Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

snaha kupujícího o navrácení peněz za skůtr

Zdravím,prosil bych o radu odborníka,minulý podzim si u nás paní zakoupila skůtr,vše bylo v pořádku žadna vítka,až v březnu nám od ní přišel dopis že chce odstoupit od smlouvy že na skutru byly již 4 závady které odstranili v místě jejího bydlište.Samozřejmě že nebyla na jediné garanční prohlídce a servis ktery to opravoval byl nejaky u nich na vesnici.Tak sem ji slusne napsal že jelikož nebyly reklamace rešeny přez nas tak nemuzeme odstoupení od smlouvy akceptovat.Tím sem myslel že vše pochopí ,ale před 2 týdny mě přišel dopis od jejího právníka že skutr nelze nastartovat a že mě ho přiveze na opravu.Samozřejmě je to jenom snaha jak získat oficiálně do záručního listu 3 ofiko reklamace aby mohla odstoupit od smlouvy.
Proto se chci zeptat,jestli by me nekdo poradil ,kdyz paní nedelala servisní prohlídky u nas a vrtal se jí jakyho servisman ve skutru a opravoval ho i kdyz nebyl k tomu opravnej,jestli tím nepozbívají záruční podmínky...Prosím jestli to má i oporu v zákone abych to mohl proštudovat.dekuji
2. 7. 2009 15:20:40
https://webtrh.cz/diskuse/snaha-kupujiciho-o-navraceni-penez-za-skutr/#reply329765
dracek
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
2. 7. 2009 15:32:11
Projděte si záruční podmínky. Pokud je tam klauzule, že záruka zaniká při nedodržení servisních intervalů a při neodborném zásahu, tak myslím, že není co řešit.
Btw. na odstoupení od smlouvy je potřeba 4 různé nebo 3 stejné závady.
2. 7. 2009 15:32:11
https://webtrh.cz/diskuse/snaha-kupujiciho-o-navraceni-penez-za-skutr/#reply329764
A Je to nekde zakotvené v zákoně,abych mu mel co odepsat?Aby to melo trochu úroveň.Jinak mám to v obchodních podminkach na webu.
Zní to takto:
8.V případě jakéhokoliv neodborného zásahu do motorky,oprava prováděné v jiném servisu než prodejce nebo nedodržení pravidelných garančních prohlídek v servisu prodejceVám s okamžitou platností zaniká záruka na zakoupenou motorku.
Někde jsem se dočetl tohle.Je to pravda?
Veskery servisy muze delat jakejkoliv servis, musi pouze dolozit znalost veci a pouziti originalnich dilu. Je to soucast evropskych zaruk, ktery uklada zakon.
A plati to tak u vsech motorovych vozidel.
2. 7. 2009 16:10:38
https://webtrh.cz/diskuse/snaha-kupujiciho-o-navraceni-penez-za-skutr/#reply329763
dracek
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
2. 7. 2009 16:36:58
Berte moje odpovědi s rezevou. Nejsem právník. Pouze na to používám selský rozum.
Napsal Arnold;315021
A Je to nekde zakotvené v zákoně,abych mu mel co odepsat?
V zákoně to asi nebude, protože každý výrobek má jiné vlastnosti, tudíž asi záleží jen na tom, co je psáno v záručních podmínkách.
Napsal Arnold;315021
Někde jsem se dočetl tohle.Je to pravda?
Veskery servisy muze delat jakejkoliv servis, musi pouze dolozit znalost veci a pouziti originalnich dilu. Je to soucast evropskych zaruk, ktery uklada zakon.
A plati to tak u vsech motorovych vozidel.
Tu část o doložení znalosti věci bych si vyložil tak, že ten servis musí být autorizovaný servis té značky a tím dokládá tu znalost věci.
Nějakej Franta z horní dolní sice může mít 10 let autoservis, ale pořád nemá jak doložit, že tomu rozumí a je oprávněn dělat záruční opravy téhle konkrétní značky.
2. 7. 2009 16:36:58
https://webtrh.cz/diskuse/snaha-kupujiciho-o-navraceni-penez-za-skutr/#reply329762
no dobra ale neco jineho je třeba autorizovaný servis auto škoda a neco jineho se skutr z číny,ten tady dovaží každy druhýprodejcea tudíž je garanční prohlídka dosti nepruhledna protoze neni problem si sehnat nejakeho zanmeho co tyto skutry dovazi a garancku potvrdí....
2. 7. 2009 16:44:16
https://webtrh.cz/diskuse/snaha-kupujiciho-o-navraceni-penez-za-skutr/#reply329761
děláme auta, servisovat může opravdu kdokoliv, kdo na to má oprávnění a ty, jakožto prodejce to musíš uznat (Bloková vyjímka), musíš to uznat za předpokladu dodržení přesných postupů a všeho okolo dle výrobce. (asi to máš Čína skůtr takže to bude asi ještě složité...) To s tím servisem platí pro všechny vozy,dnes si koupíte nového Mercedesa a můžete dělat servis i mimo AUTORIZOVANÝ MB servis a no problem. A kvalita někdy lepší
2. 7. 2009 20:40:58
https://webtrh.cz/diskuse/snaha-kupujiciho-o-navraceni-penez-za-skutr/#reply329760
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit