Zadejte hledaný výraz...

Jak přitáhnout víc lidí do hospody?

Petra H.
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 00:15:44
Zdravím všechny přítomné. Mám prosbu - provozujeme už několik let menší hospodu s kuchyní (35 míst hospoda, 25 salonek, 16 zahrádka), máme funkční dobrou českou kuchyň, podle mínění veřejnosti vynikající pivo (Plzen, Gambrinus, Excelent, Kozel + obmněnujeme prémiová piva), příjemnou a společenskou obsluhu, čisté prostředí, k vidění na www.hotylek.net. Přesto posledních pár let pozvolna klientela ubývá. Často se opakuje stejný scénář - přes obědy plno, od dvou hodin sem tam někdo, od 17.00 do 20.00 jeden stůl skalních štamgastů a po 20. hod ani noha. A to i o víkendy. Poradil by mi někdo, jak tento problém řešit? Zkoušeli jsme hudbu, taneční večery, grilování na zahrádce, vše bez valného úspěchu. Předem děkuji za každý nápad. Petra.
18. 6. 2019 00:15:44
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405800
ehw
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 00:37:54
No já můžu říct něco ohledně designu.
Web změnit. Určitě. Udělat ho klidně černobíle, ale přehledně! Nestojí to velké prachy, jde to udělat simple + clever wordpress a šablona zadarmo.
Máte tam chybu, třeba viz: google-site-verification: google714bba30f8172341.html záložka naše nabídka.
Nikde nevidím fejsbůček a instagram! Kluci z hospodi rádi z samovýčepu si udělají fotky a musí dát vaš hashtag.
Dlužíte mi peníze za očního lékaře :D záložka dnešní menu vypadá hrozně > nulový kontrast!
Určitě v hospodě udělejte normální wifi síť s 100% pokrytím i na záchodech.
Můžete udělat tichou mítnost pro volání s tlačítko umělých zvuků.
Z venčí to vypadá v pohodě. Hlavně mít čistý vchod, žádné cigarety pohozené a podobně...
Uvnitř místnosti máte několik barev. Prostě člověk s rodinou si sednout do špajzu nepůjde. Vybarvěte ty stěny na bílou barvu a finíto!
Nekoukal jsem se na SEO vaše podniku, hledatelnosti jeho v internetu, ale myslím že to bude nic moc...
Že máte klimatizaci je děsně fajn, ale znova 90s. Ta jediná fotka ukazuje, že je to děsně tmavé...
Led osvětlení ve stropě? Vynikající věc, takže nakoupit z aliexpress více panelů (stojí dnes směšné prachy) a vyhodit konečně ty lustry.
Jestli máte kuchyni tip top, tak jsou to tyhle věci...
No mohl bych dlouho hovořit....
18. 6. 2019 00:37:54
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405799
MarvinDela
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
18. 6. 2019 01:33:27
Je jiná doba, hospodám odzvonilo. Dříve 80-90s to bylo něco jinýho, v TV naprostý hovno, nebyl internet, lidi se doma nudili a chodili smrdět do hospody, dnes už je tolik možností zábavy , že se úbytku lidí nedivim ani trochu. S rodičema kteří za komunistů dělali vedoucí v hospodách a po revoluci podnikali (později i se mnou) na ty doby často vzpomínáme a prostě je to jiná doba, svět se změnil, dnes už se lidi nechodí koukat na fotbal do hospody, i v tý největší prdeli je kabelovka se stovkami programů, jídlo ti dovezou až domů, taneční večery? dneska si lidi zajdou do Letňan na Metallicu která jim přijede každej rok až pod nos a nejen ta samozřejmě a ten zbytek ti tzv. štamgasti to holt už nevytrhnou. Dříve si každá hospoda pomáhala automaty, ty už jsou bud dnes zakázaný a nebo to už lidi prostě nehrajou, některý odradilo, že nemůžou kouřit atd. Svět zrychlil, lidi mají půjčky, hypotéky, jezdí na dovolenou každý rok a asi už je prostě nebaví nosit peníze do hospody. Jasně, že budou výjimky, ale ve městě u Prahy 20tis obyvatel kde bydlím, bývalo 45 hospod a 3 diskotéky, dnes je hospod 10 a disko žádná...
18. 6. 2019 01:33:27
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405798
Petra H.
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 02:11:56
Napsal ehw;1532326
No já můžu říct něco ohledně designu.
Web změnit. Určitě. Udělat ho klidně černobíle, ale přehledně! Nestojí to velké prachy, jde to udělat simple + clever wordpress a šablona zadarmo.
Máte tam chybu, třeba viz: google-site-verification: google714bba30f8172341.html záložka naše nabídka.
Nikde nevidím fejsbůček a instagram! Kluci z hospodi rádi z samovýčepu si udělají fotky a musí dát vaš hashtag.
Dlužíte mi peníze za očního lékaře :D záložka dnešní menu vypadá hrozně > nulový kontrast!
Určitě v hospodě udělejte normální wifi síť s 100% pokrytím i na záchodech.
Můžete udělat tichou mítnost pro volání s tlačítko umělých zvuků.
Z venčí to vypadá v pohodě. Hlavně mít čistý vchod, žádné cigarety pohozené a podobně...
Uvnitř místnosti máte několik barev. Prostě člověk s rodinou si sednout do špajzu nepůjde. Vybarvěte ty stěny na bílou barvu a finíto!
Nekoukal jsem se na SEO vaše podniku, hledatelnosti jeho v internetu, ale myslím že to bude nic moc...
Že máte klimatizaci je děsně fajn, ale znova 90s. Ta jediná fotka ukazuje, že je to děsně tmavé...
Led osvětlení ve stropě? Vynikající věc, takže nakoupit z aliexpress více panelů (stojí dnes směšné prachy) a vyhodit konečně ty lustry.
Jestli máte kuchyni tip top, tak jsou to tyhle věci...
No mohl bych dlouho hovořit....
Nejprve moc díky za Váš názor. Wifi máme, pokrytí je všude. Webovky jsem dělala sama. Jsem v tomto směru naprostý laik a jediný zdroj informací pro mne byla dvě fóra na netu a jinak systém pokus - omyl:-) Fb mám jen tento: https://www.facebook.com/hotylek.hotylek a ještě starý od předchozího majitele: https://www.facebook.com/search/top/?q=hot%C3%BDlek%20praha&epa=SEARCH_BOX, ale pro komunikaci se stálými hosty používám hlavně ten první -novější. Asi se budete smát, ale instagram je pro mě termín ze slovníku mých dospívajících dětí. Jsem tak trochu dinosaurus na poli sociálních sítí :-) Ale dám na Vaši radu a zkusím něco realizovat. A co s týče interiéru, malování na bílo je v plánu, jen jste mne trochu popohnal - díky :-) Všechny Vaše připomínky zvážím a Vy- pokud budete mít někdy čas a chut- jste srdečně zván vyzkoušet naši kuchyni:-) Ještě jednou díky a hezký den.
---------- Příspěvek doplněn 18.06.2019 v 02:16 ----------
Napsal MarvinDela;1532327
Je jiná doba, hospodám odzvonilo. Dříve 80-90s to bylo něco jinýho, v TV naprostý hovno, nebyl internet, lidi se doma nudili a chodili smrdět do hospody, dnes už je tolik možností zábavy , že se úbytku lidí nedivim ani trochu. S rodičema kteří za komunistů dělali vedoucí v hospodách a po revoluci podnikali (později i se mnou) na ty doby často vzpomínáme a prostě je to jiná doba, svět se změnil, dnes už se lidi nechodí koukat na fotbal do hospody, i v tý největší prdeli je kabelovka se stovkami programů, jídlo ti dovezou až domů, taneční večery? dneska si lidi zajdou do Letňan na Metallicu která jim přijede každej rok až pod nos a nejen ta samozřejmě a ten zbytek ti tzv. štamgasti to holt už nevytrhnou. Dříve si každá hospoda pomáhala automaty, ty už jsou bud dnes zakázaný a nebo to už lidi prostě nehrajou, některý odradilo, že nemůžou kouřit atd. Svět zrychlil, lidi mají půjčky, hypotéky, jezdí na dovolenou každý rok a asi už je prostě nebaví nosit peníze do hospody. Jasně, že budou výjimky, ale ve městě u Prahy 20tis obyvatel kde bydlím, bývalo 45 hospod a 3 diskotéky, dnes je hospod 10 a disko žádná...
I Vám moc díky, v podstatě jste vystihl to, co jsem si myslela, ale nějak se mi nechce věřit tomu, že s tím vážně nejde nic dělat. Jsem ochotná přizpůsobit se téměř čemukoli, jen aby to lidi u nás bavilo, ale už mi došly nápady.
18. 6. 2019 02:11:56
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405797
vikin
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 07:59:32
Ahoj
Neznám Slaný nevím v jakém místu jste neznám (konkurenci atd.) napíšu ti svůj pohled na věc
dnešní menu - obědy?
Menu dnes :: Hotylek
neni mi jasné co je menu a denní nabídka pokud je denní nabídka součástí obědového lístku máte toho zbytečně moc. Dnešní menu je zavádějící lépe polední menu
k zamyšlení polední menu
Podávat od 11 do 14 h pak stálý jídelní lístek
chybí vývar ten musí být každý den stačí udělat předem kvalitní hovězí a zamrazit
Nabízejte týdenní specialitu + 3 obědová jídla denní polévku a stálý vývar stačí + zdražte
Stálý jídelní lístek
Minutky :: Hotylek
To je špatně vše
Speciality na obědnávku to je výsměch
Minutky nepochopitelné pro mě
Nemoderní fujtajxl proto tam nikdo večer nejde - nemá proč
Zahodte nivu, hermelín vařte moderně nápadů je všude plno. Vůbec nemáte saláty. Přílohy uplně smažte. Ceny uplně na hlavu!
Web to je bez komentáře.
Hlavní problém jak ho vidím já je skladba jídel a pravděpodobně i kuchaři když toto vytváří:)
Měli by jste v prvé řadě vyměnit toho kdo má nasvědomí jídelní lístek pak se zamyslet co chcete, protože totok je retro stagnace.
Restaurace vypadá pěkně tak nebudte lenochodí a mákněte na tom
18. 6. 2019 07:59:32
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405796
David Hampl
verified
rating uzivatele
(87 hodnocení)
18. 6. 2019 08:45:57
Vy jste prostě někde napůl. Máte celkem hezký stoly, židle, podlahu a k tomu to retro v podobě dřevem obložených stěn, malby, šipkových automatů... Pro partu jsou samovýčepy zajímavým zpestřením, ale k tomu opět kontrast s jídelákem kde najdu "inovovaný" kaťák, smetanové tajemství, kapsu a biftek s vejcem. Úplně mi tam chybí nějaké dámské jídlo. A třeba cibulové kroužky, kuřecí křídla, paličky, stripsy, žebra... Něco co se opět dá žrát v partě u samovýčepu.
Já bych v první řadě změnil menu, ať tam natáhnete "mladší" lidi. Když se dobře napojí a najedí, tak vám ten interiér každý odpustí.
18. 6. 2019 08:45:57
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405795
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
18. 6. 2019 09:14:03
Předem se priznam, ze v gastru se vyznam jen jako kuchar samouk, ale muzu nabidnout aspon pohled potencialniho hosta, který by ale po zhlédnutí webu nepřišel.
Opomenu, že web působí trochu samo-domo, protože to není nutně překážka a není to ten důvod proč k vám lidi nechodí.
U restaurace bude vždycky na prvním místě jídlo, až na dalších místech je znalá příjemná obsluha, dobré pití, prostředí. Dneska už se nechodí tolik jenom na pivo - není moc důvod. Takže prostě musíte zazářit jídlem. A u vás to jídlo zůstalo někde v osmdesátých, devadesátých... Dneska se vaří úplně jinak. Gastro šlo neskutečně dopředu. Proč bych měl jít k vám, když vy nevaříte dobrou českou kuchyni, vy vařite takový ty klasický hospodský šlichty... Neříkám, že je nemůžete vařit dobře. Ale lidi to prostě už nebaví... Když už jdu do restaurace a mám tam nechat nějakou kačku, tak si prostě dobře vyberu za co to dám a vaše kuchyně není ani trochu přesvědčivá.
Nicméně jak říkám - jsem jen host, restaurace neprovozuji, takže může být můj názor klidně úplně mimo...
18. 6. 2019 09:14:03
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405794
Jakub
verified
rating uzivatele
(10 hodnocení)
18. 6. 2019 09:31:57
Pubquiz
18. 6. 2019 09:31:57
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405793
Zizala935
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 09:48:24
Pokud to také vezmu z pohledu hosta, tak já bych se u Vás také nenajedl. Mám nejraději lehce stravitelná jídla, případně jídla, která jen tak někde neochutnám (např. klokaní steak, žabí stehýnka). Jak už tu bylo zmíněné výše chybí zde nějaká lehčí jídla - těstoviny, saláty, nebo trochu náročnější klasiky - kachnička se zelím, zvěřina... to všechno, které s pivem tvoří zajímavý duet. Nebo nějaké Také tu nevidím moc jídel pro děti, žádné moučníky. Samozřejmě záleží, jestli chcete být spíše nálevna, nebo restaurace. Nutno podotknout, že pokud nejste někde v lidnatém centru, tak ta restaurace má asi větší naděje na přežití. Dneska lidi neváhají zajet desítky kilometrů, jen aby ochutnali něco vyhlášeného, to u vás bohužel nehrozí. Možná by stálo za zvážení zaměřit se na pár jídel a ty dovést k dokonalosti - třeba domácí hranolky, burgery, uzeninky od domácího farmáře atd. Když pak trochu zmodernizujete interiér (často stačí jen vyházet kýčovité ozdoby, nově vymalovat), a trochu se zaměříte na propagaci třeba díky těm soc. sítím (děti Vám určitě dají pár rad), tak to bude určitě lepší.
18. 6. 2019 09:48:24
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405792
Engineer
verified
rating uzivatele
(38 hodnocení)
18. 6. 2019 09:53:54
Stránky neřeším - ty bych musel zkritizovat od menu až po patičku, protože jsem z oboru, ale nemyslím, že to by byl hlavní problém
V podstatě souhlasím s tím, že je jiná doba a je třeba se tomu přizpůsobit. Půlka (min.) Slaného dělá v Praze, kde možnosti stravování jsou podstatně někde jinde, tj. snažíte se defacto pražáky utáhnout na tradiční českou kuchyni, což fungovat asi nebude.
Zavedl bych rozhodně moderní jídla, nemělo by chybět veganské (nikoliv vegetariánské) stálé menu (já tomu nefandím, ale je to realita) + jedno z jídel v denním. Jídla rozhodně lehčí, hlavně teď na léto - jako v tomhle vedru hráškový krém a hovězí s knedlíkem určitě ne.
Důležitá pak bude místní propagace - abyste dokázali natáhnout lidi i kteří přes Slaný jezdí, reklama bude nutná už někde u silnice + místní firmy + lidi. Do propagace se dá právě vložit typu "Podporujeme vegany", "Nutričně vyvážená jídla pro štíhlou linii", atd.. Chápu, že to nezapadá do konceptu tradiční české hospody, ale zřejmě čská haut-cuisine ve Slaným moc fungovat nebude.
Udělal bych si průzkum, jestli by se nevyplatily snídaně - lidi nemusí pokaždé Starbucks a McDonald v Praze, když by si to mohli dát u Vás, než vyjedou (netuším, ale jestli je tam dostatečně silná skupina) + ty nedělní obědy, ne každému se dnes chce vařit.
Dále funguje, když máte něco, co si lidi nemůžou normální koupit - třeba nějaký exotičtější drink, co chytne - např. britská cola (je to jen příklad, muselo by se toho vyzkoušet více), případně nějaký gurmetský den, ideálně v sobotu, kdy bude nějaká specialita, třeba místo klasického hovězích tam hodit anguse nebo tématické dny, např. první sobotu bude francouzská kuchyně, druhá italská, atd.. Letí samozřejmě i exotické kuchyně typu Írán, Gruzie, atd.. ale to je hodně tenký led, určitě by se ta našla jídla, která se dají dobře uvařit, i když na to není zrovna kuchař specialista, ale zase než uvařit něco blbě, radši nevařit vůbec.
Zapojit se do systémů, které přivážejí jídlo, akceptovat všemožné stravenky (abyste byli uvedení jako parneři v katalozích).
To jen pár postřehů z marketingu, jinak bych to musel vidět a ochutnat naživo. Nemám to k Vám zase tak moc daleko, tak třeba si čas najdu. :)
18. 6. 2019 09:53:54
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405791
Itchy
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 10:04:48
Z pohledu hosta:
- Pivo - bida, Gambrinus nebo Plzen neni zadna hitparada. Zkusil bych nejaky maly dobry pivovar.
- Jidlo - to jsou poctive osmdesatky, dneska nikdo na katak nebo na krkovicku zapecenou nivou a hermelinem(wtf? to skutecne nekdo sni?) nikoho nenalakate.
- Hned na prvni fotce jsem napocital 8 reklamnich pic*vin (bez drzaku na tacky, ten mi tak nevadi, pokud by byl jen ten). Udelejte cistou hospodu, nechci jit do hospody a cumet na reklamu i tam
- Jake ma vase hospoda "tema"? Pokud vidim pipy na stole, pak je cilovkou spise mlada generace, tedy bych to videl na nejake "American bistro" s bbq kridylkama a tak, jak uz zminuje nekdo prede mnou
Z pohledu cloveka, co mel hospodu jako konicek:
- Chybi tema/jednotny styl.
- Myslenkovy experiment: Pokud prijede anglicka kralovna,cim ji pohostite a co ji nabidnete oproti konkurenci? My meli hospodu ve vsi o 150 lidech a na baru pres 40 druhu rumu (k tomu samozrejme nejake Whisky, Tequily, Mezcal, Amareto, Martini...), tedy neco, co siroko daleko zadna hospoda ani bar nemeli, a to ani v nejblizsich okresnich mestech. Pokud prijede k vam, co dostane? Katak a Jack Daniels?
Ale drzim palce ;-)
18. 6. 2019 10:04:48
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405790
xunil
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 10:42:08
Při pohledu do jídelního lístku k Vám nepřijdu. Jak píšou ostatní jídlo zamrzlo v dobách minulých. Podívejte se na nejbližší konkurenci kde mají plno a co tam vaří. Tohle vypada na vesnici a unaveneho kuchaře, bez nápadu.
Naopak zapomeňte na to, že když vymalujete, tak k Vám přijdu:) To není rodiná kolaudace po rekonstrukci :)
Ano čístá pěkná restaurace je základ. Na web se vykašlete - není dobrý, ale i kdyby byl zlatý tak Vám to nepomůže. Spíš jde na něm vidět pár věcí. Restaurace bez jména, na první fotce je napsané příjemné prostředí - já vidím ale nalivárnu a ne příjemné prostředí. Další foto "domácí kuchyně" - stejná přibližená fotka. Pod domácí kuchyni mám úplně jiné představy. Další "Profesionální přístup" opět pípa. Ach jo. Ne fotky nepomůže vyměnit web není tak důležitý, je dobré ty změny provést najednou, ale to hlavní je jídlo, Vy to propagujete jako pivní hospodu včetně jídla k pivu. Sama, ale chcete restauraci.
Jídlo, jídlo, jídlo. tím začněte potažmo kuchařem. Podívejte se po okolí kde lidi chodí.
18. 6. 2019 10:42:08
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405789
MarvinDela
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
18. 6. 2019 12:36:14
Přes obědy má plno, takže v jídle problém nemá. Jinak hospodu máte hezkou, každopádně problémů je celá řada viz co jsem psal výše pohledem člověka co se motal v gastru přes 25let.
18. 6. 2019 12:36:14
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405788
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
18. 6. 2019 12:40:27
Nene, obedy jsou dost specificke tim, ze ma kazdy v ruce stokorunovou stravenku a nechce chodit nikam daleko takze si dojde i na tu nejhorsi flakotu v okoli... Takze na obedy byva plno vsude, kde se vari. Zato kvalitu jidla dost casto specifikuje jakakoliv jina denni doba a jeji vytizenost - a to tady zcela ocividne nefunguje :)
18. 6. 2019 12:40:27
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405787
rooibosman
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 13:59:35
vidíte z venku tento hnusný barák https://mapy.cz/zakladni?x=15.7947808&y=49.9415433&z=18&pano=1&source=muni&id=2248&pid=60710657&yaw=1.570&fov=1.257&pitch=-0.152 v Chrudimi? I ve všední den do zavíračky plno lidí. Nevím jak to dělají, ale dělají to zkrátka jinak než všichni ostatní, včetně té kuchyně. Běžte tam kde to žije a koukejte jak to dělají. Už zkrátka nebude tolik hospod a přežijí jen tyto.
18. 6. 2019 13:59:35
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/#reply1405786
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit