Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Kritika webu napovime.cz

Petr
verified
rating uzivatele
(132 hodnocení)
26. 12. 2019 13:03:39
Zdravím,
prosím o kritiku webu https://napovime.cz/, jedná se o stejný koncept webu jako jsou tvz. how to do neboli česky "jak na to" portály v zahraničí, případně už i u nás.
Aktuálně je web ve fázi vychytávání posledních chyb (optimalizace obrázků, apod.) a poté už zbývá jen "maličkost" a to plnit web návody (stovky až tisíce).
Pro lepší představu se můžete podívat na TOP návody:
- Je princip z webu srozumitelný?
- Vypadá web důvěryhodně?
- Je web uživatelsky přívětivý?
- Napadá někoho nějaké zlepšení či úprava?
Předem děkuji za vaše odpovědi, nápady či kritiku :)
Petr Malec
26. 12. 2019 13:03:39
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-napovime-cz/#reply1430002
Ivo Vidlička
verified
rating uzivatele
(10 hodnocení)
26. 12. 2019 13:35:28
Za mě laika.
1. Málo obrázku / Hodně jednoduchých kreativ (domeček, puzzle...) třeba u tématu jidlo bych nahoru zařadil nějaký obrázek aby to ožilo.
2. Špatná barva, tmavá špatně se mi to čte a u navodů bych ja osobně čekal nějakou světlou barvu která mě trochu zlepší náladu když na něco nemužu přijít a sem nasranej.
3. Celkově levný neatraktivní vzhled který ma hodně webů.
+ 1. Lehce dohledatelný návod
2. Hezký psané návody který opravdu poradí.
26. 12. 2019 13:35:28
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-napovime-cz/#reply1430001
Tomáš Marek
verified
rating uzivatele
(23 hodnocení)
26. 12. 2019 14:00:32
Nevím co mám hodnotit je to prem šablona https://themeforest.net/item/lore-elegant-knowledge-base-wordpress-theme/16965024
Žádná šablona nikdy 100% nefitne projekt, není to ani možné. Šance, že bude nějaká šablona fitovat 100% je tak 1 : 1 000 000.
- Klidně bych dal do header BG nějakou fotku stejně jako na preview šablony. Opravdu to působí depresivně ta tmavě modrá
- Nelíbí se mi ten white space nevyužitej tzn. špatný formátování karet https://i.imgur.com/jjGwbW4.png Buď to zarovnávat kaskádově a nebo nastavit každé kartě stejný height a budeš tam mít třeba jen nadpis kategorie, nějaký text (např popis kategorie nebo 3 nejnavštěvovanější návody) a CTA BTN ''zobrazit katalog'' nebo ''zobrazit všechny návody''
- https://napovime.cz/navod/jak-se-zbavit-molu/ tady si dokážu představit, že ta šablona nebude mít nějaké formátování/omezení zobrazení postů v levém výpisu kategorie. Teď to vypadá dobře, ale když budeš mít 40+ návodů v jedné kategorii, tak to bude nepřehledný a bude to vypadat špatně.
Nápad dobrý, ale chtělo by to designéra, který by ti pomohl s celým návrhem na míru. Ten bys pak dal někomu nakódovat a měl bys funkční řešení.
tady už je také pár let outdated UI, ale co se UX týče, tak to mají dobré. Přehledné, působí to pozitivně/hravě atd. https://www.wikihow.com/Main-Page Orientace podle obrázků je mnohem lepší. Nikdo ty textové nadpisy číst nebude.
26. 12. 2019 14:00:32
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-napovime-cz/#reply1430000
Petr
verified
rating uzivatele
(132 hodnocení)
28. 12. 2019 16:09:53
Předem děkuji všem za odpovědi, zkusím to postupně vysvětlit:
Vidl:
1) Obrázky jsou fajn, ale nepředpokládám, že hlavní strana bude nějak důležitá, nejvíce lidí přijde z organiku hlavně přímo na jednotlivé návody a tedy jsem chtěl hlavní stranu co nejjednodušší a nejmenší (co se týká kb), proto jsem tam nezařadil obrázky.
2) Barva je asi subjektivní, mě se docela líbí ta která je tam aktuálně, sedí mi více s logem. Ale jak říkám je to subjektivní a chtělo by to více názorů.
3) Využil jsem šablonu, která je rychlá, jednoduchá a responzivní a chtěl jsem podpořit tuzemské tvůrce a tak jsem koupil šablonu od slovenského autora (Slováky beru jako tuzemské tvůrce).
streetcz:
Ano jak už píši výše je to premium šablona, lehce upravena.
1) Fotku do BG headeru jsem zkoušel, ale věř, že to nevypadá úplně hezky a zase domu přidáš pár kb, které se zbytečně načítají celým webem, nehledě na to, že je těžké vybrat něco univerzálního, co by sedělo do celého webu, ke každému návodu.
2) Tak už si druhý co kritizuje tu tmavě modrou :) Zkusím nad tím popřemýšlet. Díky.
3) Co se týká white space, toho jsem si vědom, ono na hlavní straně se bude zobrazovat pouze 6 nejnovějších od každé kategorie, takže jakmile se to zaplní, tak už tam to bílé místo nebude zobrazovat.
4) Co se týká výpisu kategorie u článků, to mě nenapadlo, aktuálně to vypadá dobře, poté máš pravdu to bude nepřehledné, hraji si s myšlenkou levý sidebar u článků úplně zrušit, tím by se zároveň tento problém vyřešil.
5) Co se týče designéra - projekt je taková srdcovka, kde si budou zkoušet nové SEO metriky - nebude primárně vydělávat, ikdyž samozřejmě jako každý projekt i tento poté zkusím zpeněžit.
6) Co se týče orientace podle obrázků, souhlasím s tebou, každopádně jak jsem řekl, nepředpokládám, že by někdo chodil na main page, spíše z organiku přijdou přímo na jednotlivý návod a na to se chci soustředit, respektive se snažím, aby návody byly opravdu kvalitní například poslední: https://napovime.cz/navod/jak-rozpustit-cokoladu/ kde je dle mě dostatek obrázků a co je hlavní skoro všechny obrázky (kromě úvodního) jsou vlastní obrázky (mé či copywriterky) a dle mě mají tyto obrázky mnohem větší hodnotu než nějaké ilustrační obrázky.
Ještě jednou díky všem (Vidl a streetcz) za názor a pokud někdo ještě něco přidá budu jen rád.
28. 12. 2019 16:09:53
https://webtrh.cz/diskuse/kritika-webu-napovime-cz/#reply1429999
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit