Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Anglická verze na české verzi nebo nový web?

Pavel Jílek
verified
rating uzivatele
(80 hodnocení)
4. 11. 2021 09:04:48
Ahoj,
přemýšlím v současné době nad zřízením anglické verze webu u služby mého klienta. Tím, že se nejedná o doménu tipu alza.cz, ale v doméně je zahrnutá i naše klíčová fráze, tak přemýšlím, jestli je dobrý nápad dělat verzi www.ceskynazevsluzby.com/en/ nebo udělat www.anglickynazevsluzby.com a weby mezi sebou propojit.
Jak byste to udělali vy? 
Koupit novou doménu je to nejmenší. 
Současný web má dobré výsledky ve fulltextu, vede na něj dostatek odkazů a proto spekuluji, jestli o to zbytečně nepřijít. Na druhou stranu, jestli není hloupé mít na české doméně i anglickou verzi. 
Díky za přínosnou diskusi.
4. 11. 2021 09:04:48
https://webtrh.cz/diskuse/anglicka-verze-na-ceske-verzi-nebo-novy-web/#reply1493194
Pokud to podnikání stojí a padá na názvu té služby, tak pro zahraniční cílovku bych 100% vzal tu novou doménu s anglickým názvem služby (pokud to tedy není problém, což uvádíš, že není). Je to benefit do budoucna a působí to důvěryhodně i v rámci komunikace brandu/služby v tom zahraničí. Za mne nejlepší volba v případě, kdy je prostě název služby zároveň brand.
V podadresáři bys sice profitoval z aktuálního hodnocení, ale vypadalo by to proste divně z pohledu zahraničních klientů a je tam i trochu složitější analytika. V tomhle případě, pokud si ho vybereš, si dobře připravit překlad webu a pohlídat aby neujely hreflangy a canonicaly a správně nastavit GSC.
Mít anglickou verzi na českém webu hloupé není, je to i docela časté řešení. A využít by se dalo i tady, ale to by musel být obecnější brand bez přesahu do češtiny.
4. 11. 2021 10:19:21
https://webtrh.cz/diskuse/anglicka-verze-na-ceske-verzi-nebo-novy-web/#reply1493193
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit