Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Zpracujeme pro vás audit nastavení vašich internetových domén

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 22. 6. 2022
time line
0 zájemců
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Zdravím Webtržníky,
díky vlastním projektům a klientským zakázkám jsme do portfolia nashromáždili větší množství domén. Historicky jsou u více registrátorů, jsou registrované na více subjektů, používají různé DNS atd. Postupem času se snižovala přehlednost, kde co všude máme a hlavně jak máme jednotlivé domény nastavené. A tak jsme připravili nástroj, kterému předložíme seznam domén a získáme přehledný report s aktuálním stavem domén. Pracujeme se třemi oblastmi:
  • Whois - Registrátor, Držitel, Status, Expirace, DNS, DNSSEC
  • Webserver - IPv4/IPv6, HTTP/HTTPS, HTTPS Redirect, Redirects
  • Mailserver - MX, SPF, DKIM, DMARC, BIMI, MTA-STS
36003
S čím například report pomohl nám a našim klientům?
  • Produkční doména klienta vůbec neměla nastavenou variantu "www.example.com". I když klient jako výchozí doménu využívá APEX doménu "example.com", doporučili jsme mu vytvořit záznamy i pro "www.example.com" a na hlavní doménu přesměrovat.
  • Několik domén, u kterých používáme externí službu na přesměrování APEX domén (example.com -> www.example.com) nemá podporu pro HTTPS a tak požadavky na https://example.com/ končily nedostupností nebo upozorněním na chybný certifikát. Postupně migrujeme na jinou službu, která má podporu HTTPS i IPv6.
  • Externí služba, kterou jsme využívali na přesměrování jedné APEX domény (example.com -> www.example.com) mezitím ukončila svou činnost a tak se doména po zadání example.com zdála nedostupná.
  • Chybějící nebo chybně nastavené SPF/DMARC záznamy.
  • Doména má nastavený příjem denních reportů o doručitelnosti e-mailů v rámci DMARC, ale u domény chybí souhlas se zasíláním těchto zpráv, takže reporty nejsou zasílány.
Zvažujeme zveřejnit nástroj online, ale než to uděláme, rádi bychom získali zpětnou vazbu od dalších lidí. Pokud jste na tom stejně jako my, a máte větší počet domén, ozvěte se a můžeme pro vás připravit report s přehledem nastavení jednotlivých domén a doporučením, co upravit a na co si dát pozor. Pro prvních 10 zájemců nabízíme vypracování reportu za poskytnutí zpětné vazby.
53 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
1 hodnocení
členem od 12. 8. 2008
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
ikona hodnoceni
od Tonape (8 hodnocení)
3. 12. 2009

vše v pořádku ;o)

Další nabídky Více