Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Podnikatelský účet- zahraniční platby

pepperos
verified
rating uzivatele
(48 hodnocení)
26. 6. 2009 16:56:10
Zdravím.
Koukám se po podnikatelském účtu pro potřeby společnosti, která bude odesílat cca 4 platby do zahraničí měsíčně a pár plateb také přijímat.
Zajímá mě vaše zkušenost, jaký účet či jaká banka je nejlevnější?
Koukal jsem na ebanku: Za příchozí platbu ze zahraničí si dle mých informací účtují min. 300 Kč, za odeslanou min. 500 Kč. To mi připadá hodně.
Díky za reakce.
26. 6. 2009 16:56:10
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-ucet-zahranicni-platby/#reply326690
domain
verified
rating uzivatele
(96 hodnocení)
26. 6. 2009 17:08:55
podle toho do jakych zemi to bude
pokud euro-zona, tak by nebylo spatne otevrit ucet u nejake nemecke banky
prekvapila me ge money
kdyz jsem oteviral ucet, zeptal jsem se na online banking
to sice maji
ale pak kdyz jsem se nalogoval, jsem zjistil ze neni mozne online posilat zahranicni platby
shocking!
26. 6. 2009 17:08:55
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-ucet-zahranicni-platby/#reply326689
Andrea
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
26. 6. 2009 18:55:14
A kam přesně chceš platby zasílat?
...teď nedávno jsem to řešila, protože jsem si chtěla něco objednat z polského e-shopu (což jsem řešila v jiném vlákně), a protože jsem tam měla jenom malou objednávku za pár zlotých, k tomu mi dali pálku za doručení do ČR a přes kamarádku, co dělá zahr. platby v ČSOB jsem si zjistila poplatky, který dělají od 500 Kč minimálně, tak jsem hledala něco jiného, až jsem se dostala na www.devizy.cz, kde mají platby do Polska a na Slovensko zdarma.
Tak jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám a www.devizy.cz vyzkouším. To jsem ovšem ještě nevěděla, že to bude trochu složitější proces :D
Pro obchodování s nimi se totiž musí vyplnit smlouva a pak ještě další papíry - což byl trochu kámen úrazu. Oběhala jsem ten den asi milion úřadů (jsem z Prahy).
Začala jsem u nás na MÚ Praha 8. Paní na ověřování mi řekla, že papír, který chci potvrdit, vidí poprvé v životě; šla jsem tedy na matriku (ten dokument se totiž jmenuje "Identifikace žadatele na vlastní žádost"). Vlezla jsem tam do nějaké kanceláře a úřednice na mě koukaly, jako když jsem spadla z větve, cože to vlastně chci a poslaly mě za vedoucí. Ta byla moc milá a ochotná, chvíli na to koukala, pak se mě zeptala, jestli to mám pro banku, tak jsem ji vysvětlila, že pro banku to přímo není, ale s převody peněz to co do činění má. Řekla mi, že oni už to potvrzovat asi 3/4 roku nemůžou, že musím na Magistrát Prahy, za paní XY.
Odpoledne jsem se tam tedy vydala, Magistrát je docela velký a mírně jsem se tam ztrácela, ale nakonec jsem se paní XY dopátrala. Ta mi ovšem řekla, že ona to nedělá, že musím do jiné kanceláře, za jinou paní, ta že už snad bude vědět. Úřednice šla zrovna po chodbě, tak jsem ji odchytila, ta mě zavedla do kanceláře, kde mě předala jiné kolegyni. Prý jsem byla v tomto ohledu jejich první klient a jelikož oni tam prý drží služby v pondělí a ve středu do 18 hod jenom kvůli tomuhle papíru, který si myslely, že nikdo nikdy nebude chtít, tak si myslely, že by možná vedení Magistrátu úřadu přesvědčily, aby tam aspoň o Vánocíh ty služby držet nemusely, že to je zbytečný. tak teď jsem jim to prý zkazila :) (ale myslely to v dobrém)
Všichni tam byli moc milí, ještě jsem musela na pokladnu zaplatit 200 Kč poplatek, tam jsem samozřejmě taky zdržela frontu, protože paní za kasou to viděla taky poprvně a musela se poradit, na co mi to má vystavit.
Jinak s úřednicí jsem nad tím formulářem seděla asi hodinu (z toho jsme asi 15 min bádaly nad tím, jak se dělá větší kopie OP na kopírce), bylo vidět, že vše se snažila udělat poctivě a správně, akorát byla trochu nervozní, protože to vyřizovala poprvé.
Když bylo hotovo, vzala jsem všechny papíry, poslala je té společnosti www.devizy.cz a už mi paní psala, že vše je v pořádku a můžu začít podávat příkazy. Což jsem ještě neučinila, protože objednávku v polském e-shopu jsem mezitím zrušila úplně, ale až se vyskytne nějaká možnost to vyzkoušet, tak dám vědět, jak a jestli to funguje.
zatím mě to stálo hromadu času pobíhání po úřadech, 30 Kč za ověření podpisu na smlouvě a 200 Kč za ten identifikační formulář.
PS: ta firma sídlí v Třinci, vše je možné tam vyřídit osobně a zdarma, já to mám ale bohužel daleko
26. 6. 2009 18:55:14
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-ucet-zahranicni-platby/#reply326688
snehulak
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
26. 6. 2009 20:55:36
ja mam ucet u Sparkasse v Nemecku, prevadim platby v Unii i mimo defacto zadarmo. GeMoney me odrbali na prevodu meny i kdyz jsem prisel prevadet Eura.
26. 6. 2009 20:55:36
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-ucet-zahranicni-platby/#reply326687
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit