Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nákup z 3. země vložení do účetnictví

Hejnis
verified
rating uzivatele
28. 1. 2021 23:27:06
Dobrý den všem,
jsem začínající podnikatel (10/2020), plátce DPH, principy přiznání k dani a KH chápu, ale je tu otázka ohledně dovozu zboží. 
Pokud jsem vše dobře pochopil, tak k tomu abych si mohl zboží do nákladů, tak potřebuji JSD, díky kterému vypočítám i daňový základ atd. Faktura od prodejce, respektive samotný doklad (nákup z eBay) mi je bez JSD asi k ničemu.
Zboží nakupuji často v USA a Japonsku, zatím mi bylo doručováno společnostmi Fedex. A tady je ovšem problém, že mi neposkytuje JSD, ani žádnou fakturu o zastoupení v celním řízení - což chápu, protože po mně ještě nikdy žádné peníze za tuto službu nechtěli. Jedná se o sběratelské karty, které spadají do papíru, kde je nulová celní sazba - z Fedexu mi řekli, že když je clo nulové, tak je JSD stejně k ničemu a neposkytnou mi ho. Ale myslím si, že to není tak docela pravda, protože například při nákupu z eBay, kdy Vám málokdo poskytne nějakou fakturu, je to jediná možnost, jak si dát zboží do nákladů, a také je tam kurz z celního řízení, který by měl být směrodatný.
Byla by tu nějaká dobrá duše, která by mi to polopaticky vysvětlila? Jestli to vůbec chápu dobře a je tedy lepší si najít celního deklaranta nebo si dělat proclívání sám?
Předem děkuji
Petr
28. 1. 2021 23:27:06
https://webtrh.cz/diskuse/nakup-z-3-zeme-vlozeni-do-ucetnictvi/#reply1476534
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit