Zadejte hledaný výraz...

Pro akvizici firmou ze zahraničí – je nutné mít americké LLC, nebo stačí s.r.o?

mike765
verified
rating uzivatele
12. 9. 2019 06:12:41
Zakládáme s mym mentorem (Americanem) firmu, jejíž majetek budou tvořit premiove internetové domény .com a různé originální designy a slogany (vse v anglictine) v nejakem oboru, co jsem skoupil nebo vytvoril. Velmi brzy se ji chystáme nabídnout k prodeji firmám z celého světa s velkými rozpočty, a za hodne penez. V hledacku mame napriklad Google, Disney, Amazon apod. z USA, zaroven i treba Samsung z Korey, firmy z Francie, ze Svycarska, vyloucen neni ani prodej do Ruska nebo Ciny.
Muj mentor mi tvrdi, ze kdyz nebudeme mit americke LLC, ale ceske s.r.o., co jsem si zaridil, tak se s nami nebudou americke firmy jako Google nebo Disney vubec ani bavit, ani nam neodepisou, i kdyz se budeme jmenovat v anglictine, treba "something something domain trading.com" nebo "something something brandmakers " a domeny budou v anglictine, a uvidi, ze mym advisorem je American. Ja zas tvrdim, ze kdyz uvidi, ze jsme firmu LLC zalozili ted, nebo do ni vstoupili ted kdyz by byla ready made, a za par mesicu prodavame, tak jim bude stejne jasne, ze nejsme nejaka seriozni firma, ale proste spekulanti, a jestli budou kupovat, tak stejne pujde jen o ty domeny a designy, tak jim bude celkem jedno, kdo prodava, a kde bude firma registrovana.
A co se tyce akvizice, my ji vysvetlime tak, ze takhle pri prodeji celeho s.r.o. zaplatime jen 15% dan, a tak je to mnohem lepsi, nez portfolio odprodat jako majetek (dvoji zdaneni pres 30%). A preferujeme tim padem jednu obri firmu, co koupi vsechno najednou za velkou sumu. Jak je to s LLC, to nevim, ale myslim, ze v USA by se dane platily vyssi a je to papirovani a vydaje navic. Podle me proste dohodneme prodejni cenu, poslou se penize do Escrow.com, oni i treba z USA poslou do Prahy, kdyz se bude jednat o miliony dolaru, jejich pravnika, ten s nami podepise smlouvu o prevodu s.r.o (pokud vim, na to snad ani notar netreba), a jakmile se to objevi v obchodnim rejstriku, ze jsou majitele, tak Escrow posle penize na ucet me a meho mentora podle nasich podilu, a to je vse. Nebo mozna by to slo udelat nejakou VIP expres postou, ze ty smlouvy poslou od nas podepsane, kdyz mi jim posleme jednostranne podepsane za nas.
Kdo ma pravdu? Postaci nam s.r.o.? Nebo musime zakladat LLC?
Diky moc za tipy.
12. 9. 2019 06:12:41
https://webtrh.cz/diskuse/pro-akvizici-firmou-ze-zahranici-je-nutne-mit-americke-llc-nebo-staci-s-r-o/#reply1415235
TomasX
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
12. 9. 2019 09:41:41
řada českých a. s. či s. r. o. byla prodána do USA bez problémů, očividně to překážka neni. Prodej na stejném trhu ale je vždy výhodou než prodej mezinárodní, pokud je cílem pouze USA trh, dává smysl mít společnost tam.
Myslím si, že tvoje představa, že zbohatneš na vlastnictví balíku domén a sloganů je velice naivní, tohle se dělo na začátku, dnes již je trh výrazně přesycen a nevěřím, že máš tak unikátní soubor. To je ale pouze můj skeptický názor :).
12. 9. 2019 09:41:41
https://webtrh.cz/diskuse/pro-akvizici-firmou-ze-zahranici-je-nutne-mit-americke-llc-nebo-staci-s-r-o/#reply1415234
LLC bude pro amíky vypadat určitě líp, si vem, když ti tady začne něco cpát firma z asie, taky to smrdí, kdyby byli pod sro, tak tomu tolik pozornosti nevěnuješ.
12. 9. 2019 15:45:51
https://webtrh.cz/diskuse/pro-akvizici-firmou-ze-zahranici-je-nutne-mit-americke-llc-nebo-staci-s-r-o/#reply1415233
OndrejDyrka
verified
rating uzivatele
(15 hodnocení)
13. 9. 2019 07:12:42
Napsal TomášX;1543713
Myslím si, že tvoje představa, že zbohatneš na vlastnictví balíku domén a sloganů je velice naivní, tohle se dělo na začátku, dnes již je trh výrazně přesycen a nevěřím, že máš tak unikátní soubor. To je ale pouze můj skeptický názor :).
Ale ma mentora...
13. 9. 2019 07:12:42
https://webtrh.cz/diskuse/pro-akvizici-firmou-ze-zahranici-je-nutne-mit-americke-llc-nebo-staci-s-r-o/#reply1415232
mike765
verified
rating uzivatele
13. 9. 2019 08:06:05
Napsal OndrejDyrka;1543846
Ale ma mentora...
Ano, on tomu věří, v tom oboru se vyzná. A chce do mě zainvestovat. Já tomu taky věřím, a o těch doménách jsme mluvili se spoustou lidí a máme pozitivní ohlasy. Neřešme, jak pravděpodobné je, že to uspěje a sežene alespoň jednoho kupce. Já myslím, že dost. Navíc, přinejhorším můžeme počkat a hledat dále. Domény se "nezkazí" a roční obnova domény je za hubičku.
Otázka je jen technická, jestli zůstat pod s.r.o., nebo fakt jít do toho LLC za ty 2000 dolarů, co tu stojí založení se vším všudy, plus ten čas a další výdaje na US právníky a účetní, abych neudělal nějakou chybu. Už jen to s.r.o. je pro mě dost nových věcí najednou, zatím jsem dělal vždy jen na ŽL.
Jde mi o to načasování, když uvidí, že jsme firmu LLC založili dejme tomu v září, jako ready-made, nebo si ji na koleně založili, a vlastně nemáme v USA ani žádné zaměstnance, a jsme vlastně jen dva týpci, co vymysleli nějaké brandy a domény a slogany, jeden ani není Američan, a potkali jsme se v Česku a žijeme v Evropě, a udělali jsme to LLC jen abychom se tvářili jako americká firma, strávili jsme nad tím týdny papírováním navíc, a prodáváme ji celou hned v lednu, není to trochu jako, že se snažíme ze sebe dělat něco, co nejsme? Rozhodně nechceme nasadit vysoká očekávání, a pak až bude zájemce s nejvyšší nabídkou připravený koupit a podepsat deal, tak se na nás podívá trochu lépe, najde si historii firmy, a mám obavy, aby si to pak nerozmyslel, že od toho LLC čekal víc.
Podle mě osobně vypadá mnohem autentičtěji, že když jsem Čech, tak to rozjíždím tady z Česka, kde jsem i potkal tady toho mentora a dal se s ním díky své relativně dobré angličtině a předchozích zkušenostem z marketingu dohromady, a to, co prodáváme, je prostě balík anglických domén, co jsme tu v Praze a po internetu otestovali s rodilými Američany, že se jim líbí, a zabalili jsme to do s.r.o., abychom zaplatili jen 15% daň. A neprodáváme nějakou velkou americkou LLC firmu se zaměstnanci a s operacemi, tak proč se tvářit jako něco, co nejsme. Prostě obvoláme hned v lednu 2020 firmy z oboru, co by mohly o ten balík domén mít zájem (rada mého mentora - tehdy velké firmy uvažují o investicích do nových projektů), a pak uděláme nějakou aukci, nebo tak něco, možná i na Ebayi, why not, podle toho, kolik nabídnou a kolik jich bude mít zájem se zapojit, a prodáme nejvyšší nabídce, that's it.
Zatím tu mám jeden hlas pro s.r.o., jeden pro LLC.
Chtělo by to nějak rozseknout ještě, než dám zelenou českému právníkovi, co mi dává dohromady v angličtině smlouvy pro kapitálový vstup toho Američana do mého s.r.o. (ale to bych ho musel přesvědčit, že to stačí), nebo začnu řešit narychlo to LLC.
Díky moc
13. 9. 2019 08:06:05
https://webtrh.cz/diskuse/pro-akvizici-firmou-ze-zahranici-je-nutne-mit-americke-llc-nebo-staci-s-r-o/#reply1415231
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit