Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nezávislé srovnání cloudových účetních systémů (abra, iucto, bezsanonu.)? Plusy mínusy, ekonomická výhodnost.

ZacatecnikFreelancerOlm
verified
rating uzivatele
12. 11. 2018 08:15:07
Abra, iUčto, BezSanonu, iDoklad, Medicontax, ...
Nikde jsem nenašel snahu zrovnat dostupná cloudová řešení účetních systémů. Vždy jde o články které velebí jedno konkrétní řešení ale o funkční a cenové srovnání třeba alespoň pěti takových se u nás nikdo ještě nepokusil ? Jaká ja prosím vaše osobní zkušenost, pokud cloudové účetnictví používáte ? Nechci se uvazovat ani pohodě ani jinému windows-only řešení multiplatformnost a dostupnost odkudkoliv je pro mne už takový základní požadavek a jistě chápete proč ani moc nechci si představovat práci bez těchto požadavků splněných. Děkuji za tipy a rady do prvního výběru.
První takové, na které jsem narazil a kupodivu splnilo všechny mé požadavky je ABRA ale znáte to, neuděláte přece výběr hned toho prvního co vám vrazí do nosu zvlášť když jste jej proklikli přes adwords :-) co se tak masivně propaguje nebývá úplně nejvýhodnější že. Určitě existuje mnoho jiných třeba méně známých za to však třeba moderněji zpracovaných řešení bez příliš silných vazeb na dřívější prehistorické implementace a stádo extrémně konzervativních uživatelů kteří každou změnu bojkotují (nejlepším dokladem jejich konzervatismu je už jen fakt že dosové účto je s námi i v roce 2018 dávno poté co se rozpadla poslední disketa ze které bylo možné dos instalovat na prach). Tomu bych se rád vyhnul a šel raději do řešení, které ctí moderní principy a konzervatismus uživatelů je zatím ještě tak moc nesvazuje.
12. 11. 2018 08:15:07
https://webtrh.cz/diskuse/nezavisle-srovnani-cloudovych-ucetnich-systemu-abra-iucto-bezsanonu-plusy-minusy-ekonomicka-vyhodnost/#reply1374174
Patrik
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
12. 11. 2018 08:16:01
Kruciano
12. 11. 2018 08:16:01
https://webtrh.cz/diskuse/nezavisle-srovnani-cloudovych-ucetnich-systemu-abra-iucto-bezsanonu-plusy-minusy-ekonomicka-vyhodnost/#reply1374173
ghostik
verified
rating uzivatele
(21 hodnocení)
12. 11. 2018 08:38:45
spatne jste hledal ;-)
co chcete od ucetnictvi? co to ma umet?
12. 11. 2018 08:38:45
https://webtrh.cz/diskuse/nezavisle-srovnani-cloudovych-ucetnich-systemu-abra-iucto-bezsanonu-plusy-minusy-ekonomicka-vyhodnost/#reply1374172
TomasX
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
12. 11. 2018 08:40:16
nelze to tak snadno srovnávat, každý má jiné podmínky, možnosti, zvyklosti a každému to sedí jinak, dát do jedné věty abru a bezsanonu znamená, že mám konkrétní představu co to má umět a tak musím srovnávat podle své představy.
12. 11. 2018 08:40:16
https://webtrh.cz/diskuse/nezavisle-srovnani-cloudovych-ucetnich-systemu-abra-iucto-bezsanonu-plusy-minusy-ekonomicka-vyhodnost/#reply1374171
ZacatecnikFreelancerOlm
verified
rating uzivatele
12. 11. 2018 08:40:51
To byla konstruktivní odpověď nebo jen snaha zesměšňovat racionální snahu udělat si přehled v dostupných řešeních jen proto že se by se tím někomu zasáhlo do pečlivě vykolíkovaného trhu ?
12. 11. 2018 08:40:51
https://webtrh.cz/diskuse/nezavisle-srovnani-cloudovych-ucetnich-systemu-abra-iucto-bezsanonu-plusy-minusy-ekonomicka-vyhodnost/#reply1374170
ZacatecnikFreelancerOlm
verified
rating uzivatele
12. 11. 2018 09:16:16
Technické požadavky:
1. multiplatformnost a dostupnost odkudkoliv, naprosto ideálním běhovým prostředím je tedy webový prohlížeč a skutečně velmi rád bych se vyhnul nativnímu řešení (pokud nativní, tak s podporou i pro linux nebo android)
2. Dostupnost API už v základní verzi, api považuji za obyčejnou cestu přístupu k vlastním datům. Šanci do budoucna k vlastnímu rozšiřování funkcí systému, a možnost pohodlné migrace kamkoliv včetně přechodného období souběhu pokud řešení přestane vyhovovat. Je mi dost za těžko smířit se s tím, že většina dodavatelů účetních systémů takovou samozřejmost nabízí až v nejdražších edicích, neexistuje na trhu nějaká vyjimka která by poněkud nabourávala toto zažité dogma kdy jsou možnosti související s API výrazně předražovány ?
Požadavky na učetní agendu jsou pak ve srovnání s požadavky technickými vlastně naprosto minimální:
1. fyzická osoba, daňová evidence, generování dat pro daňové přiznání, kontrolní hlášení, evidence pohledávek/závazků,účetní deník, fakturace, evidence subjektů
2. hodilo by se napojení na API fio banky
3. ruzne pocty transakci, nekdy jedna tydne ve vysi 50tis jindy 15 denne ve vysi 300
4. nepotřebuji speciální hardware pro eet pokladnu (s vyjimkou usb termo tiskarny), nevyžaduji žádný dotykový tablet, položky natukam na PC vždy rychleji takze staci ze na eet bude napojeno cloudove ucetnictvi a bude schopné na termotiskárnu poslat doklad ... pokud by někdy vyvstala potřeba speciálního zařízení předpokládám spíš že si ho nechám vytvořit na míru a napojit na účetnictví právě skrze dostupné API viz technické požadavky.
5. Používám poměrně asi unikátní systém správy zakázek který řeší vše od jejich příjmu z různých zdrojů, prioritizace (různé úrovně VIP klientů), připomínkování, doplňování podkladů, monitorování stavu zakázky, notifikování klientů o změně stavu realizace a funguje i jako vnitřní úkolovník který každou zakázku rozpálí na desítky úkolů a řeší jejich stavy a splněné vzájemné závislosti ... Požadavky na existenci plnohodnotného API jsou takové jaké jsou právě kvůli existenci tohoto systému. Jeho napojení na účetnictví bychom rádi provedli bez zbytečných komplikací ve smyslu "to nejde pokud, nebo to nejde pokud nezaplatis 5000 mesicne a nevezmes premium verzi obsahujici moduly ktere nepotrebujes". Z pochopitelnych duvodu se vsak nechci poustet do implementace kompletniho ucetniho modulu v ramci tohoto systemu spravy zakazek, protoze by to bylo jen plytvani casem. Napojeni na existujici reseni skrze api je jiste rozumnejsi cesta, ale ktere reseni , to je otazka.
Narážím tedy ten problém že požadavky na samotnou účetní agendu splní prakticky každé účetnictví, zatímco ty technické jen málo který dodavatel a v tom je ten háček.
Dnešní účetní systémy vás často nutí pokud máte nějaký vnitřní systém řízení procesů, provádět napojování příšerně krkolomnými cestami (dávkové importy/exporty přes tab. soubory, hnus) nebo se smířit s vysokými náklady na prémiové verze účetních systému. Platí to beze zbytku o všech nebo se najdou čestné vyjimky, které API považují už za základní funkci?
---------- Příspěvek doplněn 12.11.2018 v 09:47 ----------
Třeba BezŠanonu se na tyto požadavky zřejmě moc nehodí protože API zjevně nabízí až v nejvyšší premiové verzi (!). Ani podpora EET není v základu ale musíte mít minimálně verzi Standard. To je skutečně bída. Abra si za podporu API vezme každý měsíc 300 navíc k vašemu tarifu, to také nevypadá zrovna moc výhodně zvlášť když podpora APi chybí u tarifu ONE takže musíte mít minimálně BASIC a jste s API hned na 600/měs což je víc než u bezŠanonu. Nejlépe z těch které jsem dohledal tak vychází iÚčto pokud něco nepřehlížím. API zjevně podporují i v nejnižší verzi (ta je ale jen na prvni mesic a pak se zrejme automaticky preklopi na STANDARD, alespon tak to pusobi i kdyz to neni z jejich webu uplne jednoznacen), ta už za 3600/ročně nabízí podporu API bez limitu i EET - mohl by to být vítěz ale nechce se mi věřit že by neexistovalo už nic výhodnějšího. To je tento trh tak málo "konkurenční" ?
12. 11. 2018 09:16:16
https://webtrh.cz/diskuse/nezavisle-srovnani-cloudovych-ucetnich-systemu-abra-iucto-bezsanonu-plusy-minusy-ekonomicka-vyhodnost/#reply1374169
TomasX
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
12. 11. 2018 13:06:14
konkurenční je poměrně hodně, ale cílovka jsou fungující firmy se zaměstnanci, takže i měsíční náklady jsou na takový SW vyšší. Nerozumím snaze stáhnout cenu co nejníže a věnovat tomu tak obrovské úsilí, prakticky mi je jedno, jestli za to budu platit 500 nebo 1000 měsíčně, stačí mi, že veškeré náklady na účetní, daňového poradce a právníky nepřekročí měsíčně 5000 a jsem spokojený.
Ne u všech trhá je výnosné konkurovat cenou. Lidé, které znám a chtějí nízkou cenu, tak si koupí nativní desktop účetní SW a používají ho roky, moc změn se jich netýká a případně upraví šablonu. Pokud máš požadavek, že to musí běžet v prohlížeči, musíš také v ceně platit za provoz a za aktualizace. Není důvod účetnictví tahat s sebou všude možně, prakticky mi stačí jeden počítač, kde dělám účetnictví, teamviewer nebo podobný SW mi umožní na něj přistupovat odkudkoliv, pokud potřebuji.
Vypadá to, že začínáš podnikat nikoliv podnikatelskou činností, ale plánováním něčeho, co ti nepřinese žádný obrat...
Před 10 lety jsem měl účetnictví v excelu, šablony také a stačilo mi to bez problémů, bylo to rychlé, flexibilní a měl jsem to všude, kde jsem měl excel. Dnes si na to platím účetní, nechci se o to starat.
12. 11. 2018 13:06:14
https://webtrh.cz/diskuse/nezavisle-srovnani-cloudovych-ucetnich-systemu-abra-iucto-bezsanonu-plusy-minusy-ekonomicka-vyhodnost/#reply1374168
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit