Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

New Friends – Facebook aplikace

Damp
verified
rating uzivatele
15. 4. 2010 15:21:13
Zdravim,
chtel bych predstavit svou facebook aplikaci a treba mi na ni nekdo napise nejakou kritiku. Tohle je sice sekce na kritiku stranek, ale treba se sem hodi i tohle. Vhodnejsi sekci jsem nenasel. Pokud to sem nepatri, tak poprosim adminy o presun do spravne sekce.
Aplikace se jmenuje New Friends a jeji ucel by se ve zkratce dal asi popsat jako - proste vam to najde kamarada.
Kde to najdete:
------------------
http://apps.facebook.com/new-friends/
Jak to cele funguje:
-----------------------
Princip je naprosto jednoduchy. Zapnete aplikaci, jakmile se nainicializuje, tak vam nabidne vybrat nekolik preferenci (jestli hledate holku, kluka; na jaky typ vztahu to vidite; a jaka osoba by to mohla byt: vtipna, chytra, sexy a tak). Zmacknete search a ono to zacne hledat. Tady je podstatne rict, ze ne kazde prani muze byt vyslyseno a i presto, ze hledate chytrou holku na sex, tak vam to vyhodi sexy kluka co hleda vecnou lasku :) Ale takovej je holt zivot. Vyhledavani uprednostnuje, ze radsi vam to vyhodi nekoho, nez abyste rok cekali ve fronte a nenaslo to nikoho.
Timto to ovsem nekonci. Nasleduje dulezita cast, kdy mate urcity cas na to se rozhodnout, zda daneho cloveka chcete poznat. V teto chvili o druhe osobe vite jeji krestni jmeno, jeji pohlavi, vidite jeji profilove foto a znate jeji preference, ktere zadala ve vyhledavani. Mate presne 10 vterin se rozhodnout Ano, chci poznat nebo Ne, nechci. Pokud neodpovite, nebo odpovite Ne, nebo druha osoba odpovi ne, tak se vracite zpet na vyhledavaci obrazovku. Pokud ovsem odpovi oba akteri Ano, tak jsou premisteni na privatni chat s tim, ze se tedy dozvite konkretne, kdo druha osoba je (aplikace vam sdeli cele jmeno s linkem na facebook profil). Stejne tak se to dovi druha osoba o vas. Na chatu muzete dal kecat a vic druhou osobu poznat a nebo si ji jen pridat do pratel (respektive pozadat o pratelstvi, ktere jeste musi schvalit. Holt Facebook procesy).
Vyzva:
--------
Aplikace je uplne cerstve hotova a da se rict v Alpha verzi. Tudiz bugy jsou mozne, obcas je spadnuty server a podobne.
Nicmene co je hlavni. Zatim ji pouziva strasne malo lidi. Coz znamena, ze aplikace v podstate nefunguje. Kdyz je holt clovek sam online, tak mu to tezko nekoho najde.
Takze pokud jste docetli az sem a aplikace se vam zda, ze ma nejaky napad a myslenku, tak pozvete sve pratele, hodte si zpravu do statusu, pripadne o ni dejte nekde na sirokem internetu vedet. Predem diky vsem co pomuzou v jejim rozsireni.
Neco z vyvoje:
-----------------
Aplikace je celkove tvorena tremi castmi. Serverovou aplikaci napsanou v Jave, flashovym klientem a FBML strankou s kusy JavaScriptu, ktera integruje ten flash.
Flash klient je psany v AS3, protoze pro AS3 je dostupne oficialni Facebook API. S pomoci tohoto API si flash nacita vsechno potrebne info o uzivateli. FBML a JS se pouziva k tem ruznym News Feed/Invite friends tabulkam.
Pokud znate Chatroulette, tak vas mozna pri cteni tahle aplikace napadla. Chatroulette znam, vim jak funguje a jiste to na me taky melo vliv. Na druhou stranu, tady je dulezitym prvkem ono rozhodovani, ze znate jen urcita omezena fakta o tom druhem a ted je na vas - chci ho poznat nebo nechci? V chatroulette je to o zbesilem proklikavani Next, Next, Next a sledovani toho, jak tam nekde nekdo druhy stupidne vypada pred webkamerou. Tady je to taky spis hledani dalsich opravdovych pratel, se kterymi pak budu moct byt dlouhodobe v kontaktu.
A ted se do me pustte :) Vsechny napady jsou vitany.
A jeste jedna poznamka. Prispevky, ze to nefunguje, ze tam nikdo neni a tak ani nepiste. Ze aplikaci pouziva zatim strasne malo lidi vim, takze takova zprava by mi nijak nepomohla. Dik :)
15. 4. 2010 15:21:13
https://webtrh.cz/diskuse/new-friends-facebook-aplikace/#reply491818
therewego
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
15. 4. 2010 15:25:26
skvělý nápad, příjemné prostředí aplikace... zábava..... SUPÉÉÉÉR! teď ještě aby se o tom dozvěděl svět :)
15. 4. 2010 15:25:26
https://webtrh.cz/diskuse/new-friends-facebook-aplikace/#reply491817
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
15. 4. 2010 22:49:33
provedeni napad si myslim v poradku, akorat mi nejak chybi filtr podle zemi a hlavne - lidi :)
15. 4. 2010 22:49:33
https://webtrh.cz/diskuse/new-friends-facebook-aplikace/#reply491816
Jirka
verified
rating uzivatele
(63 hodnocení)
16. 4. 2010 09:52:10
Nápad je normální, provedení se mi líbí.
Ale moc nadějí tomu bez obsáhlé reklamy nedávám. A i s ní to nebude jednoduché. Problém je právě v tom, že všichni se budou chtít bavit s tou krásnou a chytrou dívkou, hledající sex . S ošklivou holkou, nebo klukem místo holky se nebude chtít bavit nikdo. A hezká, chytrá holka pochopitelně nemá zapotřebí odchytávat tragédy na chatu.
16. 4. 2010 09:52:10
https://webtrh.cz/diskuse/new-friends-facebook-aplikace/#reply491815
Damp
verified
rating uzivatele
16. 4. 2010 17:01:40
Diky za reakce. S filtrovanim podle zemi pocitam casem. Zalezi jak moc/malo by se to rozsirilo. Mam v hlave dve varianty:
a) u jmena pod profilovou fotkou pribude jeste vlajecka, takze vidite z jake zeme kdo je. A pripadne i do voleb pribude moznost zvolit si odkud ze sveta noveho pritele chci
b) aplikace pozna odkud jste a podle toho nacte patricny klient lokalizovany do vasi reci, ktery komunikuje se serverem pro tuto oblast. Tim padem vam to bude hledat jen lidi co jsou take na tomto serveru, tudiz jsou ze stejne oblasti jak vy.
Ale to je zatim budoucnost. Dneska jsem pridal do aplikace lokalizaci. Takze pokud jste cech, bude aplikace v cestine. Pokud jste odkudkoli jinud, tak anglictina.
Rozsireni mezi lidi je pro me asi nejvetsi orisek. Nemam s tim prakticky zadne zkusenosti, protoze moje primarni zamereni je nekde uplne jinde nez facebook. Kazdopadne dal jsem nejake penize do reklamy, ktera by se mela do par dnu spustit, tak uvidim kolik lidi to pritahne. Ale je to jen pokus. Pokud bych videl, ze se reklama oplatila, tak do ni dam vic. Taky chci zjistit kolik toho ustoji server. Zatim na nem bylo maximalne pripojeno vzdy jen par lidi.
16. 4. 2010 17:01:40
https://webtrh.cz/diskuse/new-friends-facebook-aplikace/#reply491814
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit