Zadejte hledaný výraz...

Magoříte z počítačů?

MireQ
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
12. 5. 2008 19:45:23
IT se již zabývám celkem dlouho, atak je celkem pochopitelné, že se to někde musí projevit.
Oči jsou v pohodě, tělu pohyb dodávám, ale sem tam si uvědomím, že svůj mozek zahlcuju věcma, které by tam za jiných podmínek (jiné století) prostě nebyly. Zkrátka počítače ovlivňují mou mysl a já sestavil žebříček viditelných patologických :D jevů ze světa pc, které mě mění život. Současně budu rád za vaše reakce a vlastní poznatky.
• SLANG / STUPEŇ MAGOŘENÍ: MÁLO (ne však pro nechápající posluchače)
Vzpomínám, když jsem před cca 8 lety jel autobusem. IT se tehdy rozvíjelo a mé znalosti byly o osm let slabší. Sedl jsem si vedle party zarostlých chlapíků v nepadnoucích svetrech a s výrazy mžourajících krtků. Nejdřív jsem je tipoval na Revival Oxfordského šachového kroužku...
Až pak jeden z nich po delší odmlce promluvil. (Už si přesně nepamatuji jejich výrazy, protože jsem jim tehdy nerozuměl, bude je tedy simulovat ne moc smysluplnou řečí...)
"No, ale ty si to moch protáhnout přes dvěstětrojkou. Red je ready all time". To mě trochu udivilo. Druhý se podíval z okna a razantně odpověděl: "Ne, ne je to houklý a těžko by port tahal přes tohleto. Když je red all time free. Snad to odpojíme ručně." Druhý zakýval hlavou. Třetí se zděšeně podíval: "ALe to musíme přepsat skripty, fragnout to, nahradit D a přefázovat spojení na blue."
"Sakra", řekli všichni sborově...
Dodnes nevím o čem se ty páni bavili, možná to ani nebylo IT a jen jsem narazil na partu sofistikovaných popelářů. Ale tehdy jsem si všiml invaze zahraničních slangových výrazů. Jak ze světa PC, tak ze spousty dalších oborů... Bez znalosti pár základních slov, které by ještě před 10 lety nikdo nepochopil se zkrátka neobejdete. Atak často slýchávám v metru slova jako "Jasně, fotky dám na blog. Ale až zejtra. Firewall je v hajzlu. Proxák pryč, troják kouše okna a já to nechci reinstalovat...".
• ZÁVISLOST / STUPEŇ MAGOŘENÍ: INDIVIDUÁLNÍ
Určitě nejsem sám, kdo se stal závislým na přísunu čerstvých zpráv ze světa internetu. Bez těch informací a často o ničem vypovídajících příběhů prostě nevydržíte. Po delší době bez nich se začnete cítit nesvůj...
• ZÁKLADNÍ NÁVYKY / STUPEŇ MAGOŘENÍ: V POHO..
Atak je i pro mne samozřejmé, stejně jako stisknout při zapínání pc tlačítko, ihned po startu systému první dvojklik darovat IE. Stejně tak mých prvních deset minut na internetu je zavaleno povinnostmi a rituály: prohlédnout poštu, zkontrolovat stránky, podívat se, co je ve světě nového... V podstatě kromě nutné administrativy prvních 10 minut žádnou práci neudělám.... (Tak mě napadá, že bych ocenil nějaká soft alá AllIn1)
• AUTOMATIZACE / STUPEŇ MAGOŘENÍ: NĚCO S TÍM DĚLEJ
Onehdy jsem seděl u počítače a něco si psal. Avšak na papír, Microsoft Dort je věc hezká, ale nepatřím k těm, kteří si v něm píší i lístek na nákup a před odchodem si jej hrdě tisknou na své lejzrdžetce. Tak jsem něco psal. Na písíčku naskočilo okno přihlášení.
Někdo chtěl zrovna na počítači pracovat. Řekl tedy, ať se přihlásím. Říkám - jasně. A zcela upřímně začnu své přihlašovací jméno vypisovat. Jenže na papír. Až když začnu psát heslo a písmena z propisky se nemění na puntíky si celou věc uvědomím....
• ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ V REÁLU / STUPEŇ MAGOŘENÍ: VČERA BYLO POZDĚ
Jednu dobu jsem u pc dokázal prosedět spoustu hodin. I díky tomuto příběhu jsem proto využití času tímto směrem dosti omezil.
Bral jsem si zrovna z police hrneček na čaj a co čert nechtěl , hrneček mi vyklouzl, spadl na zem a rozletěl se na sto střepů. Normálního člověka by asi napadlo něco jako: "Do háje, já jsem ale vůl" nebo "To je škoda".
Ne však mne s přetaktovaným mozkem. Už snad během pádu, kdy bylo jasné, že hrníček nezachráním mě v hlavě zableskl rámeček s myší a nápis: úpravy > zpět.
Doufám, že vás má skromná psychologická sondáž alespoň trochu pobavila.
12. 5. 2008 19:45:23
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70604
ja som :
• ZÁKLADNÍ NÁVYKY / STUPEŇ MAGOŘENÍ: V POHO...
+ 20 min :D
12. 5. 2008 19:55:16
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70603
Radek
verified
rating uzivatele
(115 hodnocení)
12. 5. 2008 19:59:13
Zajímavé, taky se u mě něco z toho projevuje. Něco mám určitě i navíc, ale přesně nevím co to je.
To poslední s tím hrnečkem je ale už fakt divný ;)
12. 5. 2008 19:59:13
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70602
:-)) Je to v podstatě už styl života - teď třeba sedíme s přítelem každý u svého počítače, v jedné místnosti, každý si "pracuje" na tom svým. Občas si hodíme odkaz přes ICQ. A protože oba pracujeme doma, děje se tak několikrát denně. Je to zvláštní... a přesto vyhovující:-) Asi jsme tomu už moc propadli...
12. 5. 2008 21:13:30
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70601
dysmusax
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
12. 5. 2008 21:42:12
Tak obvykle jsem ve stavu "ZÁKLADNÍ NÁVYKY / STUPEŇ MAGOŘENÍ: V POHO..".
Ovšem "ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ V REÁLU / STUPEŇ MAGOŘENÍ: VČERA BYLO POZDĚ" na mě taky někdy přijde, obvykle když něco hodně dlouho tvořím (třeba dva dny po 12h). Zásek s "UNDO" se mi stal už několikrát, někdy mám potřebu zapnout "REWIND". Teď už jen čekám, kdy si nějaký článek v tištěných novinách přidám do Oblíbených :).
12. 5. 2008 21:42:12
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70600
Fuck You
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
12. 5. 2008 21:58:09
Na chybějící "zpět" jsem v reálu narazil už vícekrát, ale přihlašovat se na papír jsem ještě nezkoušel. Já jsem z těch, co raději píší všemi deseti a po pár minutách s tabletem nebo tužkou mě bolí ruka.
S tou závislostí je to možná trochu jinak. Mám co dělat, rozdělaných projektů tu mám nepočítaně. Jenže když narazím na složitější problém, tak mozek spustí obrannou reakci a začne nenápadně vyžadovat nějakou pasivnější činnost... Je potřeba si to uvědomit a bojovat proti příčinám, nikoli následkům.
12. 5. 2008 21:58:09
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70599
miniJOHN
verified
rating uzivatele
(57 hodnocení)
12. 5. 2008 22:32:06
Mě se stala taková věc. Jel jsem jednou na kole a na protejší ulici byla restaurace a asi 8 cedulí na ní a já jsem si pomyslel, takové black SEO.
12. 5. 2008 22:32:06
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70598
Zajímavý příspěvek, ale já s ulehčením zjišťuju, že závislák nejsem a ani z pc "nemagořím".
Docela živě si dovedu představit, že budu dělat v životě třeba něco úplně jiného.
Ale jinak jsem asi "V poho" :)
12. 5. 2008 22:33:47
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70597
Dneska jsem dělal bramboráky na pánvičce na sklokeramický desce. Po vypnutí se ta červená barva hrozně pomalu ztrácí (však znáte to). Koukal jsem na to, kroutil hlavou a hlavou mi proběhla myšlenka: "Pomalý software".
Takže asi stupeň včera bylo pozdě.
12. 5. 2008 22:34:16
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70596
drago
verified
rating uzivatele
(73 hodnocení)
13. 5. 2008 02:19:13
- Nedokážu psát na papír psacím písmem (moje maturitní práce je poslední co jsem napsal psacím písmem). Jedině tiskace. Prostě už to neumím (stejně to vždy bylo nečitelné - alespoň tak si to zdůvodňuju). Snad jen podpis na faktuře, ale ten je přes razítko.
- Od té doby co jsem doma všechno sesíťoval mi přítelkyně píše zprávy po ICQ z vedlejšího pokoje ať pustím nasdílenou tiskárnu :)
- Když mám jít nakupovat pamatuju si pro kontrolu počet položek a celkový počet kusů co mám koupit
- Nedávna příhoda. Přítelkyně: "Kup chleba" Já "Jaký" Ona: "Obyčejný" Já: "Definuj obyčejný" Ona: "Prostě klasický bochník chleba" Už sem viděl že jí to leze na nervy šel jsem nakupovat. V krámě jsem volal mobilem o radu :)
- V hospodě neříkám "To je teda síla" nebo "wow" ale LOL.
- Vím přesně kolikátého je
- V každé myšlence co někdo pronese hledám podnikatelský záměr
Nejdrsnější přeřeky ve stavu společneské únavy
- Už je dost hodin čas navštívit localhost
- Na otázku kolik je hodin, hledám na mobilu funkci time()
- V mém pokoji platí ORDER BY pritelkyne
Hmm když to po sobě čtu možná by stála za úvahu dovolená :)
13. 5. 2008 02:19:13
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70595
Scorp
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
13. 5. 2008 02:52:21
Ja som mal obdobie, keď som vyšiel do lesa... díval sa na slnko presvitajúce cez kopu listov a hovoril si, že čo to musí byť za procesor, keď takýto raytracing stíha v real time...
Alebo som sledoval z autobusu mesto... a tiež som nechápal tú pekelnú rýchlosť vykreslovania
Ale už sa mi to nestáva :)
13. 5. 2008 02:52:21
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70594
Singularita
verified
rating uzivatele
13. 5. 2008 03:08:25
Psacím písmem jsem psal naposledy někdy v šesté třídě základní školy, od té doby pouze tiskací :) Jinak když chci vědět kolikátého je, musím se podívat na hodinky, bez nich bych byl ztracen. A hesla si na papír nepíšu, ani schválně, ani omylem. Ale zase občas si říkám, že některé domácí práce by měly jít nějak naskriptovat nebo zautomatizovat. Asi už taky magořím :)
13. 5. 2008 03:08:25
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70593
Wow, koukám, že někteří jsou tady opravdu ve fázi pokročilého magoření, ale přiznávám, že mě to taky občas dostane. Ale na otázku kolik měřím neodpovídám 6166px ani nepíšu na papír

Nadpis stránky

nebo citace... ...
ale párkrát se mi stalo, že jsem šel kolem krámů, kde byly ve výlohách texty a říkal jsem si H1, H3, H1, H2 ;)
13. 5. 2008 08:55:27
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70592
Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
13. 5. 2008 09:26:27
Třeba včera jsem šel kolem takového toho obchodu 'vše za 39' a napadla mě skvělá doména www.levné-šunty.cz. Takže taky magořím ;)
Jinak ale doporučuju na uklidnění najít si nějaký koníček který nemá s PC nic společného. Já třeba modelařím, kde jediné 'programování' týkající se toho koníčku je maximálně nastavení vysílačky :)
13. 5. 2008 09:26:27
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70591
Lad
verified
rating uzivatele
(32 hodnocení)
13. 5. 2008 09:28:28
Napsal drago;60525
- V každé myšlence co někdo pronese hledám podnikatelský záměr
Tak s tímhle můžu souhlasit :-).
Napsal drago;60525
- Vím přesně kolikátého je
Hehe, moje často padající otázka je "Co je dneska za měsíc?" :-).
JInak pry kdyz jsem a delam neco u pocitace, tak mam jakysi blok. Nevnimam okoli, nereaguji na lidi a i kdyz na me treba pet minut mluvi, absolutne (ne schvalne) neposloucham. Tohle cim dal tim vic stve pritelkyni, takze se s tim snazim "bojovat" :D.
13. 5. 2008 09:28:28
https://webtrh.cz/diskuse/magorite-z-pocitacu/#reply70590
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit