Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Založenie s.r.o. = základné imanie a dividendy a odvody prosím Vás o vysvetlenie

Greenhorn
verified
rating uzivatele
17. 3. 2019 10:35:34
Dobrý deň.
Zvažujem založenie 1 osobovej s.r.o. Poprosím Vás ak budete takí dobrí vysvetliť nasledovné.
Sú firmy ktoré ponúkajú založenie sro za cca 250 € s tým, že nemusím vraj vložiť vklad 5000 € že stačí písomné prehlásenie správcu vkladu že bol vklad realizovaný.
1.
Prosím Vás kto je v s.r.o. správcom vkladu? Ja ako jediný konateľ?
2.
Vklad základného imania sa robí vkladom na účet novo založenej s.r.o.? Ako môžem prehlásiť že som ich tam vložil ak tam na účte jednoducho nie sú? To štát nepreveruje?
(Nechcem klamať a dosť sa mi to prieči, ale jednoducho nemám 5000 € momentálne k dispozícii. Prichádzam však do bodu kedy s.r.o. budem čoskoro potrebovať. S.r.o. bude mať dostatočný obrat aby sa po pár mesiacoch stala povinne platcom DPH.)
3.
Stačí ak na účte s.r.o. jednoducho ponechám po pár mesiacoch činnosti s.r.o. tých 5000 € z obratu a zisku s.r.o. a bude tak základné imanie s.r.o. dodatočne v poriadku?
4.
Nebudem si vyplácať ako konateľ žiadnu výplatu len dividendy z čistého zisku raz ročne. Ak rozumiem dobre teda nebudem po celý rok platiť ani zdravotné + sociálne odvody v rámci s.r.o.? Budem platiť odvody z s.r.o. v zmysle zákona len raz ročne keď si zo zisku vyplatím dividendy?
(Aby som priblížil moju situáciu som živnostník neplatca DPH, mám voľnú živnosť v oblasti služieb kde si platím všetky zdrav. + soc. odvody, dane atd. a túto živnosť si ponechám ako celoročný zdroj príjmu aj po založení s.r.o., z ktorej si ako konateľ bez pravidelnej výplaty len raz ročne vyberiem dividendy ako podiel na zisku.)
Ďakujem Vám za odpovede a želám všetkým krásnu nedeľu.
17. 3. 2019 10:35:34
https://webtrh.cz/diskuse/zalozenie-s-r-o-zakladne-imanie-a-dividendy-a-odvody-prosim-vas-o-vysvetlenie/#reply1393167
1. Správce vkladu je ten, koho si určíš. Jeho funkce zaniká po založení s.r.o. takže je to jedno a může to být někdo, kdo ti tu s.r.o. zakládá.
2. Základní kapitál můžeš mít i v pokladně. Většinou, pokud se jedná o větší částky, tak si ZK skládá klient sám. Nebo se založí s.r.o. s vyšším ZK, ten se po založení společnosti vybere a spol. se přepíše na tebe.
3. Je to úplně jedno, pak ti akorát můžou chybět v pokladně. A nebo při problému ručíš do výše ZK, takže bys ho měl mít k dispozici.
Nicméně k ZK obecně: je to dnes úplně jedno. Postačí 1kč.
17. 3. 2019 11:02:37
https://webtrh.cz/diskuse/zalozenie-s-r-o-zakladne-imanie-a-dividendy-a-odvody-prosim-vas-o-vysvetlenie/#reply1393166
jenik1111
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
17. 3. 2019 13:11:24
Ad 4 dividenda je vyplaceny zisk na akcii, jelikoz mluvime o sro tak je vhodnejsi pouzivat termin vyplata nerozdeleneho zisku - tj nakumulovany zisk spolecnosti za jedno nebo vice ucetnich obdobi zdaneny korporatni dani. Tzn behem ucetniho obdobi se ucetne gereruje zisk jako hospodarsky vysledek bezneho obdobi a po skonceni ucetni ucetni periody se tentozisk zdani a prevede do nerozdeleneho zisku ktery lze vyplatit spolecnikum. Pokud dojde k vyplaceni tak spolecnik tento zisk dani v pripade fyzicke osoby 15% srazkovou dani. To neni moc sexy. Da se mluvit o nejake alternative ve forme bezurocne dlouhodobe pujcky ze spolecnosti spolecnikovi atp.
Situace je ovsem jina pokud zisk ve spolecnosti nechate a spolecnost nasledne prodate. Tam se posuzuje casovy test, ktery je 1 rok a pokud mate majetkovy podil alespon 1 rok, tak se srazkova dan neplati.
Nevidim moc duvod zakladat jako OSVC sro, muzete si uplatnovat pausal, administrace je jednodussi a obecne danove zatizeni daleko mensi. Nicmene rucite celym svym majetkem.
Honza
17. 3. 2019 13:11:24
https://webtrh.cz/diskuse/zalozenie-s-r-o-zakladne-imanie-a-dividendy-a-odvody-prosim-vas-o-vysvetlenie/#reply1393165
Greenhorn
verified
rating uzivatele
17. 3. 2019 14:16:48
Wladass a Jenik1111 ďakujem Vám obom za výborné vysvetlenie a ochotu.
Jenik1111: s.r.o. chcem založiť, pretože plánujem rapídne zvýšiť obrat a zisk z podnikania. Ako živnostníkovi by mi to prinieslo veľmi vysoké zdrav. a soc. odvody...
17. 3. 2019 14:16:48
https://webtrh.cz/diskuse/zalozenie-s-r-o-zakladne-imanie-a-dividendy-a-odvody-prosim-vas-o-vysvetlenie/#reply1393164
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit