Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Google reklamy – změna formátu reklam

Ulan
verified
rating uzivatele
11. 1. 2021 10:48:01
Znamená tato změna něco podstatného? Mám starý web a pravděpodobně tam je ten starý typ reklam.
Rozhodli jsme se stáhnout odkazové reklamy. Snažíme se podle názorů uživatelů, majitelů stránek a inzerentů modernizovat dostupné formáty reklam. Postupně se soustřeďujeme na vylepšování a vyvíjení dalších formátů reklam, které vám pomohou v růstu.
Co z toho pro vás vyplývá?
Od 10. března 2021:
• už nebudete moci vytvářet odkazové reklamní jednotky,
• Vaše odkazové reklamní jednotky budou přejmenovány – na konec jejich názvu se přidá řetězec . Bude se to týkat responzivních odkazových reklamních jednotek i jednotek pevné velikosti.
• začnou responzivní odkazové reklamy na vašem webu zobrazovat obsahové reklamní jednotky,
• Na stránkách se přestanou zobrazovat odkazové reklamy pevné velikosti. Sbalíme všechny reklamní jednotky, u kterých to bude možné. V ostatních případech zobrazíme prázdnou reklamu.
Vaše příjmy
Podle našich experimentů dosahují responzivní obsahové reklamy u naprosté většiny majitelů stránek stejných výsledků jako odkazové reklamy. Responzivní obsahové reklamy průběžně optimalizujeme, aby dosahovaly maximálního výkonu. Výkon odkazových jednotek budete moci monitorovat v přehledu reklamních jednotek, kde získáte podklady pro srovnání výkonu před a po změně.
Co dělat dál?
V souvislosti s responzivními odkazovými reklamami není potřeba nic dělat. Od 10. března 2021 se totiž místo nich začnou zobrazovat obsahové reklamy.
Doporučujeme odstranit odkazové reklamní jednotky s pevnou velikostí a vyzkoušet místo nich následující formáty reklam:
• Můžete využít funkci Automatické reklamy, která prozkoumá váš web a automaticky vloží reklamy na místa, kde budou fungovat nejlépe. Další informace o nastavení automatických reklam.
• Obsahové reklamy dobře fungují na kterémkoli místě webu. Další informace o vytváření obsahových reklamních jednotek.
• Chcete-li si reklamy přizpůsobovat, můžete vyzkoušet nativní reklamy. Další informace o vytváření nativních reklamních jednotek.
• Pokud je váš web vhodný pro jednotky s odpovídajícím obsahem, můžete odkazové reklamní jednotky nahradit přizpůsobitelnými reklamními jednotkami s odpovídajícím obsahem. Další informace o přizpůsobování jednotek s odpovídajícím obsahem.
Služby neustále rozvíjíme a děkujeme vám za trpělivost a pochopení.
S pozdravem
tým Google AdSense
11. 1. 2021 10:48:01
https://webtrh.cz/diskuse/google-reklamy-zmena-formatu-reklam/#reply1474421
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit