Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak propagovat nové zboží v e-shopu?

Autolepky.cz
verified
rating uzivatele
(42 hodnocení)
17. 5. 2008 09:07:58
Ahoj všichni,
v našem e-shopu (www.autolepky.cz) bychom rádi v budoucnu masově zpropagovali nějaký nový sortiment. V současnosti to děláme pouze newsletterem pro registrované zákazníky, ale rád bych oslovil i jiné. Vůbec mě nenapadá, co je lepší - nechat to na stávajících návštěvnících, aby si to sami rozšířili mezi sebou, udělat placené bannery na oborových webech a nebo udělat soutěž o atraktivní ceny. Osobně se přikláním k formě soutěže - přijde mi to rychlé - ale rád bych znal Váš názor. Mám tedy pár otázek na toto téma:
1. K jaké formě propagace byste se příkláněli z vlastní zkušenosti?
2. Jak propagovat soutěž o atraktivní ceny?
3. Co je dneska atraktivní cena? :)
4. Udělali byste soutěž před uvedením nového zboží, sesbírali kontakty a pak lidi cíleně obeslali s nabídkou?
5. Jaké máte obecně zkušenosti s propagací nového zboží, jak to děláte vy?
Budu rád za jakýkoliv námět, Jirka.
17. 5. 2008 09:07:58
https://webtrh.cz/diskuse/jak-propagovat-nove-zbozi-v-e-shopu/#reply71839
Ono, možností máš několik. Buďto reklama někde jinde a nebo reklama přímo na svém eshopu na nové zboží. Co se týče reklamy někde jinde, tak buďto třeba bannery vedoucí přímo na konkrétní zboží a nebo třeba co se využívá je microsite (http://www.symbio.cz/microsite.html) a potom právě ten microsite propagovat.
Jak píšeš ohledně těch soutěží, to by možná mohlo taky zabrat a dostat se lidem do podvědomí ten nový sortiment, ale tady bych to spíše vyřešil tak, že bych si našel nějaké větší servery, které dělají soutěže (např. www.hypersouteze.cz) a tam dal nějaké zboží do soutěže. Nejsem sice provozovatel eshopu, ale nějak takhle bych to řešil a takto nějak to řešíme i s klienty, kterým propagujeme nový sortiment apod.
17. 5. 2008 15:34:56
https://webtrh.cz/diskuse/jak-propagovat-nove-zbozi-v-e-shopu/#reply71838
Azu
verified
rating uzivatele
17. 5. 2008 21:07:15
Záleží na sortimentu, já sem měl nedávno třeba 14 dní soutěž na rádiu o ceny a efekt to mělo velký. Nejsem zrovna moc zastáncem internetových reklam, to mně přijde jako vyhozené peníze, stejně tak soutěže na soutěžních serverech, pořád mně přijde lepší reklama zaměřená na určitou lokalitu v tištěné podobě nebo rádiem. Reklama na internetu ale rozhodně také ano, ale jen na specializovaných serverech na které chodí lidi, které může můj sortiment oslovit a je zde velká šance že z znávštěvníků se stanou i zákazníci.
17. 5. 2008 21:07:15
https://webtrh.cz/diskuse/jak-propagovat-nove-zbozi-v-e-shopu/#reply71837
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit