Zadejte hledaný výraz...

E-shop s obratem 324 tis. Kč za 1 rok se skladem v hodnotě 54 tis. Kč.

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 20. 9. 2018
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Krátce o projektu:
E-shop, který funguje od roku 2014. Včetně zásob (knih) v prodejní ceně 54 tis Kč. U hlavních prodejních knih s unikátní a jedinečnou dohodou s vydavatelem na nejnižší nákupní ceny (cca 46 % marže z koncové ceny, která je nejnižší dle Heureky).
O projektu:
Jedná se o malý e-shop, který mi sloužil jako doplněk k mým hlavním aktivitám. E-shop funguje od roku 2014 je specializován na ekonomické knihy, ale má jen 60 titulů. Vhodné by bylo nabídku obohatit o širší záběr ekonomických knih plus motivačních knih, pak by nabídka byla několikanásobná. E-shop je prodáván včetně zásob (knih) v prodejní ceně 54 tis Kč, málo prodejné knihy jsou po 1-2 kusech a nejvíce prodejné knihy jsou ve větším množství, celkem to zabírá dvě police.
V číslech:
Obrat za posledních 12 měsíců: 324 784 Kč
Unikatní počet uživatelů za 12 měsícu: 6073
Náklady:
Měsíční náklady na e-shop jsou 290 Kč u provozovatele eshop-rychle.cz plus náklady na zbozi.cz a heureka.cz (až teď poslední měsíce dva jsem zapojil Heureku) za poslední měsíc za 45 Kč.
Unikátní výhoda, kterou jiní nedostanou:
U hlavních prodejních knih, u kterých jsem autor a vydavatel, dám jedinečnou dohodou na dodaní dalších kusů na sklad za nejnižší nákupní ceny, které jiní nedostanou (cca 46 % marže z koncové ceny, která je nejnižší dle Heureky).
- unikatni přima propojenost s weby co vlastnim a jsou sledované a kde je všude odkaz na eshop (weby nejsou součásti prodeje). Diky naštěvnosti webu z přirozených náštěv a pak přesunu na eshop se dosahuje velmi dobrému poměru konverze. Zaroven nejde táhle koncepce zkopirovat, pač odkazy na podobných webech a článcích, které mam jsou velmi drahé.
Marketing a jeho náklady:
Marketing jsou do teď jen dvě položky (žádné PPC nepoužívám):
a.) Zbozi.cz a Heureka.cz (až teď poslední měsíce dva jsem zapojil Heureku) za poslední měsíc částka činí 45 Kč.
b.) Odkazy (na všech stránkách) z mých blogů (blogy nejsou součásti prodeje) na e-shop a konkrétní knihy, a to z blogu www.traderi.cz a www.trading24.cz a další menší blogy. Jedná se o unikátní odkazy z webů, které jsou cíleně zaměřené a chodí na ně lidi.
Zisková marže:
E-shop není založen na nejnižších cenách (až na pár levnějších kusů, kde je ale zato marže 46 %), přesto lidé nakupují. Marže, tedy % zisk z koncové prodejní ceny je rozdílná, pohybuje se zhruba od 20 % do 60 %, u nejprodávanějších knih je kolem 46 %.
Co přesně kupujete?
- e-shop www.tradingknihy.cz, který funguje od roku 2014 a běží na eshop-rychle.cz
- doménu www.tradingknihy.cz
- sklad knih v prodejní ceně 54 tis Kč (zabere dvě police)
- veškeré kontakty na předchozí zákazníky (kompletní databáze kontaktů v administraci e-shopu), historický seznam objednávek, správu produktové databáze + XML
-kompletní kontakty + vysvětlení, jak fungují
- jsem i ochotný se s vážným zájemcem dohodnout na předání know-how kolem fungování e-shopu, vysvětlit logistiku, dodavatele a všechno ostatní kolem.
- grafiku a logo
- profily na sociální síti Facebook
- komplet, jak to vidíte, abyste hned pokračovali
Důvod prodeje:
Od počátku byl e-shop jen doplněk k mým hlavním aktivitám a nyní mě už jen brzdí v hlavních aktivitách, které jsou pro mě důležitější. Časově e-shop není náročný, stačí max. 1 hod denně pro vyřízení objednávek a dovoz na poštu, ale odebírá mi to čas pro mé hlavní aktivity, a také když jsem jel letos na 3 týdny do USA musel jsem cely e-shop stopnout. E-shop už nemá dál cenu zanedbávat a chtělo by to rozšířit sortiment, přece jen 60 titulu je hodně málo. Zároveň by to chtělo trochu věnovat se PPC, přece jen žádné neběží a do Heureka porovnávače jsem e-shop zařadil teprve nedávno. Poznámka k ceně: cena je 160 tis Kč, ale na konci měsíce by se s.r.o mělo stát plátcem DPH, v momentě, kdy FU potvrdí plátcovství DPH je cena 160 tis Kč bez DPH.
38 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
5 hodnocení
členem od 23. 10. 2009
Ověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E