Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Přemýšlím o prodeji – kolik byste si řekli za tento projekt?

jiristepanek
verified
rating uzivatele
4. 8. 2019 00:18:55
Ahoj!
Už asi půl roku si ve svém volném čase buduji takový bokový projektík - Žbluňk (https://zblunkmedia.com). Poslení dobou mě ale celá jeho správa pomalu přestává bavit a tak jsem také přemýšlel o možnosti jeho prodeje. Samotný projekt je ještě ale ve fázi kdy nic nevydělává, a tak jeho pravá hodnota je spíše ve značce, v procesech a v obsahu který jsme již vytvořili.
Abyste si to představili v reálu: Je to skupina 12 Instagram účtů, které se chovají podobně jako například iDnes.cz nebo Novinky.cz. Denně tam vydáváme několik článků na různá aktuální témata z ČR, lifestyle, technologie, sport, móda, atd. atd. - máme více kategorií. S tím je samozřejmě spojená i tvorba dodatečné grafiky, community management, různé průzkumy, webové stránky, na míru naprogramovaný IG bot... V tuhle chvíli mi s tím pomáhá skupina 7 lidí/většinou dobrovolníků, kteří denně na stránky vytváří obsah. Máme poměrně dobře zmáklý hiring process na ty dobrovolníky, automatizované zaučování s pomocí tutoriálů, a pár takových senior "redaktorů" v týmu, co se o ně dál dokáží postarat a vše jim vysvětlit. Celá údržba mě teda stojí 0kč a projekt v podstatě dokáže jet i beze mě.
Co se týče čísel: všechny účty mají dohromady kolem 10,500 flwrs (ty hlavní kategorie v průměru 3tis.-1,5tis.). Většinou jsou to mladý lidi z měst (18-27 let) ale hodně záleží na účtu. Máme účty zvlášť pro novinky z různých měst, účty podle pohlaví, zájmů atd. Dá se s tim poměrně dobře zaměřovat. Na vrcholu našeho působení jsme dostávali kolem 100tis. zobrazení profilu přes všechny účty dohromady.
Celé je to ale postavené především na našem obsahu. Jak už jsem říkal, vše si píšeme sami, na všechny fotky máme práva, vše co vydáváme prochází kontrolou. Lidé co nás sledují (hlavně na stránkách o politice a světovém dění) si na tento standard již zvykli. Máme tedy určitě i velkou skupinu stálých čtenářů - celkově skvělý brand recall na většině účtech bych řekl. Poslední dobou na to ale nemám tolik času - bez různých kolaborací, akcí, změn a pod. to tedy bohužel postupně ztrácí tu “jiskru".
Kolik byste si za takový projekt řekli? V číslech je to spíše skupina takových průměrných stránek s vělkým engagementem... Za oponou je ale spousta promakaných procesů, lidí co vědí co dělat, webovky, šablony, tutoriály, domluvené kolaborace, atd.
Samozřejmě asi bych to nechtěl dát uplně komukoliv. Je s tím lehce spjané moje jméno a byl bych nerad aby to šlo celé do kytek...Také jsem přemýšlel - nevyplatilo by se mi některé účty prodat zvlášť? Některé si možná nechat? Nebo se toho všeho zbavit rychle v balíčku?
Co myslíte? Má takový projekt cenu 10, 20, 30tis? Nebo jsem moc naivní :)
Předem díky moc za jakýkoliv názor, vážím si toho.
(Odkazy na účty najdete na https://zblunkmedia.com)
4. 8. 2019 00:18:55
https://webtrh.cz/diskuse/premyslim-o-prodeji-kolik-byste-si-rekli-za-tento-projekt/#reply1410869
Je to docela specificky, libi se mi, ze se snazis pouzit ig jinak, nez je zvykem, ale je otazka, zda je to odvazny, nebo hloupy, protoze na ig nechces cist, ale prohlizet.
Pro me to treba zadnou cenu nema, tipuju, ze jestli, tak jedinou hodnotu budou mit ty ig ucty, i kdyz dost sporadickou, protoze nahnat dneska par tisic followeru neni zas takova veda.
4. 8. 2019 08:30:29
https://webtrh.cz/diskuse/premyslim-o-prodeji-kolik-byste-si-rekli-za-tento-projekt/#reply1410868
Patrik
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
4. 8. 2019 11:15:41
Zárobky žiadne, chces to predať aj s ľuďmi ktorý to robia zadarmo. Máš pocit že by sa im to páčilo? Pochybujem že sa nájde niekto kto by to bol ochotný kúpiť za 10k nie to ešte za 30.
4. 8. 2019 11:15:41
https://webtrh.cz/diskuse/premyslim-o-prodeji-kolik-byste-si-rekli-za-tento-projekt/#reply1410867
Jiri Stepanek
verified
rating uzivatele
4. 8. 2019 17:31:48
Díky moc všem za názory.
Fyi teď jsem koukal, za tento týden tam máme 52tis zobrazení.
4. 8. 2019 17:31:48
https://webtrh.cz/diskuse/premyslim-o-prodeji-kolik-byste-si-rekli-za-tento-projekt/#reply1410866
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit