Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Recenzní články o méně kvalitním zboží?

Nesta
verified
rating uzivatele
12. 12. 2022 09:16:53
Zajímal by mě názor webtržníků na jednu věc. Máme malý recenzní web, kde píšeme články o různém zboží. V každém článku je samozřejmě affil, aby si to zákazník mohl zakoupit. Cílíme i na KW s menší vyhledávaností, pokud je snadné se v serpu dostat na přední pozice.
Pro lepší představu si vymyslím příklad KW:
motorová pila lidl
turistická obuv decathlon
Když do článku o motorových pilách a nebo turistické obuvi zařadíme i následující KW, tak nás lidi najdou. Můžeme si ale dovolit napsat, že zboží prodávané u těchto značek není na tak vysoké úrovni, jako je to někde jinde? Nejde nám o to někoho pomluvit, ale například u levné motorové pily z obchoďáku nemají zákazníci dobré zkušenosti. Ale právě tady to méně kvalitní zboží je kolikrát dost vyhledávané - lidi to zajímá. Tedy v článku bychom nastínili situaci, že toto zboží příliš kvalitní není a doporučili jiné. Sice dražší, ale kvalitnější.
1. Můžeme si něco takového vůbec dovolit psát?
2. Nebo je lepší se na tyto KW raději vykašlat a mít klid, než aby nás pak za to někdo v budoucnu popotahoval?
12. 12. 2022 09:16:53
https://webtrh.cz/diskuse/recenzni-clanky-o-mene-kvalitnim-zbozi/#reply1510596
Ne, nemůžeš si dovlit psát, že je to zboží na nějaké obecně nižší úrovní, dokud to prokazatelně v recenzi neotestuješ, důkladně neporovnáš, nebo pokud výrobce/prodejce neuvede, že jde cíleně o jednodušší a méně kvalitní zpracování. Bacha, ani druhá jakost nic nevypovídá o kvalitě, jen o stavu (většinoiu vizuálním, obalovém). Ale můžeš to napsat jako svoji osobní zkušenost a tu ti těžko bude někdo rozporovat. A dělá se to tak běžně, že se do testu nebo porovnání vezme jeden nebo dva lowcosty, pak nějakej midtier, kterej je raketa v cena/performance a pak nějaký ferrari mezi produktama, který je overpriced. Takže to opři o výsledek nějakého testu, porovnání dojmů z materiálu, dostupnosti servisu, můžeš tam vlepit i zákaznické recenze, proč ne. Ale nikdy to neber na nějakou obecnou rovinu ve smyslu "Tenhle výrobek z Lidlu je nekvalitní, pořiďte si radši tenhle dvakrát dražší a spolehlivější". To bez důkazů není objektivní. Dneska je tlak ze strany vyhledávačů na věrohodnost recenze a pořád je to docela tvrdej segment a důkladný test tu důvěryhodnost jen podpoří.
12. 12. 2022 09:52:59
https://webtrh.cz/diskuse/recenzni-clanky-o-mene-kvalitnim-zbozi/#reply1510595
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit