale podle mě je to hodně sporné ... ten jejich algoritmus vyhledávačů...
    Pochopil jsem, že nejspíš největší váhu má jeden odkaz z určité temtické stránky na jidou a pokud odkazujeme z této stránky na př. 10 webů tak se optimalizace této stránky (rank) zřejmě dělí.
    No a co by se stalo pokuď těch 10 webů by taktéž odkazovali na tuto stránku nevyrovnala by se síla optimalizace zpět. Je to možné ale bylo by to to samé jako jeden odkaz z jedné stránky akorád by se propojilo více stránek mezi sebou.
    Noo těžko říct jestli by to k něčemu bylo. Možná jo / možná ne ale dělat to už nebudu ...
    PR články to je skoro to samý jako registrace vkatalozích akorád to má tu výhodu, že odkazy jsou proložené občas i v textu a v některých "PR katalozích" můžete do článku nacpát i strašně velký počet zpětných odkazů. No způsobí to jenom lepší indexaci ale nepomůže to podle mě webu ničím více než záznam z klasickýho (kvalitního) katlaogu stránek (s profily odkazů).
    ---------- Příspěvek doplněn 10.05.2010 v 11:20 ----------
    A to ze PR clanky maji propagovat (reklamovat) vas web ? To má pramalý význam na takové weby s PR clanky moc lidi pro informace nechodi si myslim ale bůh ví. Já takhle nikdy nic nehledal jenom Google pripadne seznam ...
    10. 5. 2010 11:16:52
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495094
    Pl-soft.cz
    verified
    rating uzivatele
    (21 hodnocení)
    9. 2. 2011 18:52:32
    Jen to čtu a nestačím se divit. Taky teď trošku fušuju do SEO, ale to je jedno. Nápad nesmyslný, nebereš v potaz vzorec PagaRanku, který nikdo krom Google nezná a snažíš se ho odhadnout.
    9. 2. 2011 18:52:32
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495093
    kdybyste se místo vymýšlení takových kravin věnovali radši kvalitě svých webů a budování sítě užitečných zpětných odkazů. Tohle je buď jen další věc jako jsou katalogy a "PR" weby, ze kterých jsou ty odkazy naprosto k ničemu, nebo jsem něco nepochopil.
    Jako majitel webu bych si odkaz na takovouhle odpornost na svůj web nedal, a jako SEO konzultant bych jej určitě necpal na weby klientů...
    9. 2. 2011 19:00:44
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495092
    Vladimír Tulkov
    verified
    rating uzivatele
    10. 2. 2011 16:56:25
    Jo ale pokuď chcete web klienta dostat na první místo SEZNAM GOOGLE tak doporučítě kvalitní zdroják pro jejích web a hodně BACKLINKU, které za krátkou dobu prostě nejde nabýt jinak než registrací odkazů do katalogů a PR webů a přitom to všichni opovrhují ale i přes supr algoritmy vyhledávačů stejně všichni podlehnou počtů jakýchkoli zpětných odkazů když je jich hodně.
    Tak by to nebyl ideální systém ale MIX záložek a tematicky seřazených informací ale rozhodně lepší než dělat opět pošahaný katalog nebo PR web na wordpressu a jiných CMS speciálně vytvořených pro SEO fake...
    Krok dopředu udělají lidi, jenž příjdou s něčím novým a prosadí se a každý SEO konzultant si může leda tak jit a hodit si mašlí protože mu zas nezbyde nic jinýho než doporučít pro externí seo LINKBUILDING a LINKBAITING na katalogech a pr...
    Určitě si myslím, že kdyby se to spracovalo kvalitně tak by to nebyl žadný FAKE ale jenom přínos jak pro uživatele z informativní stránky tak i pro vyhledávače jako zajímavý obsah a algoritmus vyhledávačů se furt mění ale pochopte, že www stránky chytrých lidí TAKY a proto věci fungují!
    10. 2. 2011 16:56:25
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495091
    -
    verified
    rating uzivatele
    (3 hodnocení)
    10. 2. 2011 17:02:57
    máme svých pár katalogů pouze pro své klienty a weby. Mají pár vložených webů a ty smysl mají. Máme své PR weby, kam vkládáme jen my články pro své klienty, samozřejmě originální. Odkazy i články z takových PR webů pomáhají. Z těch free také, ale už ne tolik. A máme širokou základnu webů, proto cirka 20 000 backlinků možná více uděláme během pár dnů.
    K čemu tedy registrace do milionu katalogů?
    10. 2. 2011 17:02:57
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495090
    Vladimír Tulkov
    verified
    rating uzivatele
    11. 2. 2011 15:42:35
    K čemu tedy registrace do milionu katalogů?
    Pokuď máte milion svých webů tak asi k ničemu ale furt je to ta samá vrstva internetu...
    11. 2. 2011 15:42:35
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495089
    Pl-soft.cz
    verified
    rating uzivatele
    (21 hodnocení)
    11. 2. 2011 15:53:09
    to nejseo: no nevím, 20 000 backlinks za pár dnů? To tam máte, boha, ne? :)
    to T_U_K_Y: katalogy jsou tu kvůli získání zpětných odkazů, ale ne všechny jsou vhodné - jedny kvůli nízkým rankům, které na to částečně mají vliv a druhé kvůli špatnému obsahu (tím pádem nízká kvalita a nepřehlednost - robot se v tom klidně ztratí). S tvým názorem na to, že je to nejlepší linkbuilding, souhlasit nemůžu: kvalitní linkbuilding se opírá hlavně o kvalitu odkazů a jejich tématiku, stejně jako musím souhlasit s MJ, že by ti utíkali zákazníci ke konkurenci (pouze v případě, že by jich web procházelo dost, což při současném stavu nehrozí). PR články taky nepíšu jen kvůli vychvalování produktu, ale zpětnému odkazu, který má vyšší váhu, pokud je PR dobře napsané.
    Stručně řečeno se vrať zpátky mezi lidi a minimálně si sprav grafiku, aby web měl alespoň NĚJAKOU použitelnost.
    11. 2. 2011 15:53:09
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495088
    -
    verified
    rating uzivatele
    (3 hodnocení)
    11. 2. 2011 17:18:26
    Napsal Pl-soft.cz;624546
    to nejseo: no nevím, 20 000 backlinks za pár dnů? To tam máte, boha, ne? :)
    Několik odkazů z webů, které mají každá třeba 10 000 podstránek dají během pár dnů 20 000 odkazů, později to samovolně narůstá..
    11. 2. 2011 17:18:26
    https://webtrh.cz/diskuse/seo-temator-pro-lepsi-pozice-ve-vyhledavacich/#reply495087
    Pro odpověď se přihlašte.
    Přihlásit