Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Korektor a „malý editor“ článků

Zdravím ...všechny,
posledně jste mě doslova zahltili a nezvládal jsem odpovídat všem, uvolnila se nám nicméně další dvě až tři místa (podle toho, kolik chcete odpracovat). Práce je to na cca 1 až 2 hodiny denně (pro jednoho).
re: do naší online redakce hledáme korektory, kteří budou opravovat gramatické chyby a krkolomné věty. Smyslem není přepsat celý text vlastními slovy, ale „učesat ho“ (někde stačí udělat z dlouhé věty dvě kratší, jinde zvolit jinou spojku, u další věty zase zaměnit první slovo ...no jak kdy), obecně bývá přepsáno max. 10 % textu. Články nejsou složité a je třeba výborná znalost češtiny (přes to opravdu nejede vlak!, a pokud nasekáte X chyb už v emailu, je to ztráta času pro obě strany).
Důležité je, abys znal/a:
- kdy psát čárku
- mě / mně
- byste („by jste“ opravdu ne)
- s / z
- s sebou / sebou
- české uvozovky („tyto“; "ty americké nechceme")
- procent / procentní (100 % a 100%)
- 10 let / 10letý (žádné 10ti, 10-ti ani 10 letý)
- 100 Kč (ne 100,- Kč, 100kč, 100 kč, 100,-kč apod.)
- shodu přísudku s podmětem
- díky / kvůli
Pokud tohle všechno znáš a vidíš chyby na první dobrou, tak tě skoro vítáme ve dveřích!
Je nutné znát administrační prostředí WordPressu, kde budete články opravovat. Případně zaučíme, ale budeme rádi, pokud už WP znáte.
Témata jsou různá a vlastně se na každém webu něco najde:
- lifestyle, dámská témata (často příběhy, kvízy, nějaké rady)
- architektura, dům, zahrada (nic odborného)
- věda, vesmír, oceán, planeta země
- historie (hlavně s armádní tématikou, píšeme např. o nějaké bitvě, atentátu apod.)
- armáda
- automotive
- recepty
Vedle samotného textu je třeba kontrolovat také:
- zdroje fotografií (zda-li jsou všude uvedeny a ve správném tvaru – používají se pořád stejné fotobanky a jejich tvary jsou vypsány v tabulce, kterou dostanete k ruce)
- výběr kategorie a doplnění štítků (opět kontrola, případně dopsat / přepsat)
- uvedení zdroje článku
- rozsah odstavců, ať vypadají články podobně
Abys byl/a v obraze: články nejdříve prochází editoři, kteří hlídají zdroje, rozsahy a vše ostatní (kromě jazyku, to bude primárně na tobě + zajistíš dvojí kontrolu ...stává se minimálně, že by editorovi něco uniklo, takže budeš 95+ procent času trávit jazykem).
Na vše dostaneš standardy tvorby, které je třeba znát nazpaměť (resp. ti pak práce půjde rychle a budeš hned vědět, co si hlídat. Jedná se o pár jednoduchých pravidel).
Práci je možné dělat na IČO i DPP v domluveném rozsahu (kolik hodin chce pracovat je na tobě, ale každý týden by to mělo být pevné ...práce tu počká den dva, týden ne). Odměňovat tě budeme hodinovkou, protože nelze počítat všechnu práci na NS (věříme si, ale máme představu, kolik toho máš za hodinu stihnout).
Rádi bychom, aby byly korektury prováděny i ve všední dny, ne jen o víkendu (s tématy potřebujeme dále pracovat a chystat je k publikaci, tak není dobré nechávat práci na poslední chvíli). Pracanty odměníme a rozvineme s nimi dlouhodobou spolupráci.
Prosím zájemce, aby mi rovnou psali na email textukontrola@gmail.com s předmětem „Korektor obsahu“ (zde na Webtrhu mi nepište!). Uveďte mi něco o sobě a navrhněte hodinovou sazbu, abyste byli spokojeni. Ale rovnou říkám, že zbytečně přestřelené sazby od 400 Kč/h jsou opravdu moc a pro tuto práci zcela neadekvátní.
Kdo nezná výše uvedená pravidla češtiny a nenapíše do předmětu emailu „Korektor obsahu“, budu ho vnímat, že nerozumí zadání a tedy není schopný tuhle práci vykonávat.
Začít můžeme de facto hned. Nejdříve dostanete k opravě text, a pokud bude výsledek dobrý, dáme si Skype, abychom si vše ukázali (ano, Skype).
146 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
1 hodnocení
členem od 22. 5. 2020
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
ikona hodnoceni
od AlfaBetWeb (3 hodnocení)
2. 6. 2022

Rychlá platba, skvělá komunikace. Doporučuji všem

Další poptávky Více