Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Poptávám kompletní tvorbu 2 webů (stejné funkce). Grafika, redakční systém, hodnocení produktů, diskuze, chat.

Hezký den,
!!! AKTUÁLNÍ DO 10.5.2020 !!!
(Doufám, že do té doby najdu vhodnou nabídku ke spolupráci.)
Poptávám tvorbu 2 podobných webů. Jedná se o dvě různá odvětví, ale hlavní koncept webů je víceméně stejný. Pravděpodobně tak půjde o následné úpravy textů, menší úprava designu (především CSS), ale možná to přinese i jiné (malé) úpravy.
Nejprve vypracujete první projekt, s ohledem na znovupoužití. Po prvotních testováních přijde na řadu uvedení do provozu i druhého webu.
Hlavní požadavky
Kompletní grafické zpracování od nuly. Mám velice hrubě načrtnuté přibližného rozvržení prvků, to je tak vše. Je zde tedy velký prostor pro vlastní invenci. Design očekávám jednoduchý, ale aby z něj šla cítit jistá kvalita. RESPONZIVNÍ DESIGN!
Redakční systém – klidně úplně nový, ale to by bylo silně neekonomické. Může to být tedy váš vlastní redakční systém, či jiný hojně využívaný (osobně si vystačím i s Wordpressem, ale nevím, zda by šel vůbec použít pro konkrétní účely připravovaných webů). Když splní daný redakční systém účel, máte volnou ruku.
Uživatelské rozhraní – registrace uživatelů, možnost hodnotit produkty, přispívat do diskuze, chatovat. Uvítal bych opravdu jednoduché rozhraní. Stačilo by jen malý blok v pravé horní části stránky, aby si uživatel mohl zvolit svůj unikátní nick. Bude to však chtít řešit GDPR, takže se pravděpodobně nějaké uživatelské stránce nevyhneme.
GDPR všeobecně. Očekávám jisté zkušenosti v této problematice.
Uživatelská diskuze na zvláštní URL, nějaký způsob správy této diskuze (mazání příspěvků, přesouvání do jiné sekce, atd.). Mělo to sloužit i jako poradna – jak od redaktorů, tak od uživatelů. „Like“ a „Dislike“ příspěvků.
Přidávání „produktů“ skrze redakční systém. „Produkty“ budou mít několik proměnných (i třeba 10), včetně obrázků (minimálně 2), ale dlouhého textu recenze v podobě článku. Tyto proměnné je pak někdy třeba například vypsat i v textu. Produkt bude mít vlastní URL adresu.
• Pěkně graficky (a specificky dle zadání) zpracovaný výpis těchto produktů. Včetně různých možností řazení a filtrace(!), dle zadání.
• Kromě textu u hodnocení také hodnocení 3 různých proměnných, které dají ve výsledku 1 celkovou proměnnou.
• Speciální reklamní moduly s produkty pro vkládání do textu při psaní článků.
Neindexování, nebo ještě lépe – nezobrazování affiliate odkazů. Očekávám zkušenost s touto problematikou.
• Jakási SEO optimalizace. Správné nastavení HTML prvků, popisů, dbaní na rychlost webu a podobně… Očekávám tedy, že už jste něco podobného někdy řešili.
• Pomoc při zavedení nějakého druhu soutěže za účelem nalákání uživatelů. Možnost zatím vidím v soutěži o „nejvíce lajkovaný příspěvek v diskuzi“ či "nejvíce času stráveného na chatu", ale pokud by vás něco napadlo… Jde hlavně o možnost sledovat nějaký údaj za tímto účelem.
Společně určený čas pro otestování bezchybného provozu webu. Navrhuji 6 měsíců. To je doba, do které by mohl projekt začít generovat první zisk a po této době se můžeme domluvit na dlouhodobější spolupráci – rád bych web neustále zlepšoval.
Při uvádění webu do provozu nemějte strach, že budu chtít nějaké vícepráce zdarma. Budu se snažit tomu maximálně vyvarovat, ale očekávám selský rozum i od vás. Pokud se objeví nějaká podstatná chyba ohrožující funkčnost projektu, včas jí nahlásíte, nebo férově uznáte, že to s ní opravdu nejde…
• Připomínám, že jde o 2 různé weby, s velmi podobným designem (úplně stejný design by byl nevhodný), ale jinou tématikou. Funkčnost je téměř totožná.
Specifika při tvorbě projektu
Uznávám, že nemám žádné velké přípravy. Mám v hlavě jasný nápad a cíl, ale víc nic. Nějaké vlastní „náčrty“ webu a spíš bližší popis funkcí webu než projektovou dokumentaci. Vše mám popsáno celkem podrobně (cca 10 stránek), přesto očekávám jistou diskuze ohledně různých funkcionalit.
Rád bych v tomto ohledu spíše přátelský a férový přístup. Jakýsi druh spolutvoření. Při tvoření vyvolávat diskuze ohledně zmíněných funkcionalit.
Uvítám případně i profesionální přístup – vypracování grafického návrhu, projektové dokumentace a podobné. Jen je v tomto ohledu nutné brát zřetel na to, že jsem finančně omezen.
Jak budu vybírat případné zájemce o spolupráci
Český internetový byznys je plný nekvalitních webů vzniklých za účelem velkého zisku s minimální investicí. Proto bych se chtěl vydat jinou cestou a o něco více zainvestovat do kvality. Přesto nejsem milionář, ani korporát a moje finanční prostředky jsou omezené.
Proto jsem nucen hledat střední cestu mezi cenou a kvalitou.
Do odpovědi prosím uveďte:
• Jak si představujete spolupráci (komunikaci, smlouvu - případně i NDA)
• Jaké máte zkušenosti (pěkné reference jednoznačně upřednostním)
• Zkušenosti i ohledně grafiky. A to webů všeobecně, případně tvorby loga. Abych věděl, jak moc je nutný případný zásah grafika (popř. zařídíte vy?).
• Hrubý odhad ceny, cenového rozpětí (chápu, že z těchto informací to moc nejde, přesto musím vyselektovat první kolo). Prosím, nepodhodnocujte. Pokud výsledná cena značně vyroste, budu beztak nucen ozvat se někomu jinému.
• Jak dlouho vám přibližně zabere zpracování do prvotní online verze prvního z projektů.
Jsem otevřen různým možnostem spolupráce. Mohu se rozhodnout jak pro zkušený tým, tak pro velmi šikovného studenta. Dala by se zvažovat i varianta v podobě menší ceny a domluveném podílu v budoucnu. Pokud vás cokoliv napadne, dejte vědět.
Předem se omlouvám za nižší odezvu odpovědí. Pokusím se odpovědět na případné konkrétní dotazy, ale raději si počkám, až odpoví všichni (prozatím jsem deadline pro odpovědi určil na 10.5.), vyberu nejlepší nabídky a s těmi se budu bavit dál konkrétněji. Ušetřeme si čas.
Díky.
P.S. I vzhledem k tomu, že mohu mluvit k celému týmu, použil jsem vykání. Přesto se vůbec nebráním tykání – nebojte se ho v odpovědi použít.
!!! AKTUÁLNÍ DO 10.5.2020 !!! (Pokud najdu vhodnou spolupráci...)
21 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
6 hodnocení
členem od 17. 1. 2020
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
ikona hodnoceni
od Jirka (3 hodnocení)
5. 1. 2021
Spolupráce proběhla výborně, komunikace byla rychlá a excelentní a jsem nadmíru spokojen.
ikona hodnoceni
od Michael Sirota (45 hodnocení)
11. 10. 2020

Vše v naprostém pořádku, skvělé zadání, okamžitá platba.

ikona hodnoceni
od Petr Pokorný (190 hodnocení)
11. 5. 2020

Vše OK, skvělá komunikace, přesné zadání a rychlá platba. Doporučuji

Další poptávky Více