Zadejte hledaný výraz...

Cizí jazyky při pracovním pohovoru? Jaká je Vaše zkušenost?

Trnka
verified
rating uzivatele
16. 2. 2019 21:08:39
Cizí jazyky při pohovoru… Jaká je Vaše zkušenost? Chtěli po vás při pohovoru certifikát, nebo stačilo pouze vaše tvrzení, že jazyk ovládáte, nebo si cizí jazyk zkoušeli? Díky všem za názory
16. 2. 2019 21:08:39
https://webtrh.cz/diskuse/cizi-jazyky-pri-pracovnim-pohovoru-jaka-je-vase-zkusenost/#reply1388612
Pavel.Mahler
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
17. 2. 2019 00:54:33
Zatim jsem vedl cca 100 pohovoru. Porozumeni a uroven projevu se vidi behem prvnich 2 minut konverzace. Staci si vymenit 2-3 vety, a hned vidis ktera bije. Certifikaty jsou k nicmenu, tvrzeni je potreba overit. Kazdy do jiste miry v CVcku bullshituje, v lepsim pripade pouze castecne.
17. 2. 2019 00:54:33
https://webtrh.cz/diskuse/cizi-jazyky-pri-pracovnim-pohovoru-jaka-je-vase-zkusenost/#reply1388611
TomasX
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
17. 2. 2019 10:31:25
určitě bych netvrdil, že certifikáty jaou k ničemu, význam dostávají na vyšších úrovních při oborové angličtě nebo tlumočení. Ne vždy jsem na stejné úrovni jako je požadavek pozice.
Pokud jde o komunikativní angličtinu, opravdu nejlepší je prohodit pár vět. Poslední dobou vedu pohovory jen v angličtině i s čechy.
17. 2. 2019 10:31:25
https://webtrh.cz/diskuse/cizi-jazyky-pri-pracovnim-pohovoru-jaka-je-vase-zkusenost/#reply1388610
jogy
verified
rating uzivatele
17. 2. 2019 18:40:07
Přispěji lehkým offtopicem:
Moje obecná zkušenost s pohovory na všemožné pracovní pozice jsou asi takové: Přibližně rok po ukončení střední školy jsem se přestěhoval a někam založil maturitní vysvědčení. Od té doby vystřídal několik zaměstnání, ve většině z nich bylo ukončené SŠ požadavkem. Do teď nevím kde to vysvědčení je..nikdy ho po mě nikdo nechtěl. Dále jsem ve svém CV uváděl absolvování několika kurzů (ty jsem skutečně absolvoval, ale z různých důvodů o nich nemám žádné osvědčení) Konkrétně dva nebo tři kurzy nižšího managementu a jeden na instruktora fitcentra. Znám člověka co před lety vyšel z kriminálu za loupežný trestný čin, napsal si do CV přesně to, co chtěl zaměstnavatel číst...tehdy to byla práce pizzaře v poměrně známé a hlavně renomované pizzerii tedy žádnej stánek. Podle youtube se naučil točit placky a vzali ho okamžitě. Na tehdejší dobu bral 30k je to cca 10let zpět. Nicméně ani dnes to není jiné, vidím to u nás ve firmě. ...přijme se brigádník, musí samozřejmě donést různý papíry a jelikož to je sezonní práce a má např. doktora až někde na druhý straně republiky či rovnou na Slovensku a my ty lidi prostě potřebujem, tak to nijak nehrotí a dopadne to tak, že po sezoně skončí a ta různá potvrzení nejsou nikde. Co se týče pracovníků personálních oddělení tam mám většinou velký problém jsem v tomhle poměrně ješitný a dělat pohovor, který vede nedávno dostudovaná dívka VŠ, která se velmi často tváří dost nadřazeně mě dělá opravdu problém. Samozřejmě tyto věci se dějí pouze v určité sféře. Nadnárodní korporace ITsystémů bude pravděpodobně fungovat úplně jinak včetně kvalitního HR oddělení. Abych přispěl trošku i k tématu, tak můj otec je překladatel AJ-CZ téměř celý život, má samozřejmě příslušné zkoušky, byla doba kdy jsem mu s překlady byl k ruce a přemýšlel, že bych se mohl vydat stejnou cestou. Zjištění jakou obtížnost daná státnice má, mě velmi rychle posadila zpátky do reality, táta si navíc dělá i veškerou korekturu ČJ sám, díky čemuž jsem zjistil, že neumím ani český pravopis...naposledy po mě chtěl sehnat valenční slovník sloves..dodnes nevím co to je. Z toho vyplývá, pro běžnou komunikaci by mělo postačit trošku rozmluvit daného člověka a hned je jasné, jak na tom je. Pokud by se mělo jednat o občasný psaný projev, kde se přehlédne gramatická neučesanost, tak tvrdím, že člověk s trochu větší než základní slovní zásobou a google překladačem by to měl zvládnout. Překladatelé jsou pak kategorií samostatnou.
17. 2. 2019 18:40:07
https://webtrh.cz/diskuse/cizi-jazyky-pri-pracovnim-pohovoru-jaka-je-vase-zkusenost/#reply1388609
aheadnology
verified
rating uzivatele
17. 2. 2019 20:54:22
Napsal Trnka;1512198
Cizí jazyky při pohovoru… Jaká je Vaše zkušenost? Chtěli po vás při pohovoru certifikát, nebo stačilo pouze vaše tvrzení, že jazyk ovládáte, nebo si cizí jazyk zkoušeli? Díky všem za názory
Tak, samozřejmě to musíš umět na té úrovni, kterou tam píšeš. Slečna z personálky se třeba už při prvním telefonátu zeptala, jestli můžem dát pár vět anglicky - a samozřejmě jí musím vyhovět ;-)
17. 2. 2019 20:54:22
https://webtrh.cz/diskuse/cizi-jazyky-pri-pracovnim-pohovoru-jaka-je-vase-zkusenost/#reply1388608
Alicia Palmer
verified
rating uzivatele
15. 3. 2019 13:36:59
It is very good if you want to learn different languages. It will also help to clear the interviews. It will have a different impact on the interviewer. It will be counted as additional skills for the job profile. It also depends on the requirements of the job. Nowadays, it is not difficult to learn any language. Anyone can learn any language according to their interest online. There are many good resources available; you can select any one of them according to your requirements and reviews. If you want to improve your writing skills then also you can refer to http://gr8researchpapercom.weebly.com/
15. 3. 2019 13:36:59
https://webtrh.cz/diskuse/cizi-jazyky-pri-pracovnim-pohovoru-jaka-je-vase-zkusenost/#reply1388607
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit