Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nápad na zajímavý projekt pro školáky

Ahoj,
Již delší dobu celý nápad držím v hlavě a sem tam do nápadu něco přibude a něco uteče. Proto jsem se rozhodl nápad napsat sem. Nebo respektivě alespoň část nápadu, protože chci nápad zrealizovat či odprodat.
O co se tedy jedná?
Jedná o projekt pro školáky. Celý projekt by se dal shrnout pod tři slova a to je : "zápisník domácích úkolů". Tento projekt se na českém internetu ještě nevyskytl a rozhodně se jedná o zajímavý nápad, který stojí za to zrealizovat.
Jak to bude fungovat?
Pokud by se našel vhodný investor, který by se nebál zainvestovat tak bych chtěl udělat stránky celé ve flashy ale i ve statickém provedení pro pomalejší počítače s pomalým připojením. Dále bych chtěl web optimalizovat i pro mobilní prohlížeče, protože většina dnešních žáků má již telefon a v telefonu mobilní internet.
Co by se do tzv. zápisníku psalo?
Domácí úkoly, různé úkoly a dále možná konkurence projektu od Seznamu -> Spolužáci.cz.
Šlo by o to, že by si žáci mohly založit vlastní třídu kde by sdílely domácí úkoly, postřehy ze třídy a vůbec všeho co by je napadlo.
Co by bylo potřeba?
Peníze na realizaci celého projektu.
Další nápady napíšu až případnému investorovy(spolu majiteli) či zájemci.
Pokud budete mít nejasnosti pište buď sem a nebo do PMky :) Čtu všechno :)
2. 3. 2010 18:35:41
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467436
Petr Jeník
verified
rating uzivatele
(71 hodnocení)
2. 3. 2010 19:16:53
Ahoj
Tahle myšlenka není úplně nová. Objevila se celkem nedávno i tady na webtru a dokonce i ve stejné rubrice: http://webtrh.cz/75007-kritika-tridniweb
Odpovím ti stejně, jako jsem odpověděl tvůrci webu www.tridniweb.cz
Problém je v tom, že takovýchto sociálních sítí je mraky. Co nabízíš lepšího než spolužáci.cz nebo facebook? Proč by tam lidi měli chodit? Může to být hezky udělaný, funční, ale podle mě bez většího potenciálu. Myslím, že lidi si sem cestu nenajdou. Jsou příliš pohodlný na to, aby se učili něco nového.
2. 3. 2010 19:16:53
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467435
Hlavně néé flash :frown: Co na něm každý vidí?
K nápadu ... tohle co si popsal se dá jednoduše vyřešit založením skupiny na facebooku kde všichni mohou sdílet vše ;) proč bych si zakládal tisíc ůčtů na tisíci serverech když se stačí zaregistrovat na Facebooku? ... a konkurovat Seznamu? ... :D
Nezbývá mi nic jiného než ti popřát hodně štěstíčka.
2. 3. 2010 19:19:10
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467434
Nevím jestli je nebo není úplně nová ale potenciál by mohla mít. Nejde ani tak o třídní web ale o ty úkoly, záznamy a pod. Když by se to dobře udělalo i pro mobilní telefony a domluvily by se nějaké podmínky s mobilními operátory tak by z toho něco vzniknout mohlo. Návrh na design a jiné věci už mám v hlavě.
Jen to zrealizovat.
Proč flash ne? Buď by stránky byli celé ve flashy a nebo alespoň 49% stránek v místech kde by to bylo potřeba.
2. 3. 2010 19:41:28
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467433
Flash neni potreba nikdy.
Celkem si nedovedu predstavit monetizaci takoveho projektu...
A vlastne ani duvod, proc by to mel nekdo pouzivat. Skolakum uz par let na ukoly staci jeden tridni email ;D
2. 3. 2010 20:02:25
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467432
To sice ano ale co trošku změna?
2. 3. 2010 20:12:25
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467431
clie
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
2. 3. 2010 20:27:19
LMS pro základní školy? Pokud máš známé někde na ministerstvu, kdo by to protlačil tak určitě, ale sami od sebe to školáci určitě používat nebudou. Zkus to prodat do ameriky, tam skočí na všechno :).
K čemu investor? Připomíná mi to pana Hejla, který potřeboval investora, aby mu vyplatil kapesné. Na rozjetí tohohle nejsou potřeba žádné velké finance, investor leda pro prosazení projektu do školství ;-).
Na flash zapomeň. Zbytečná zátěž u aplikace, která by mohla být velice rychlá a nenáročná.
2. 3. 2010 20:27:19
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467430
Já kapesné nechci.. Peníze z toho taky nechci... Jen chci realizovat něco co mám už pár měsíců v hlavě..
2. 3. 2010 20:31:55
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467429
Petr Jeník
verified
rating uzivatele
(71 hodnocení)
3. 3. 2010 07:27:32
domluvily by se nějaké podmínky s mobilními operátory tak by z toho něco vzniknout mohlo
sny o tom, že bych se mohl domluvit na čemkoli s nějakou velkou firmou mě už dávno přešly. Zkus se toho taky vyvarovat. Nic takového jako domluvy s velkými firmami neexistuje. Bez známostí nebo alespoň hodně dobrých referencí se dostaneš tak akorát k nějaké sekretářce a i ta tě s úsměvem na tváři pošle do háje s tím, že se máš ozvat ve chvíli, kdy budeš mít desítky tisíc uživatelů.
Co by bylo potřeba?
Peníze na realizaci celého projektu.
Peníze z toho taky nechci...
Tomu příliš nerozumím. Co tedy potřebuješ? Peníze na doménu a hosting? Doména stojí 220 korun a na hostingu se domluv s nějakým webtržníkem. Jsem si jistý, že za rozumnou protislužbičku ti to někdo odhostuje klidně zadarmo.
3. 3. 2010 07:27:32
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467428
Cup
verified
rating uzivatele
3. 3. 2010 14:02:40
nemá to cenu, já svoji myšlenku zrealizoval, ale narazil jsem na to že ten kdo to potřebuje ... používá spolužáky. a nechce se mu přecházet, komu by se také chtělo, také bych asi nepřešel pokud by to nenabízelo něco fakt extra, ... pak je tu problém facebooku ... myslím si že hodně lidem zabere "vzdělávání se" na facebooku tak moc času ... že už vlastně ani neví že existují jiné stránky ... nevím ... tvůj nápad je to samé jako můj... já ho zrealizoval ... a bez prachů (reklamy) bude tvoje práce zbytečná, tak jako ta moje :) ... viz web www.tridniweb.cz ... jinak souhlasím s komentem http://webtrh.cz/showpost.php?p=469063&postcount=2 ... pokud se do toho dáš, tak hodně štěstí.
3. 3. 2010 14:02:40
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467427
Linvris
verified
rating uzivatele
23. 3. 2010 18:14:37
Napsal Malej Jarda;469326
sny o tom, že bych se mohl domluvit na čemkoli s nějakou velkou firmou mě už dávno přešly. Zkus se toho taky vyvarovat. Nic takového jako domluvy s velkými firmami neexistuje. Bez známostí nebo alespoň hodně dobrých referencí se dostaneš tak akorát k nějaké sekretářce a i ta tě s úsměvem na tváři pošle do háje s tím, že se máš ozvat ve chvíli, kdy budeš mít desítky tisíc uživatelů.
.
Možná tě zklamu nebo překvapím nebo možná cokoli jiného, ale, i když je to OT, tak to zmínit musím. Není pravda to co si napsal výše... Sám ještě s jedním člověkem momentálně rozjíždím jistý projekt a právě naopak. Domluvy s firmami a institucemi existují. Možná je to bydlištěm, možná lokalitou nebo třeba schopnostmi lidí. Nevím. Jsem skromný člověk a nebudu tvrdit že to je jen a pouze námi, ale určitě je to z velké části v lidech a jejich schopnostech. Nám se podařilo během týdne dostat do zad Podnikatelský inkubátor, hospodářskou komoru a pracovnímu úřadu v závěsu nejmenovaného senátora klepeme na dveře koncem tohoto týdne...
23. 3. 2010 18:14:37
https://webtrh.cz/diskuse/napad-na-zajimavy-projekt-pro-skolaky/#reply467426
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit