Zadejte hledaný výraz...

Když jednoslovný název domény obsahuje současně i dvě klíčová slova…

Petr Sax
verified
rating uzivatele
(24 hodnocení)
30. 12. 2009 16:27:18
Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jak fungují vyhledávače a jejich výsledky vyhledávání v následujícím případě:
Dejme tomu, že vlastním doménu elektroterapie.cz (což nevlastním, ale používám ji pouze jako příklad :)
Vyhledávač v názvu domény rozezná slovo "elektroterapie", které označuje určité označení léčebné metody... rozezná ale také jednotlivá slova "elektro" a "terapie", které jsou v názvu vlastně také obsažena?
Zajímá mě to např. i z toho hlediska, že pokud si třeba zkusím vyhledávanost výrazu "elektroterapie" na Seznamu, zjistím, že je vlastně nulový:
http://search.seznam.cz/stats?collocation=elektroterapie&submit=Vyhledat+Seznamem
ale slovo "terapie" už je v tomto směru zajímavější:
http://search.seznam.cz/stats?collocation=terapie&submit=Vyhledat+Seznamem
slovo "elekro" je nejzajímavější, ale lidé vyhledávající tento výraz hledají jiný druh zboží... přesto by se to pro zvýšení návštěvnosti stránek a zvýšení možnosti "náhodného prodeje" hodilo:
http://search.seznam.cz/stats?collocation=elektro&submit=Vyhledat+Seznamem
Mají tedy i ty dvě části použitého slova, které jsou vlastně samostatnými slovy svůj význam při počtu vyhledání stránek a pozici při jejich zobrazení v kontextu hledaného slova, obsaženého v hlavním slově?
Myslím, že ano, ale pro jistotu se ptám odborníků z Webtrhu za jejich cenné postřehy a pohledy. :)
Snad chápete o co mi jde... :)
Díky *
Petr
30. 12. 2009 16:27:18
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-jednoslovny-nazev-domeny-obsahuje-soucasne-i-dve-klicova-slova/#reply428884
To je pořád dokola omýlanej problém s pomlčkou vs. bez pomlčky. Zkus pohledat. Zajímavá a taky nějakej čas stará informace např. tady
http://webtrh.cz/showpost.php?p=281713&postcount=47
Myslim, že kdyby vybíral kw z delších slov, byla by to dost díra, respektive by pak šlo využívat hromady nejrůznějších kw hacků. Na druhou stranu by si měl udělat dobrý seo a kw v doméně by mělo sloužit a dnes taky slouží spíš pro uživatele a budování značky než pro podporu pozic.
Zjednodušeně řečeno kw v doméně snadno přetlačíš ostatníma onpage a offpage faktorama, který jsou pro vyhledávače mnohem důležitější. To, že vyhrávaj weby s čistym kw v doméně je způsobený tim, že tu často byly dřív a maj lepší optimalizaci. Ale to se to probírá každej měsíc.
30. 12. 2009 16:47:18
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-jednoslovny-nazev-domeny-obsahuje-soucasne-i-dve-klicova-slova/#reply428883
Aleš
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
30. 12. 2009 17:33:49
Čili laicky řečeno doména je jen jedním z mnoha faktorů. Můj názor je asi takový, že pokud chceš, aby ti lidi chodili na web, tak je lepší krátký výstižný název, jako třeba boty.cz a udělat na tom obchod.
To, jestli máš boty.cz, nebo salámvpuncose.cz je jedno ve chvíli, kdy budeš psát na webu třeba o stavebninách. Pokud budeš v předu, vyhledávače tě tam hodí a doména je nezajímá, protože nadpis webu stavebniny, popisek webu stavebniny, klíčová slova na stavebniny, texty o stavebninách, to všechno způsobí, že člověk hledající stavebniny tě přes vyhledávač najde, i když budeš mít web na doméně rohlik-se-sunkou.info.
To je můj laický názor ověřený praxí. Psal sem si články na doméně grifinovi.info právě na ty stavebniny, no a když jsem to hodil do programu síla webu, nic vypsaný, tak to mělo ranky i pozice na ty stavebniny:)
30. 12. 2009 17:33:49
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-jednoslovny-nazev-domeny-obsahuje-soucasne-i-dve-klicova-slova/#reply428882
McQuack
verified
rating uzivatele
(65 hodnocení)
30. 12. 2009 17:53:45
moc nad tím přemýšlíš, klíčová slova v doméně nejsou nejdůležitější...
30. 12. 2009 17:53:45
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-jednoslovny-nazev-domeny-obsahuje-soucasne-i-dve-klicova-slova/#reply428881
Petr Sax
verified
rating uzivatele
(24 hodnocení)
30. 12. 2009 18:21:08
Ok, díky.
Nebral jsem to nijak dramaticky, jen jsem v tom chtěl mít jasno.
Když totiž napíšete třeba rodinnaterapie.cz, pak jsou to jasně dvě slova... "rodinná" a "terapie"... Když ale máte např. elektroterapie.cz, pak to nejsou už dvě slova... protože se nepíše "elektro terapie" ani "elektro-terapie"... ale "elektroterapie"...
A protože slovo "terapie" je vyhledávané, zatímco "elektroterapie" ani moc ne... zajímalo mně, jestli ta doména bude vypadávat i při zadání slova "terapie".
Je mi jasný, že doména není zdaleka všechno... Ale když člověk vyladí všechny faktory co nejlépe, tak to určitě není na škodu. :)
Nechci skládat dohromady ptákoviny jako např. hostingterapie.cz, jen abych měl dvě vyhledávané slova u sebe... :) šlo mi jen o to vědět, jestli když mám slovo, obsahující dvě samostatná slova, tak jestli to berou vyhledávače vlastně jako tři slova...
A jestli to zní moc zamotaně... tak zase tolik to neřeším... :)
Díky za informace. *
30. 12. 2009 18:21:08
https://webtrh.cz/diskuse/kdyz-jednoslovny-nazev-domeny-obsahuje-soucasne-i-dve-klicova-slova/#reply428880
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit