Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Konzultace: Propojení systémů

Dobrý den,
již nějakou dobu řešíme, jak efektivně propojit jednotlivé systémy. Středobodem je ecommerce projekt, nicméně v teoretické rovině se může jednat prakticky o cokoliv.
Ecommerce se napojuje na různé ERP (cca 15+ Helios, Money, Pohoda atd.) a další systémy jako jsou malingové služby, marketplace (Heureka, Mall), feedy (Zboží, Google, ...) a další. Ecommerce instancí je víc jak 500 a mají zakaznické modifikace.
Současné řešení je vždy per danou ecommerce instanci a propojí s danou službou či ERP. Nevýhoda je, že se jedná o starší legacy část s nízkou mírou konfigurovatelnosti (přidání nových atributů na dané entity ap.), při změně je potřeba zásah do kódu (a ne konfigurace), častá chybovost a celkově spolehlivost řešení není pro klienty optimální.
Proto se poohlížíme po novém řešení. Možností je několik. Jednou z nich je napsat vlastní propojovací aplikaci, kde se definují zdroje dat, mapování + transormace a jejich následný export. Tahle cesta i s využitím dostupných knihoven může být běh na dlouhou trať.
Další možnost je využití již hotových řešní. Při hledání jsem narazil na různé ETL systémy (datové pumpy), nicméně si nejsem jistý, zda-li je jejich použití vhodné pro operace jako export objednávek ap. Rozdálové importy dat atd. Pocitově mě spíš zapadají do migrací dat mezi sytémy, plnění různých BI nástrojů aj.
Máte s tímto zkušenost?
22 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 9. 11. 2009
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
Uživateli zatím nebyla udělena žádná hodnocení.

Další poptávky Více