Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

E-shop s nábytkem, organická návštěvnost + nevyřízené objednávky pro vás (40 tis Kč)

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 3. 3. 2020
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Dobrý den,
po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl, že prodám svůj e-shop s nábytkem. Tento projekt buduji již přes půl roku. Na úvod bych chtěl říci, že e-shop nebyl nikdy oficiálně spuštěn (nicméně lidé už se zajímají a občas přijde nějaká objednávka), ale celou dobu jsem jej intenzivně připravoval a to primárně z pohledu SEO.
Cílem bylo vybudovat e-shop, který bude mít vysokou organickou návštěvnost a produkty se zajímavými maržemi, které nebude nutné držet skladem, a tak se nebudou kumulovat peníze ve skladových zásobách.
HODNOTA E-SHOPU
Hodnota je právě v SEO optimalizaci - v unikátním otextování a pravidelném publikování všech produktů, které na e-shopu jsou. Co produkt, to 1NS textu (včetně META popisků, parametrů, prolinkování, atd). Nyní je na webu přesně 221 produktů, to je přes 220 NS originálního textu. Dále je zde magazín, kde jsou popsány jednotlivé materiály a další články. Nyní vloženo 13 článků, kde co článek to 3-5NS dalšího originální textu (to je cca 50 NS textu). Samozřejmostí je popsání všech jednotlivých kategorií a analýza KW. Celkové náklady jen do textů přes 30 000Kč.
Dále je cena v linkbuildingu. Web už jsem průběžně nechával prolinkovat i s externími odkazy. Jedná se o tématické PR články, či odkazy v tématických magazínech (jako například estav.cz, bydleni.cz, atd). Seznam můžu poslat. Zde bylo investováno cca 20 000Kč.
Zde jsou některé příklad:
Dřevěný nábytek: klasický a moderní dřevěný nábytek do obývacího pokoje…
Moderní byt | Nový nábytek probudí interiér k životu
Poznejte výhody nábytku z masivu | Info Bydlení
Jak vybrat kvalitní nábytek a přitom za dobrou cenu? – NašeBydlení.cz
Návštěvnost je nyní v řádech stovek uživatelů měsíčně. Je ale nutno podotknout, že se jedná čistě o organic a každým měsíce roste o desítky procent. Nyní se navíc blíží hlavní sezóna v tomto odvětví.
SKLADOVÁNÍ
Domluven externí sklad, který zboží převezme a následně rozešle dále. Cenově to vychází rozumně. Kontakty předám.
VYCHYTÁVKY
Skvělou vychytávkou je robot na míru, který aktualizuje skladovou dostupnost u dodavatele. Samozřejmě je součástí prodeje.
Dále jsou to různé drobnější úpravy na míru (řazení produktů podle dostupnosti, zvýraznění slev na dané šabloně, atd).
DŮVOD PRODEJE
Nyní jsme ve stavu, kdy organic hezky roste, a i když projekt vypadá opravdu zajímavě, rozhodl jsem jej prodat a to z důvodu současného budování jiného projektu a jednoduše se snažím nahnat kapitál.
CENA
Toto je asi ta nejdůležitější část. Cenu nastavuji dle investice, kterou jsem do e-shopu vložil + něco navíc jako cenu své práce. Do projektu bylo jen kvůli SEO optimalizaci investováno přes 50 000Kč + spousta času a energie. K tomu připočtu robota na aktualizaci dostupnosti produktů, vkládání produktů, kompletní nastavení e-shopu, úpravy na Shoptetu na míru. Shoptet je nyní na tarifu Basic, cena 340 Kč/měsíc (bez DPH).
Za e-shop tak chci 39 000Kč.
SHRNUTÍ
Rád bych ještě dodal, že součástí prodeje je i moje aktivní spolupráce v začátcích. Zabývám se marketingem a i když nyní není e-shop napojen na srovnávače a PPC (nedělal jsem to z důvodu změny subjektu), tak počítám právě s tímto nastavením pro nového majitele a poskytnutí rad a maximální možné kooperace k tomu, aby byl projekt úspěšný.
Cenově se to může někomu zdát hodně, někomu možná málo. Já do toho investoval spoustu času, energie a nemálo finančních prostředků, abych e-shop dostal tam, kde nyní je. Věřím, že obsah je král a nynější trend nárustu organické návštěvnosti bude dlouhodobě trvat a v případě podpoření jiných marketingových kanálů bude ten růst mnohem větší.
POZOR, koncem února/března dorazily objednávky celkem za 40 000Kč. Nový majitel si je může sám vyřídit a vše si tak odzkoušet. Zisk z toho počítám cca na 12 tis Kč.
27 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
14 hodnocení
členem od 25. 4. 2016
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E