Zadejte hledaný výraz...

Jeden karetní terminál pro více firem

roscou
verified
rating uzivatele
13. 11. 2019 16:09:57
Ahoj,
řeším problém, kdy v provozu je více subjektů (samostatné IČO). Např. Kadeřnictví FIRMA, Manykérka OSVČ, Pedikérka OSVČ.
Kadeřnictví si zřídí terminál pro platbu kartou (je největší, nejvíce zákazníků, nejvíc plateb) - ten je samozřejmě spojený s bankovním účtem Kadeřnictví.
Manykérka i Pedikérka by rádi svým zákaznicím taky umožnily platbu kartou (nehledě na vysvětlování zákazníkům, proč u Kadeřnice platit kartou lze a Manykérky ne).
Je možné, že v takovém případě vystaví Manykérka doklad, ale platba bude provedena platebním terminálem ve prospěch Kadeřnictví. Na konci měsíce přepošle Kadeřnicví tržby Manykérce a pošle ji fakturu (výše poplatků + nějaká minimální marže).
1. Je to možné? Neposkytuje například Kadeřnictví Manykérce služby které nemá dovolené (nějaké licencované platební?).
2. Je to možné s EET - Manykérka vystaví doklad, registruje tržbu EET, ale platba jde na účet Kadeřnictví prostřednictvím terminálu (Kadeřnictví pak logicky má platbu na účtu bez EET)?
Má někdo zkušenost třeba, kdo má více E-SHOPů s jednou provozovnou. Mít 3 terminály je moc komplikované, obsluhuje je jedna asistentka + bylo by drahé apod.
13. 11. 2019 16:09:57
https://webtrh.cz/diskuse/jeden-karetni-terminal-pro-vice-firem/#reply1423659
Steeta
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
13. 11. 2019 16:35:26
Teoreticky to možné je, ale všechno pojede na kadeřnictví, které má terminál. Ona by vydávala veškeré doklady i za manikérku či pedikérku při platbě kartou. Poté by se jednou za měsíc sečetlo a vyfakturovalo mezi sebou, ale bez zisku to myslím nejde. Jen přefakturovávat se nesmí. Otázkou je, jak dlouho to bude fungovat prakticky. Dřív či později se to pohádá kvůli nějaké blbosti. Zároveň je taky otázka, jestli s tím kadeřnictví chce mít vůbec něco společného. Zvyšovalo by jí to tržby a mohla by spadnout i do DPH apod. To je na větší počítání a analýzu.
Poté je verze se sdíleným terminálem. Např https://www.comgate.cz/cz/blog/jeden-platebni-terminal-pro-vice-obchodniku první odkaz co na mě vyskočil. Klasické banky to umět asi nebudou.
13. 11. 2019 16:35:26
https://webtrh.cz/diskuse/jeden-karetni-terminal-pro-vice-firem/#reply1423658
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit