Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Zrychlování stránek po úpravách – nějaké nápady?

beraniste
verified
rating uzivatele
(29 hodnocení)
22. 11. 2021 18:28:59
Zdravím, tak mám k ruce konzultanta, s programátorem jsme udělali nějaké změny. I něco, co jste mi tu poradili. Určitě to hodně pomohlo. Už mi žádné aplikace neřvou a neupozorňují na průser. Ale stejně bych vás rád požádal, zda máte ještě nějaké nápady.
Samotné produkty jdou poměrně rychle i na pomalých mobilech, ale homepage a kategorie stále ještě drhnou. Plánujeme ještě zmenšit pro mobily obrázky a převést je do webp plus ještě nějaké drobnosti (např. aby se drobné ikonky nenačítaly dříve než první obrázek v kategorii). Ale zdá se mi že to stále dost zpomalují nějaké scripty plus něco od FB https://connect.facebook.net/signals/config.... . Jenže co tam zbylo už dát pryč nemohu. Jquery dávat pryč by bylo taky asi zbytečně komplikované a asi by to nepomohlo. Jinak kešujeme, je tam i lazyload, nevím, nic už mě nenapadá. A od svethostingu máme ten téměř nejvyšší multihosting, takže ten by to neměl brzdit.
Nenapadá vás ještě nějaký jiný způsob, jak to výrazně zrychlit? Něco co jsme všichni přehlédli? Já vím že tu často říkáte, že je to rychlé dost, ale mohlo by to být možná ještě o něco rychlejší.
caskrmeni.cz : Chro...urt, Germany - EC2 - WebPageTest Result
Pagespeed.cz
34883
Pagespeed výsledky
22. 11. 2021 18:28:59
https://webtrh.cz/diskuse/zrychlovani-stranek-po-upravach-nejake-napady/#reply1494271
Přestaň se honit za těmi setinkami nebo tě to zničí :-) Ty nástroje ti mají jen pomáhat, nemají ti poroučet. Udělal jsi kus práce a seš na tom teď líp než třeba 90% konkurence. Musíš si uvědomit, že to je eshop. Nedostaneš se na čísla statického webu. Sleduj statistiky na webu, jak se lidí pohybují v rozhodovacím procesu. Ty setinky bych řešil až když by mi to reálně odhánělo lidi. A ani v tom případě ti to ty setinky k dobru nezlepší.
22. 11. 2021 19:13:40
https://webtrh.cz/diskuse/zrychlovani-stranek-po-upravach-nejake-napady/#reply1494270
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit