Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Hledání investora/ kde vzít vstupní kapitál?

butty123
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
13. 4. 2020 01:27:56
Dobrý den, mám naplánovaný offline projekt, ale už teď tuším, že tento projekt je velice náročný na počáteční financování cca 3 miliony, návratnost je předpokládaná do 2 let.
Mám připravený rozpočet a většina peněz (cca 2-2,5 mil) bude investovaná do movitých věcí. Zbytek na výdaje na marketing.
Otázka zní kde a jak hledat investora? Popřípadě jak je to s bankami? Je nějaká šance dostat nějaký úvěr ihned na začátku podnikání? Uvítám jakoukoliv radu.
Ještě by mě zajímalo, jaké podmínky dohody s investorem sou podle vás přijatelné a reálné? Jednoduše jak nenaletět a nenechat se oškubat
Má cenu podle vás přihlásit se do nějakého start upu popřípadě do jakého?
Abych nastínil o co jde... Vyžití pro celou rodinu, jelikož bydlím u hranic s Německem a chci tento projekt ve svém městě je velký potenciál německé klientely. Něco podobného sem zatím v Čechách nenašel, je to celkem originální projekt. Podobné projekty fungují v cizině.
Děkuji
13. 4. 2020 01:27:56
https://webtrh.cz/diskuse/hledani-investora-kde-vzit-vstupni-kapital/#reply1448107
Na banku v zacatku zapomen, ta ti nepomuze, plany a tvoje spocitana navratnost je jedna vec, ale do tohle se neinvestuje, investor pujde jen do neceho, co funguje a potrebujes to jen poradne nakopnout. A ano, priprav se, ze to nebude za 10 %, ale radove vic.
13. 4. 2020 09:29:31
https://webtrh.cz/diskuse/hledani-investora-kde-vzit-vstupni-kapital/#reply1448106
Ulan
verified
rating uzivatele
13. 4. 2020 09:41:40
Nech se zaměstnat nebo podnikej a po nějaké době ti banka pujčí na základě tvých příjmů ze zaměstnání. Jiná varianta je málo pravděpodobná.
13. 4. 2020 09:41:40
https://webtrh.cz/diskuse/hledani-investora-kde-vzit-vstupni-kapital/#reply1448105
unknow
verified
rating uzivatele
13. 4. 2020 10:42:12
Sepis business plan, pokus se sestavit rozpocet projektu, predpokladanou navratnost, potencionalni klienty, konkurencni ceny i treba zahranicni s porovnanim k ceskym cenovym moznostem.
Sezen si 10% z tech 3mio bud hotove nebo formou prislibu pujcky od rodicu/znamych/banky.
S timto se obrat na mistni podnikatele a zkus jim to predlozit. Prioritne se optej treba rodicu, kamaradu, znamych zda neznaji nekoho solventniho a popros je o doporuceni. Jiste v tvem okruhu znamych je nekdo, kdo si muze dovolit takovouto investici.
Pokud vse bude davat smysl, navratnost je ty 2roky ci i klidne delsi 3-4roky a ty budes mit referenci ze jsi slusny clovek jiste najdes investora.
Ocekavej vsak, ze investor bude chtit tvou financni spoluucast aby jsi v tom mel i sve penize a v nejake fazi jsi v tom inestora nenenechal na holickach.
Nabidni tomu investorovi pocatecni majoritu treba 70-80% s tim, ze jak se mu bude vracet investice bude jeho podil klesat dejme tomu k 30% a tvuj stoupat k postupne majorite nebo treba k 50/50. To jiste da do kupy kazdy slusny pravnik.
Ja bych treba urcite uvazoval oslovit me nekdo s zajimavym projektem a na ktereho bych mel reference ze je slusny a pracovity clovek o investici, takze pokud jsi slusny a pracovity clovek a tvuj projekt dava smysl tak vyse uvedenym postupem jiste sezenes investora bezproblemu. Rozhodne ale priprav a nabidni svou financni spoluucast v radech minimalne nizsich statisicu.
Pripadne zkus dat dohromady vice investoru po mensich castkach, doporucuji vsak hledat jednoho partnera.
13. 4. 2020 10:42:12
https://webtrh.cz/diskuse/hledani-investora-kde-vzit-vstupni-kapital/#reply1448104
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit