360° fotografie pro Váš Eshop z Vaší vlastní fotokomory. Ušetřete, foťte a upravujte 360° obrázky IN-HOUSE
Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazují se odpovědi 1 až 30 z 33

Jak přitáhnout víc lidí do hospody?

  1. Zdravím všechny přítomné. Mám prosbu - provozujeme už několik let menší hospodu s kuchyní (35 míst hospoda, 25 salonek, 16 zahrádka), máme funkční dobrou českou kuchyň, podle mínění veřejnosti vynikající pivo (Plzen, Gambrinus, Excelent, Kozel + obmněnujeme prémiová piva), příjemnou a společenskou obsluhu, čisté prostředí, k vidění na www.hotylek.net. Přesto posledních pár let pozvolna klientela ubývá. Často se opakuje stejný scénář - přes obědy plno, od dvou hodin sem tam někdo, od 17.00 do 20.00 jeden stůl skalních štamgastů a po 20. hod ani noha. A to i o víkendy. Poradil by mi někdo, jak tento problém řešit? Zkoušeli jsme hudbu, taneční večery, grilování na zahrádce, vše bez valného úspěchu. Předem děkuji za každý nápad. Petra.

  2. Co se právě děje na Webtrhu?
  3. No já můžu říct něco ohledně designu.

    Web změnit. Určitě. Udělat ho klidně černobíle, ale přehledně! Nestojí to velké prachy, jde to udělat simple + clever wordpress a šablona zadarmo.
    Máte tam chybu, třeba viz: google-site-verification: google714bba30f8172341.html záložka naše nabídka.
    Nikde nevidím fejsbůček a instagram! Kluci z hospodi rádi z samovýčepu si udělají fotky a musí dát vaš hashtag.
    Dlužíte mi peníze za očního lékaře :D záložka dnešní menu vypadá hrozně > nulový kontrast!


    Určitě v hospodě udělejte normální wifi síť s 100% pokrytím i na záchodech.

    Můžete udělat tichou mítnost pro volání s tlačítko umělých zvuků.

    Z venčí to vypadá v pohodě. Hlavně mít čistý vchod, žádné cigarety pohozené a podobně...

    Uvnitř místnosti máte několik barev. Prostě člověk s rodinou si sednout do špajzu nepůjde. Vybarvěte ty stěny na bílou barvu a finíto!

    Nekoukal jsem se na SEO vaše podniku, hledatelnosti jeho v internetu, ale myslím že to bude nic moc...

    Že máte klimatizaci je děsně fajn, ale znova 90s. Ta jediná fotka ukazuje, že je to děsně tmavé...

    Led osvětlení ve stropě? Vynikající věc, takže nakoupit z aliexpress více panelů (stojí dnes směšné prachy) a vyhodit konečně ty lustry.

    Jestli máte kuchyni tip top, tak jsou to tyhle věci...

    No mohl bych dlouho hovořit....

  4. Je jiná doba, hospodám odzvonilo. Dříve 80-90s to bylo něco jinýho, v TV naprostý hovno, nebyl internet, lidi se doma nudili a chodili smrdět do hospody, dnes už je tolik možností zábavy , že se úbytku lidí nedivim ani trochu. S rodičema kteří za komunistů dělali vedoucí v hospodách a po revoluci podnikali (později i se mnou) na ty doby často vzpomínáme a prostě je to jiná doba, svět se změnil, dnes už se lidi nechodí koukat na fotbal do hospody, i v tý největší prdeli je kabelovka se stovkami programů, jídlo ti dovezou až domů, taneční večery? dneska si lidi zajdou do Letňan na Metallicu která jim přijede každej rok až pod nos a nejen ta samozřejmě a ten zbytek ti tzv. štamgasti to holt už nevytrhnou. Dříve si každá hospoda pomáhala automaty, ty už jsou bud dnes zakázaný a nebo to už lidi prostě nehrajou, některý odradilo, že nemůžou kouřit atd. Svět zrychlil, lidi mají půjčky, hypotéky, jezdí na dovolenou každý rok a asi už je prostě nebaví nosit peníze do hospody. Jasně, že budou výjimky, ale ve městě u Prahy 20tis obyvatel kde bydlím, bývalo 45 hospod a 3 diskotéky, dnes je hospod 10 a disko žádná...

  5. Citace Původně odeslal ehw Zobrazit příspěvek
    No já můžu říct něco ohledně designu.

    Web změnit. Určitě. Udělat ho klidně černobíle, ale přehledně! Nestojí to velké prachy, jde to udělat simple + clever wordpress a šablona zadarmo.
    Máte tam chybu, třeba viz: google-site-verification: google714bba30f8172341.html záložka naše nabídka.
    Nikde nevidím fejsbůček a instagram! Kluci z hospodi rádi z samovýčepu si udělají fotky a musí dát vaš hashtag.
    Dlužíte mi peníze za očního lékaře :D záložka dnešní menu vypadá hrozně > nulový kontrast!


    Určitě v hospodě udělejte normální wifi síť s 100% pokrytím i na záchodech.

    Můžete udělat tichou mítnost pro volání s tlačítko umělých zvuků.

    Z venčí to vypadá v pohodě. Hlavně mít čistý vchod, žádné cigarety pohozené a podobně...

    Uvnitř místnosti máte několik barev. Prostě člověk s rodinou si sednout do špajzu nepůjde. Vybarvěte ty stěny na bílou barvu a finíto!

    Nekoukal jsem se na SEO vaše podniku, hledatelnosti jeho v internetu, ale myslím že to bude nic moc...

    Že máte klimatizaci je děsně fajn, ale znova 90s. Ta jediná fotka ukazuje, že je to děsně tmavé...

    Led osvětlení ve stropě? Vynikající věc, takže nakoupit z aliexpress více panelů (stojí dnes směšné prachy) a vyhodit konečně ty lustry.

    Jestli máte kuchyni tip top, tak jsou to tyhle věci...

    No mohl bych dlouho hovořit....

    Nejprve moc díky za Váš názor. Wifi máme, pokrytí je všude. Webovky jsem dělala sama. Jsem v tomto směru naprostý laik a jediný zdroj informací pro mne byla dvě fóra na netu a jinak systém pokus - omyl:-) Fb mám jen tento: https://www.facebook.com/hotylek.hotylek a ještě starý od předchozího majitele: https://www.facebook.com/search/top/...epa=SEARCH_BOX, ale pro komunikaci se stálými hosty používám hlavně ten první -novější. Asi se budete smát, ale instagram je pro mě termín ze slovníku mých dospívajících dětí. Jsem tak trochu dinosaurus na poli sociálních sítí :-) Ale dám na Vaši radu a zkusím něco realizovat. A co s týče interiéru, malování na bílo je v plánu, jen jste mne trochu popohnal - díky :-) Všechny Vaše připomínky zvážím a Vy- pokud budete mít někdy čas a chut- jste srdečně zván vyzkoušet naši kuchyni:-) Ještě jednou díky a hezký den.

    ---------- Příspěvek doplněn 18.06.2019 v 02:16 ----------

    Citace Původně odeslal MarvinDela Zobrazit příspěvek
    Je jiná doba, hospodám odzvonilo. Dříve 80-90s to bylo něco jinýho, v TV naprostý hovno, nebyl internet, lidi se doma nudili a chodili smrdět do hospody, dnes už je tolik možností zábavy , že se úbytku lidí nedivim ani trochu. S rodičema kteří za komunistů dělali vedoucí v hospodách a po revoluci podnikali (později i se mnou) na ty doby často vzpomínáme a prostě je to jiná doba, svět se změnil, dnes už se lidi nechodí koukat na fotbal do hospody, i v tý největší prdeli je kabelovka se stovkami programů, jídlo ti dovezou až domů, taneční večery? dneska si lidi zajdou do Letňan na Metallicu která jim přijede každej rok až pod nos a nejen ta samozřejmě a ten zbytek ti tzv. štamgasti to holt už nevytrhnou. Dříve si každá hospoda pomáhala automaty, ty už jsou bud dnes zakázaný a nebo to už lidi prostě nehrajou, některý odradilo, že nemůžou kouřit atd. Svět zrychlil, lidi mají půjčky, hypotéky, jezdí na dovolenou každý rok a asi už je prostě nebaví nosit peníze do hospody. Jasně, že budou výjimky, ale ve městě u Prahy 20tis obyvatel kde bydlím, bývalo 45 hospod a 3 diskotéky, dnes je hospod 10 a disko žádná...
    I Vám moc díky, v podstatě jste vystihl to, co jsem si myslela, ale nějak se mi nechce věřit tomu, že s tím vážně nejde nic dělat. Jsem ochotná přizpůsobit se téměř čemukoli, jen aby to lidi u nás bavilo, ale už mi došly nápady.

  6. Ahoj
    Neznám Slaný nevím v jakém místu jste neznám (konkurenci atd.) napíšu ti svůj pohled na věc

    dnešní menu - obědy?

    Menu dnes :: Hotylek
    neni mi jasné co je menu a denní nabídka pokud je denní nabídka součástí obědového lístku máte toho zbytečně moc. Dnešní menu je zavádějící lépe polední menu

    k zamyšlení polední menu
    Podávat od 11 do 14 h pak stálý jídelní lístek
    chybí vývar ten musí být každý den stačí udělat předem kvalitní hovězí a zamrazit
    Nabízejte týdenní specialitu + 3 obědová jídla denní polévku a stálý vývar stačí + zdražte


    Stálý jídelní lístek
    Minutky :: Hotylek
    To je špatně vše
    Speciality na obědnávku to je výsměch
    Minutky nepochopitelné pro mě
    Nemoderní fujtajxl proto tam nikdo večer nejde - nemá proč
    Zahodte nivu, hermelín vařte moderně nápadů je všude plno. Vůbec nemáte saláty. Přílohy uplně smažte. Ceny uplně na hlavu!

    Web to je bez komentáře.
    Hlavní problém jak ho vidím já je skladba jídel a pravděpodobně i kuchaři když toto vytváří:)
    Měli by jste v prvé řadě vyměnit toho kdo má nasvědomí jídelní lístek pak se zamyslet co chcete, protože totok je retro stagnace.
    Restaurace vypadá pěkně tak nebudte lenochodí a mákněte na tom

  7. Vy jste prostě někde napůl. Máte celkem hezký stoly, židle, podlahu a k tomu to retro v podobě dřevem obložených stěn, malby, šipkových automatů... Pro partu jsou samovýčepy zajímavým zpestřením, ale k tomu opět kontrast s jídelákem kde najdu "inovovaný" kaťák, smetanové tajemství, kapsu a biftek s vejcem. Úplně mi tam chybí nějaké dámské jídlo. A třeba cibulové kroužky, kuřecí křídla, paličky, stripsy, žebra... Něco co se opět dá žrát v partě u samovýčepu.

    Já bych v první řadě změnil menu, ať tam natáhnete "mladší" lidi. Když se dobře napojí a najedí, tak vám ten interiér každý odpustí.

  8. Předem se priznam, ze v gastru se vyznam jen jako kuchar samouk, ale muzu nabidnout aspon pohled potencialniho hosta, který by ale po zhlédnutí webu nepřišel.

    Opomenu, že web působí trochu samo-domo, protože to není nutně překážka a není to ten důvod proč k vám lidi nechodí.
    U restaurace bude vždycky na prvním místě jídlo, až na dalších místech je znalá příjemná obsluha, dobré pití, prostředí. Dneska už se nechodí tolik jenom na pivo - není moc důvod. Takže prostě musíte zazářit jídlem. A u vás to jídlo zůstalo někde v osmdesátých, devadesátých... Dneska se vaří úplně jinak. Gastro šlo neskutečně dopředu. Proč bych měl jít k vám, když vy nevaříte dobrou českou kuchyni, vy vařite takový ty klasický hospodský šlichty... Neříkám, že je nemůžete vařit dobře. Ale lidi to prostě už nebaví... Když už jdu do restaurace a mám tam nechat nějakou kačku, tak si prostě dobře vyberu za co to dám a vaše kuchyně není ani trochu přesvědčivá.

    Nicméně jak říkám - jsem jen host, restaurace neprovozuji, takže může být můj názor klidně úplně mimo...

  9. Pubquiz

  10. Pokud to také vezmu z pohledu hosta, tak já bych se u Vás také nenajedl. Mám nejraději lehce stravitelná jídla, případně jídla, která jen tak někde neochutnám (např. klokaní steak, žabí stehýnka). Jak už tu bylo zmíněné výše chybí zde nějaká lehčí jídla - těstoviny, saláty, nebo trochu náročnější klasiky - kachnička se zelím, zvěřina... to všechno, které s pivem tvoří zajímavý duet. Nebo nějaké Také tu nevidím moc jídel pro děti, žádné moučníky. Samozřejmě záleží, jestli chcete být spíše nálevna, nebo restaurace. Nutno podotknout, že pokud nejste někde v lidnatém centru, tak ta restaurace má asi větší naděje na přežití. Dneska lidi neváhají zajet desítky kilometrů, jen aby ochutnali něco vyhlášeného, to u vás bohužel nehrozí. Možná by stálo za zvážení zaměřit se na pár jídel a ty dovést k dokonalosti - třeba domácí hranolky, burgery, uzeninky od domácího farmáře atd. Když pak trochu zmodernizujete interiér (často stačí jen vyházet kýčovité ozdoby, nově vymalovat), a trochu se zaměříte na propagaci třeba díky těm soc. sítím (děti Vám určitě dají pár rad), tak to bude určitě lepší.

  11. Stránky neřeším - ty bych musel zkritizovat od menu až po patičku, protože jsem z oboru, ale nemyslím, že to by byl hlavní problém

    V podstatě souhlasím s tím, že je jiná doba a je třeba se tomu přizpůsobit. Půlka (min.) Slaného dělá v Praze, kde možnosti stravování jsou podstatně někde jinde, tj. snažíte se defacto pražáky utáhnout na tradiční českou kuchyni, což fungovat asi nebude.

    Zavedl bych rozhodně moderní jídla, nemělo by chybět veganské (nikoliv vegetariánské) stálé menu (já tomu nefandím, ale je to realita) + jedno z jídel v denním. Jídla rozhodně lehčí, hlavně teď na léto - jako v tomhle vedru hráškový krém a hovězí s knedlíkem určitě ne.

    Důležitá pak bude místní propagace - abyste dokázali natáhnout lidi i kteří přes Slaný jezdí, reklama bude nutná už někde u silnice + místní firmy + lidi. Do propagace se dá právě vložit typu "Podporujeme vegany", "Nutričně vyvážená jídla pro štíhlou linii", atd.. Chápu, že to nezapadá do konceptu tradiční české hospody, ale zřejmě čská haut-cuisine ve Slaným moc fungovat nebude.

    Udělal bych si průzkum, jestli by se nevyplatily snídaně - lidi nemusí pokaždé Starbucks a McDonald v Praze, když by si to mohli dát u Vás, než vyjedou (netuším, ale jestli je tam dostatečně silná skupina) + ty nedělní obědy, ne každému se dnes chce vařit.

    Dále funguje, když máte něco, co si lidi nemůžou normální koupit - třeba nějaký exotičtější drink, co chytne - např. britská cola (je to jen příklad, muselo by se toho vyzkoušet více), případně nějaký gurmetský den, ideálně v sobotu, kdy bude nějaká specialita, třeba místo klasického hovězích tam hodit anguse nebo tématické dny, např. první sobotu bude francouzská kuchyně, druhá italská, atd.. Letí samozřejmě i exotické kuchyně typu Írán, Gruzie, atd.. ale to je hodně tenký led, určitě by se ta našla jídla, která se dají dobře uvařit, i když na to není zrovna kuchař specialista, ale zase než uvařit něco blbě, radši nevařit vůbec.

    Zapojit se do systémů, které přivážejí jídlo, akceptovat všemožné stravenky (abyste byli uvedení jako parneři v katalozích).

    To jen pár postřehů z marketingu, jinak bych to musel vidět a ochutnat naživo. Nemám to k Vám zase tak moc daleko, tak třeba si čas najdu. :)

  12. Z pohledu hosta:
    - Pivo - bida, Gambrinus nebo Plzen neni zadna hitparada. Zkusil bych nejaky maly dobry pivovar.
    - Jidlo - to jsou poctive osmdesatky, dneska nikdo na katak nebo na krkovicku zapecenou nivou a hermelinem(wtf? to skutecne nekdo sni?) nikoho nenalakate.
    - Hned na prvni fotce jsem napocital 8 reklamnich pic*vin (bez drzaku na tacky, ten mi tak nevadi, pokud by byl jen ten). Udelejte cistou hospodu, nechci jit do hospody a cumet na reklamu i tam
    - Jake ma vase hospoda "tema"? Pokud vidim pipy na stole, pak je cilovkou spise mlada generace, tedy bych to videl na nejake "American bistro" s bbq kridylkama a tak, jak uz zminuje nekdo prede mnou

    Z pohledu cloveka, co mel hospodu jako konicek:
    - Chybi tema/jednotny styl.
    - Myslenkovy experiment: Pokud prijede anglicka kralovna,cim ji pohostite a co ji nabidnete oproti konkurenci? My meli hospodu ve vsi o 150 lidech a na baru pres 40 druhu rumu (k tomu samozrejme nejake Whisky, Tequily, Mezcal, Amareto, Martini...), tedy neco, co siroko daleko zadna hospoda ani bar nemeli, a to ani v nejblizsich okresnich mestech. Pokud prijede k vam, co dostane? Katak a Jack Daniels?

    Ale drzim palce ;-)

  13. Při pohledu do jídelního lístku k Vám nepřijdu. Jak píšou ostatní jídlo zamrzlo v dobách minulých. Podívejte se na nejbližší konkurenci kde mají plno a co tam vaří. Tohle vypada na vesnici a unaveneho kuchaře, bez nápadu.

    Naopak zapomeňte na to, že když vymalujete, tak k Vám přijdu:) To není rodiná kolaudace po rekonstrukci :)

    Ano čístá pěkná restaurace je základ. Na web se vykašlete - není dobrý, ale i kdyby byl zlatý tak Vám to nepomůže. Spíš jde na něm vidět pár věcí. Restaurace bez jména, na první fotce je napsané příjemné prostředí - já vidím ale nalivárnu a ne příjemné prostředí. Další foto "domácí kuchyně" - stejná přibližená fotka. Pod domácí kuchyni mám úplně jiné představy. Další "Profesionální přístup" opět pípa. Ach jo. Ne fotky nepomůže vyměnit web není tak důležitý, je dobré ty změny provést najednou, ale to hlavní je jídlo, Vy to propagujete jako pivní hospodu včetně jídla k pivu. Sama, ale chcete restauraci.

    Jídlo, jídlo, jídlo. tím začněte potažmo kuchařem. Podívejte se po okolí kde lidi chodí.

  14. Přes obědy má plno, takže v jídle problém nemá. Jinak hospodu máte hezkou, každopádně problémů je celá řada viz co jsem psal výše pohledem člověka co se motal v gastru přes 25let.

  15. Nene, obedy jsou dost specificke tim, ze ma kazdy v ruce stokorunovou stravenku a nechce chodit nikam daleko takze si dojde i na tu nejhorsi flakotu v okoli... Takze na obedy byva plno vsude, kde se vari. Zato kvalitu jidla dost casto specifikuje jakakoliv jina denni doba a jeji vytizenost - a to tady zcela ocividne nefunguje :)

  16. vidíte z venku tento hnusný barák https://mapy.cz/zakladni?x=15.794780...7&pitch=-0.152 v Chrudimi? I ve všední den do zavíračky plno lidí. Nevím jak to dělají, ale dělají to zkrátka jinak než všichni ostatní, včetně té kuchyně. Běžte tam kde to žije a koukejte jak to dělají. Už zkrátka nebude tolik hospod a přežijí jen tyto.

  17. Jsem pouze konzument, přesto se pokusím problém analyzovat ze svého pohledu. Emoce popíšu expresívně, aby byl jasný bod zlomu, neberte to prosím tedy osobně. Dle webu bych skutečně večer na jídlo nepřišel. Popíšu cestu z pohledu uživatele, snad to pomůže:

    Jdu na web, protože chci zjistit jak můžu tuto hospodu použít. Mám několik typů podniků:
    1. Výjimečná příležitost. Jednou-dvakrát ročně se něco fakt povede, máme co slavit. Chci "to nejlepší" a za dva utratím něco mezi 3-8tis. V Brně třeba Koishi, v Praze Pohlreichův Imperial nebo Myiabi.
    2. Chci pozvat klienta na véču, protože u mě utrácí spoustu peněz a přicestoval do města. Má to být něco slušné, ale ne extrémně drahé. Hlavně se nesmí stát faux-pas s jídlem. Pokud dostane klient něco připálené nebo vlas v jídle, propadnu se studem pod zem a kuchaře vlastnoručně uškrtím.
    3. Vemu ženu a jdeme na něco dobrého, typicky v sobotu. Odměna, že jsme ve zdraví přežili týden. Jdu si pochutnat, ale za dobrou cenu. Většinou jdeme do podniku, který se na něco specializuje. Jdeme na nejlepší burg v okolí, na nejlepší sushi v okolí, do korejské restaurace http://themori.cz/, někdy do macdonaldu když dostaneme chuť.
    4. Občas jdeme s kamošema prostě na pivo. Je mi v podstatě jedno kde to je, ale typicky si dám 1-2 piva. Snažím se žít zdravě /sport, zeleina, moc se netresovat/, a když mají jen blbé smaženiny, nic nejím. O žlučníkový záchvat nestojím a na rakovinu taky nechci zhebnout.
    5. S kolegy máme praktickou potřebu večer něco sníst, protože jsem na služebce. Většinou mám za sebou pracovní den, jsem unavený chci relax a aby jídlo byla lehká moderní kuchyně. Nechci hluk, smrad, optimálně ani běžící telku. Typicky si dám špagety Carbonara a skelnku bílého v rodinné Italské pizzerii. V Mnichově je tohle nejrozšířenější typ podniku: rodiný, příjemný, klidný, vétšina hostí jsou kolegové z práce nebo rodiny, třeba i s dětma. Pro slušnou střední třídu.
    6. Občas mám na návštěvě rodinu, chceme si v klidu popovídat a něco pojíst. Ne moc daleko a ne moc draho. Ale trochu slušně.

    Teď tedy čtu web. Od pohledu nic moc dojem (v duchu okamžitě škrtám 1,2), ale ani nejhorší. Zkouším skrolovat dolů z té fotky baráku v naději že zjistím kdo jste. Snažím se zjistit co vaříte, ale nic nenacházím. V duchu kurvuji, a pochopil jsem, že nic nenajdu a musím vyskrolovat nahoru a hledat jídelák v meníčku. Hledám a nic. Aha, až u druhého pohledu tam máte položku "naše nabídka". Potíž je v tom, že černá střecha baráku na fotce koliduje s černým textem, tudíž jsem to minul. Přemýšlím u toho, který kretén dělal tento web a začínám tušit, že to nebude s touto restaurací nebude slavné. V menu je "menu dnes".
    Pak musím vybrat z podnabídky. Furt nevidím co kurva vaříte a za kolik. Už jsem nasraný a normálné bych web prostě zavřel. Ale ok, pokračujme. Co si mám vybrat? Neroumím jak si mám vybrat: Menu dnes je jenom polední, nebo celý den? Takže asi minutky. I když popravdě já tomu slovu nerozumím, to je nějaká restaurační slang. Co je minutka???? Jakože se na jídlo čeká minutu? Nebo co? Vím že v restauracích tak něčemu říkají, ale skutečně tomu nerozumím. Takže jsem klikl na "Minutky".

    První je buřt a chléb, nakládaný hermoš. Já jsem ale chtěl vědět co vaříte, proč mi cpete nějaké blbosti????? Skroluji níže, tam jsou "SPECIALITY NA OBJEDNÁVKU". Teď jsem vážně zmaten. Jak na objednávku? Jakože přijdu a vy to nebudete mít? Jako den dopředu nebo jak? Proč prostě nenapíšete co můžu žrát když dolezu? Takže na objednávku nechci, skroluji níže, tam jsou miutky. Smaženiny pro chudé lidi, rakovina, žlučník v prdeli. Pak jsou přílohy. Prostě z toho kouká hospoda z devadesátek, kde nikdo nevaří nic slušné. Mít tatarku a kečup na jideláku? WTF? Skroluji ještě na ty na objednávku, o kterách nevím jestli tedy jsou nebo ne, a všchno je tam se slaninou neu uherákem. Jeno nezajímavé nudličkované kuře. Jo a nějaká polévka? Nic?

    Shrnuto, k jídlu máte řízek. Všechno ostatní buď nevím jesli máte, nebo to nechci žrát.

    Tudíž:
    1. Absolutně NE
    2. Už vůbec ne
    3. Jediné co máte je řízek. Ale dle jídeláku bude hnusný.
    4. Možná, ale nebuu nic jíst. Prostě devadesátky, ať si na rakovinu tlustého zdechne někdo jiný.
    5. Naprosto ne, nic slušného k jídlu nemáte.
    6. Nejspíš ne, jenom v největší nouzi.

    Není tam důvod jít. Neberte to prosím osobně, snažil jsem se popsat a pomoct.

  18. Takže asi minutky. I když popravdě já tomu slovu nerozumím, to je nějaká restaurační slang. Co je minutka???? Jakože se na jídlo čeká minutu? Nebo co? Vím že v restauracích tak něčemu říkají, ale skutečně tomu nerozumím. //// minutky - jídlo co neni hotový ale kuchtík ti to vymrskne, obvykle se podává po celý den.
    hotovky- hotová jídla , to jsou ty jako guláš, rajská atd a většina hospod je nabízí cca od 11-14.00 a ano je to slang :)

  19. a taky první co bych zrušil jsou ty kkot "samovýčepy"..odkud toto přišlo, z juesej?

  20. od @xunil je jedna postatna a dobra vetaz cele diskuse:
    Podívejte se na nejbližší konkurenci kde mají plno a co tam vaří. Tohle vypada na vesnici a unaveneho kuchaře, bez nápadu.
    A dale, proc ksakru rozvazite pouze obedove menu, To neumite rozvezt minutky? A jaka je cena rozvozu, na webu to neni, nebo jsem slepy? Prijimejte treba objednaky pres Whatsapp nebo FB Messenger - vecer jsou lid lini varit tak treba kapne neco z toho :)

    Dal nevim co poradit.

  21. Citace Původně odeslal Petra H. Zobrazit příspěvek
    Zdravím všechny přítomné. Mám prosbu - provozujeme už několik let menší hospodu s kuchyní (35 míst hospoda, 25 salonek, 16 zahrádka), máme funkční dobrou českou kuchyň, podle mínění veřejnosti vynikající pivo (Plzen, Gambrinus, Excelent, Kozel + obmněnujeme prémiová piva), příjemnou a společenskou obsluhu, čisté prostředí, k vidění na www.hotylek.net. Přesto posledních pár let pozvolna klientela ubývá. Často se opakuje stejný scénář - přes obědy plno, od dvou hodin sem tam někdo, od 17.00 do 20.00 jeden stůl skalních štamgastů a po 20. hod ani noha. A to i o víkendy. Poradil by mi někdo, jak tento problém řešit? Zkoušeli jsme hudbu, taneční večery, grilování na zahrádce, vše bez valného úspěchu. Předem děkuji za každý nápad. Petra.
    Myslím, že už jste měli bát dávno v pořadu Ano, šéfe. Jinak nezdá se mi, že by ten hotel fungoval a pokud tam je ještě skutečně ubytovna dělníků ze zony jak jsem našel na internetu, tak se nedivte, že se tam nikomu večer nechce. Proč tu restauraci nezaplní ubytovaní. Takže si zbývá položit otázku proč bych měl jít do restaurace 100m od průmyslové zony s jídelním lístkem z minulého století. Navíc nevím kdy končí v zoně odpolední směna, pokud v 22,00, tak zavíráte ve 23,00 a to mi taky nestojí si tam zajít na jedno. V principu si myslím, že tam nemáte na co lidi nalákat, takže se spíše zamýšlet, proč to provozovat jelikož ani nepíšete jak vlastně "špatně" na jste a to že klesá klientela je naprosto běžné ve více oborech.

  22. Citace Původně odeslal MarvinDela Zobrazit příspěvek
    Takže asi minutky. I když popravdě já tomu slovu nerozumím, to je nějaká restaurační slang. Co je minutka???? Jakože se na jídlo čeká minutu? Nebo co? Vím že v restauracích tak něčemu říkají, ale skutečně tomu nerozumím. //// minutky - jídlo co neni hotový ale kuchtík ti to vymrskne, obvykle se podává po celý den.
    hotovky- hotová jídla , to jsou ty jako guláš, rajská atd a většina hospod je nabízí cca od 11-14.00 a ano je to slang :)
    Dekuji :) Schvalne jsem to napsal tak, aby tazatele napadlo zvazit, nakolik je vhodne hosty svym slangem obtezovat. Navic, slovo "minutka" tusim vzniklo tak, ze v Makru zacali pod tim nazvem prodavat ty zamrazene blbosti ktere se jenom mrsknou do fritaku a kuchar vlastne vubec nemusi varit. To slovo je symbol devadesatek, proste uz i generace mych rodicu se k tomu stavi kriticky (a ze jim to trvalo).

  23. Citace Původně odeslal Pavel.Mahler Zobrazit příspěvek
    Dekuji :) Schvalne jsem to napsal tak, aby tazatele napadlo zvazit, nakolik je vhodne hosty svym slangem obtezovat. Navic, slovo "minutka" tusim vzniklo tak, ze v Makru zacali pod tim nazvem prodavat ty zamrazene blbosti ktere se jenom mrsknou do fritaku a kuchar vlastne vubec nemusi varit. To slovo je symbol devadesatek, proste uz i generace mych rodicu se k tomu stavi kriticky (a ze jim to trvalo).
    Já ho slyšel už v 80s je to klasika no .)

  24. Minutka je naprosto regulérní, spisovný a v gastronomii hojně užívaný slovo. Je sice pravda, že většina lepších restaurací se mu vyhýbá, protože je spousty lepších alternativ. Ale symbol devadesátek to fakt není...

  25. Jako host nechci v jídelním lístku vidět jako nadpis slovo, kterému nerozumím. Obtěžuje mě to. Bez ohledu na to, zda se to v gastronomii používá nebo ne. V kuchyni ať si říkají třeba hodinka, nebo týdníček.

  26. Nevychází náhodou minutka z pojmu à la minute?

  27. Citace Původně odeslal hampl.david Zobrazit příspěvek
    Nevychází náhodou minutka z pojmu à la minute?
    ne mají je na heurce
    Minutky - Heureka.cz

  28. To je klasickej lístek z 90tek. Koukněte na pár videí Ano šéfe na prima.cz. Do chrome si hoďte uBlock origin a máte to bez reklam.

  29. Moc Vám všem děkuji za Vaše názory a rady. Prošla jsem je všechny a musím konstatovat, že většina z nich se shoduje s mými odhady. Určitě vše dobře zvážím a podniknu kroky k nápravě. Mám konkrétní představy o řešení téměř všech bodů, ovšem TÉMA, které by podnik potřeboval - nad tím tápu už dlouho a bezvýsledně. Stejně jako se marně snažím sehnat všestranného KUCHAŘE. Máme dva výborné "hotovkáře", ale všichni se asi shodneme, že to chce něco víc. Víte někdo, kde rostou? :-) Ještě jednou všem moc děkuji a přeji hezký zbytek večera. Petra.

    ---------- Příspěvek doplněn 19.06.2019 v 00:11 ----------

    Citace Původně odeslal láďa1979 Zobrazit příspěvek
    Myslím, že už jste měli bát dávno v pořadu Ano, šéfe. Jinak nezdá se mi, že by ten hotel fungoval a pokud tam je ještě skutečně ubytovna dělníků ze zony jak jsem našel na internetu, tak se nedivte, že se tam nikomu večer nechce. Proč tu restauraci nezaplní ubytovaní. Takže si zbývá položit otázku proč bych měl jít do restaurace 100m od průmyslové zony s jídelním lístkem z minulého století. Navíc nevím kdy končí v zoně odpolední směna, pokud v 22,00, tak zavíráte ve 23,00 a to mi taky nestojí si tam zajít na jedno. V principu si myslím, že tam nemáte na co lidi nalákat, takže se spíše zamýšlet, proč to provozovat jelikož ani nepíšete jak vlastně "špatně" na jste a to že klesá klientela je naprosto běžné ve více oborech.
    Ubytovna s námi nemá nic společného, má vchod z druhé strany a dělí nás od ní i jedno poschodí soukromých bytů. Ani nevím, kdo tam bydlí, pochybuji, že chodí k nám. Vím jen, že má velice omezenou kapacitu. Kromě toho nechci zaplnit podnik za každou cenu, proto ne každému nalijeme. Asi si myslíte, že si hosty nemůžu moc vybírat, ale to vám vyvrátím. Přeze všechny mé výhrady a má přání nejsem zoufalec, rozvážíme denně okolo 400 obědů a hospoda je v době oběda plná, v podstatě máme ve 14.00 "vyděláno", ale trápí mě nevyužité večery a víkendy. Chci zlepšit, co se dá, aby se lidem u nás líbilo v kteroukoli dobu, ta hospoda si to zaslouží. Mimochodem- zavíračka je pouze orientační, pokud někdo přijde na pivo po šichtě, nevadí mi zavřít později a pokud je větší společnost... nejednou jsem šla domů ráno...mě to totiž baví a mám tu práci moc ráda. Díky a hezký večer, Petra.

    ---------- Příspěvek doplněn 19.06.2019 v 00:20 ----------

    Citace Původně odeslal Oleg Zobrazit příspěvek
    od @xunil je jedna postatna a dobra vetaz cele diskuse:


    A dale, proc ksakru rozvazite pouze obedove menu, To neumite rozvezt minutky? A jaka je cena rozvozu, na webu to neni, nebo jsem slepy? Prijimejte treba objednaky pres Whatsapp nebo FB Messenger - vecer jsou lid lini varit tak treba kapne neco z toho :)


    Dal nevim co poradit.


    Rozvoz je zdarma, protože se rozváží předem objednaná jídla - obědy. Je to zavedený fungující systém, poptávka roste. Mírně, ale roste. Až budem mít kuchaře, co zvládne Minutky s velkým M, možná zvážíme celodenní rozvoz, ale to teď opravdu není schůdné. Nehledě na to, že v našem okolí je trh v tomto směru přecpaný. Ale přesto díky :-)

  30. Citace Původně odeslal Petra H. Zobrazit příspěvek
    Stejně jako se marně snažím sehnat všestranného KUCHAŘE.
    Všestraný dělník, kuchař doktor,... je Vám k ničemu. Musíte se prosadil v jednom. Ten který říká že umí vše, tak možná ano, ale na 30%. Vyberte si koncept a jakou kuchyni vlastně budete vařit. Prostudujte si konkurenci, jak po stránce jídelníčku, kvality jídla, personálu i prostředí. Zaměřte se na ty, kde při odchodu si jako zákazník řeknete, sem se ještě vrátím vyzkoušet xyz,..

  31. Tak asi záleží, koho chcete přitáhnout. Nicméně mě v nabídce chybí Cola Light (pije hodně lidí), vůbec nealkoholický nápoják je enormě chabý, a taky mi tam třeba chybí Cider, ... Ale asi jde fakt o klientelu, mě byste neoslovili, ani tím jídlem a vaší hospodě bych se vyhnul.

Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Hostujeme u Server powered by TELE3