Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Platební brána, globální pokrytí

PetrP
verified
rating uzivatele
16. 1. 2020 07:59:36
Řešíme výběr platební brány pro online cestovku s celosvětovým záběrem - to znamená jak klienti tak poskytovatelé odkudkoliv, platby CZK, EUR, USD, možná CHF. Firma bude mít sídlo v ČR, takže primárně vybírám z českých platebních bran, a zaujal mě poplatek 11.000 Kč na Comgate za "Platby kartou bez teritoriálního omezení". Nic víc k tomu nepíšou, ale nějak mi z toho vyplývá, že není úplně samozřejmé, aby přes českou platební bránu mohl platit úplně kdokoliv, resp. platit kartou vydanou v libovolné zemi.
Jestli se v tom někdo orientujete, můžete kdyžtak doporučit opravdu globální platební bránu? Paypal je jasný (funkční, ale neskutečně drahý), Stripe v ČR bohužel smůla. Nějaké další tipy, ať české nebo zahraniční? Samozřejmě oslovím poskytovatele, ale nezávislé hodnocení se vždycky hodí. Díky moc.
16. 1. 2020 07:59:36
https://webtrh.cz/diskuse/platebni-brana-globalni-pokryti/#reply1433183
Filip Ulik
verified
rating uzivatele
21. 1. 2020 17:03:24
Dobrý den,
dovolte mi za ComGate dovysvětlit: Ve standardu naše platební brána umožňuje přijímat platby prostřednictvím karet vydaných v zemích Evropského hospodářského prostoru (tzn v podstatě na společném trhu EU a dalších přidružených zemí). Zmíněný poplatek se týká rozšíření tohoto teritoria na celý svět. Zaplacení poplatku není jediným předpokladem, aby se tato služba dala využít. Váš business musí také projít posouzením rizikovosti (nejen u nás, ale i u karetních asociací). Možná vás napadne, co je nám do toho. Pochopte, že jsme vázáni mnoha pravidly které se vztahují na přijímání karetních plateb (jde o peníze). Cílem je také chránit vaše příjmy, jako podnikatele. Je totiž spousta zemí, kde jsou podvody s kartami podstatně rozšířenější než u nás v Evropě.
Filip Ulík, ComGate
21. 1. 2020 17:03:24
https://webtrh.cz/diskuse/platebni-brana-globalni-pokryti/#reply1433182
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit