Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Prodej / převod uživatelského účtu a pod něj patřících webochodů na Zazzle.com

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 22. 4. 2019
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Dobrý den,
nabízím k prodeji svůj účet na Zazzle.com.
Co je Zazzle.com:
Zazzle.com je online tržiště, kde si lidé si mohou otevřít vlastní obchod (nebo obchody) a prodávat produkty s vlastními designy koncovým zákazníkům. Zazzle se stará o výrobu produktů, fakturování zákazníkům, dopravu atd. Designer se stará pouze o tvorbu produktů, popřípadě marketing. Designer si také sám zvolí jaké procento z celkové prodejní ceny jednotlivých produktů bude jeho autorským honorářem. Já mám v současné době stanovený honorář ve výšši 25%.
Můj účet:
S tvorbou produktů na Zazzle jsem začala v záři 2014, během následujícího roku jsem vytvořila většinu designů a produktů, které se tam prodávají dodnes. Na začátku jsem dělala minimalní marketing pomocí socialních sítí, především přes tumblr. V červenci 2015 mě Zazzle přestal bavit a následně jsem tvořila nové produkty pouze sporadicky.
Do dnešního dne jsem na Zazzle získala autorské honoráře ve výši 28 344 USD (přibližne 620 000 Kč). Protože jsem obchod poslední roky zanedbávala, za rok 2018 jsem na Zazzle vydělala pouze 82 000 Kč. V roce 2017 to bylo přibližně 120 000 Kč.
Věřím, že ideálním kupujícím je někdo kdo by úspěšně dokázal to čemu jsem se já vyhýbala. To znamená někdo koho baví marketing a ví jak reklamovat především severoamerickým zákazníkům.
Jako vyvolávací cenu jsem stanovila 120 000 Kč, protože věřím, že i kdyby se kupující nakonec rozhodl obchodům na Zazzle nevěnovat, vrátila by se mu kupní častka přibližně během následujících dvou let. Pokud by se obchodům věnoval, mohl by na investici vydělávat již během prvního roku. (Jako kdysi dávno já.)
Důvod prodeje:
Jak jsem již zmínila, Zazzle mě přestal bavit v červenci 2015, od té doby jsem se do jakékoliv práce okolo obchodů musela nutit. Jsem ráda, že mi každý měsíc příchází honorář od Zazzle, ale bolí mě to, že se obchodům nedaří tak, jak by se jim mohlo dařit, kdyby se jim někdo skutečně věnoval. Já se chci věnovat kreativní tvorbě a ne marketingu, nejsem tedy schopna udělat to co je třeba, aby se obchodům dařilo. Chtěla bych tedy celou kapitolu okolo Zazzle uzavřít a věnovat se tomu co mě baví.
Odkazy:
Můj největší a nejúspěšnější obchod na Zazzle: https://www.zazzle.com/maxiharmony
(Nejvíce prodejů během vánoční sezóny - konec listopadu, první polovina prosince)
Obchod s LGBT tématikou: https://www.zazzle.com/pinkbrickroad (Nejvíce vydělává během června, když je v USA 'The Pride Month')
Další obchody mají sporadické prodeje, proto jsem se je rozhodla zvlášť nejmenovat. V případě dotazů, ráda podám další informace.
Co kupující získá:
Převod mého Zazzle účtu na jeho jméno. Po uspěšném podání W-8BEN formuláře začne nový majitel každý měsíc kolem patnáctého dostávat honoráře na svůj účet PayPal.
Neexkluzivní Royalty-free právo na využívání souborů (obrázky, designové elementy), které jsou součástí mého Zazzle účtu pro účely spojené s podnikáním na Zazzle.
Můj čas. První měsíc po prodeji budu dostupná a v případě zájmu poskutnu novému majiteli rady kolem designování produktů a správy obchodů.
Jelikož nejsem plátce DPH, prosím, aby přihazovali pouze zájemci z České republiky.
40 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
0 hodnocení
členem od 2. 4. 2019
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E