Zadejte hledaný výraz...

Dropshipping z USA do EU

RadekS20
verified
rating uzivatele
28. 11. 2019 00:26:03
Zdravím,
Hledal jsem na fóru a celkově googlil, ale nenašel jsem odpověď(nebo možná nepochopil) na mé otázky o dropshippingu.
Proto jdu poprosit o pomoc Vás, jelikož zde jsem vždy našel jasné odpovědi na otázky ohledně podnikání a věcí s ním spojené.
Jak je to s DPH a clem při dropshippingu z USA do zemi EU na živnost?
Podnikat budu z ČR a vyčetl jsem, že se musím stát identifikovanou osobou a nejsnazší je stát se plátcem DPH hned na začátku.
Mé otázky:
1) Jak je to s DPH a clem u objednávek?
Já chápu DPH tak, že ho nebudu moc řešit, jelikož by se platilo při každé objednávce. Nebo to ještě nějak budu řešit při daňovém přiznání? Třeba dokonce u každé země zvlášť?
U cla mám za to, že i když mi zboží neprojde rukama, tak to musím řešit v každé zemi a zařídit si tam celní přihlášení.
2) Budu zprostředkovatel obchodu nebo prodejce?
Četl jsem, že zprostředkovatel je braný jako “nekalá taktika” a spoustu lidi tím obchází reklamace. To v plánu samozřejmě nemám. Cítím zodpovědnost za prodej a chci zákazníkům vycházet vstříc už jen kvůli nějaké poctivosti a taky jménu.
3) Mám nějaké extra povinnosti na které se často zapomíná?
Dodavatel je kvalitní, spolehlivý a drží nějaké standarty, na kterých si svou značku již X let staví. Takže z této strany obavy nemám.
Děkuji všem za názor, sdělení zkušenosti nebo celkové objasnění. Přijde mi, že v tom strašně plavu. Jak na to myslím furt, hledám a snažím se pochopit, tak jsem z toho úplně mimo a nechápu asi ani banality.. :-D
Dropshipping chci brát jako přivýdělek. Projekt, který kdyby se rozběhl, tak bych se mu začal naplno věnovat a naskladnil zboží do ČR/EU.
28. 11. 2019 00:26:03
https://webtrh.cz/diskuse/dropshipping-z-usa-do-eu/#reply1426109
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit