Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Affiliate reklama (3 produkty) do článku, napojeno na XML feed, možnost výběr vlastních produktů

Roman Duchoň
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
15. 4. 2020 16:42:47
Ahoj,
už pár dní se snažím zrealizovat jednu myšlenku.
Rád bych na svém webu měl reklamu na přímo související produkty s daným článkem. Představa taková, že bych si vytvořil speciální blok, např. se třemi produkty (obrázek, popis, cena a to celé pod afiil odkazem) a ten vložil do daného článku. To celé napojené na XML feed.
Zprovoznil jsem WooCommerce, importoval XML pomocí WP All import... Ale nenašel jsem žádný vhodný plugin. Vše je prostě dělané pro eshopy. Už jenom zobrazení produktů je eshopové, drásá mi to nervy.
Chvíli jsem se radoval, když jsem objevil, jak upravit shortcode product id pro zobrazení content. Radost skončila, když jsem zjistil, že pokud mám v příspěvku 3 produkty, zobrazuje se popis jen pro ten první 3x (ostatní id nebere v potaz). Asi by nějak stačilo upravit ten kód pro function.php, ale je to nad mé síly.
Pak jsem zkusil i import XML jako příspěvky. Kromě toho, že je to uživatelsky nepěkné (produkty se motají s příspěvky), ve finále končím u toho samého - žádný nevyhovující plugin, který by bral content příspěvku... Většinou to bývají náhledy příspěvků...
Opravdu bych rád, aby to jelo přes XML feed a ceny (popř. cílené afiil odkazy) byly aktualizované. Prostě něco na styl Google reklamy. S HTML si nějak pohraju, ale nevím, jak získat ten správný content. Docela se mi líbí, jak funguje WP all import, ale nevím, jak využít vygenerovaný content.
Neřešili jste někdy něco podobného?
Rady, abych si zaplatil programátora, jsou mi bohužel k ničemu. Je to můj první projekt, začínám od píky, nemám žádné finanční prostředky. Ustupovat od té myšlenky také nechci, protože mi připadá jako nejlepší způsob, jak monetizovat web v budoucnu.
Moc díky za rady.
15. 4. 2020 16:42:47
https://webtrh.cz/diskuse/affiliate-reklama-3-produkty-do-clanku-napojeno-na-xml-feed-moznost-vyber-vlastnich-produktu/#reply1448474
kajo888
verified
rating uzivatele
15. 4. 2020 21:43:00
Heureka affil ti dovoli vybrat produkty a aj nadizajnovat produkt ako chces .. ceny, popis, atd sa taha z ich webu
15. 4. 2020 21:43:00
https://webtrh.cz/diskuse/affiliate-reklama-3-produkty-do-clanku-napojeno-na-xml-feed-moznost-vyber-vlastnich-produktu/#reply1448473
Roman Duchoň
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
16. 4. 2020 11:38:26
Napsal kajo888;1579531
Heureka affil ti dovoli vybrat produkty a aj nadizajnovat produkt ako chces .. ceny, popis, atd sa taha z ich webu
Zkusím ještě zabojovat v mém řešení, raději bych byl napojen na eshopy přímo (lepší provize?) a sám si vytvořil "hezčí" bannery.
Ale když se mi to nepovede, pravděpodobně se budu muset uchýlit k Heuréce. Takže díky za tip! :)
---------- Příspěvek doplněn 16.04.2020 v 18:43 ----------
S radostí oznamuji, že jsem věc vyřešil. Kdyby někdo v budoucnu řešil něco podobného, tak zhruba napíšu jak.
  • Pomocí pluginu (nebo vložení kódu do functions.php, teď nevím) jsem upravil zobrazení produktu po použítí shortcode . Ubral jsem např. tlačítko "read more". Teď si nejsem jist, jestli to mělo vliv, páč jsem použil jeden plugin zmiňovaný níže, ale pro pořádek.
  • Přes WP All Import jsem naimportoval produkty dle své vlastního formátu, tj. obaleno v div, odkaz na to celé, formát textu, apod.
  • Konečně se mi podařilo zprovoznit plugin WooCommerce Product Table Lite. Je sice jen pro tabulky, ale s trochou CSS (width, float, apod.) jsem z řádek udělal sloupce. Jde o to, že tenhle plugin přesně bere description z produktu (narozdíl od shortcode product id), a to i včetně odkazu. A navíc má právě jednoduše udělané stylování.
Má to své mouchy, ale zatím jsem spokojený. Budu postupně ladit (už jsem to trochu udělal responsivní, font-size: 3vw, word-wrap: break-word), ale to budu řešit časem. Když z toho webu něco v budoucnu kápne, nechám si odborně poradit. Ale jako low cost celkem dobrý.
Tak abyste neřekli, že jsem škrt, když chci rady a sám neporadím. Třeba se to někomu bude v budoucnu hodit (googlit to byla tragédie). A kdo ví, třeba si to sám za rok přečtu. :)
16. 4. 2020 11:38:26
https://webtrh.cz/diskuse/affiliate-reklama-3-produkty-do-clanku-napojeno-na-xml-feed-moznost-vyber-vlastnich-produktu/#reply1448472
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit