Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Výhodná investice Litomyšl k bydlení i podnikání – velký dům Na Nebesích 4775m2 ad. prostory

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 18. 9. 2018
time line
0 zájemců
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
3 km od Zámku Litomyšl, k bydlení i k podnikání areál ojedinělého domu, prostor a zahrad.
Areál ojedinělého domu (zvaného NA NEBESÍCH) ve velkorysém měšťanském stylu od stavitele domů na litomyšlském náměstí a rozsáhlých upravených zahrad (4775m2) vč. stoletých stromů, s vysvěcenou kapličkou, atd., vzdálené 3 km od zámku v Litomyšli, v obci Němčice.
Velmi dobrá dostupnost - BUS každou chvíli, Litomyšl zámek zapsaný v UNESCO se spoustou turisticky lákavých akcí 3km, Česká Třebová s hlavní železniční tratí ve vzdálenosti 9km (do Prahy za cca 1 a 1/2 hod., Brno za 1 a Ostrava za 1 a 3/4 hod.).
Dříve bylo využíváno i jako zemědělská usedlost (opravené vedlejší stavby, 1 sklep + další vinný sklípek, atd.). Uzavřený dvůr, spousta místa, místností i vychytávek, vše zařízené.
Po citlivé rekonstrukci – historické prvky a genius loci zachovány, ale upraveno k modernímu obývání a užívání.
Mimo jiné komplet nová přípojka vody (ale i zachována kamenná studna s vydatným pramenem), kanalizace (ale zachována i jímka) a samozřejmě i nové rozvody a odpady v několika regulovatelných řádech/větvích (také vytaženo i do půdních prostor pro příp. další vestavbu a na zahradu pro příp. další stavbu), nová přípojka elektřiny, předimenzované jističe s rezervou (asi 40ks) a hlavním jištěním 3x40 A (samozřejmě s výhodnou distribuční sazbou - levný „noční tarif“), rozvody el. v mědi, atd.
Komplet nové vytápění v obytné části řešeno pro variabilní využití (dle potřeb užívání jenom části prostor popř. sezóny): 1. Ústřední vytápění (trubky v mědi) radiátory napojené na litinový kotel s možností topit v něm dřevem (polena až 55cm), uhlím nebo jiným materiálem (kotel je mimo obytnou část, aby nebyl cítit) 2. Ústřední topení je zároveň v jednom systému napojeno na výkonný elektrický kotel, takže lze topit i jenom s ním nebo kombinovat dle situace (zdravotní, finanční :-) nebo podle počasí) s kotlem na tuhá nebo jako 3. možnost máme instalovány si 4 krbová kamna (když si chcete u nich udělat pohodu či netopit všude, atp.)
V době rekonstrukce jsme si nebyli jisti, jak budou v budoucnu nemovitosti využívány a proto jsme se snažili vymyslet univerzální řešení, zejména co se týká variability prostor. Díky tomu dnes můžete zvolit pro vás vhodnou/potřebnou variantu využití s minimálními úpravami. Je to spíše na osobní prohlídku a povídání. Ale jako příklad : pokud zde budete chtít bydlet v celém hlavním objektu nebo pokud budete chtít bydlet jenom v přízemí (cca 200m2) nebo jenom v části přízemí a ve zbytku podnikat – je to možné a jenom na vás, zázemí pro to je. A jenom v hlavní budově je dále v patře o stejné ploše dalších 5 místostí, kuchyně, každý pokoj jsme už udělali s koupenou (wc, sprchový kout, umyvadlo, přípojka na pračku). Nad tím o stejné ploše je nevyužitý půda (s připravenými/vyvedenými sítěmi). Na hlavní budovu navazuje otevřená „podstáj“, kde je dnes sezení pro větší společnost a vchod do vinného sklípku. Nad podstájí je další nevyužitý prostor - veliká vysoká půda, kterou jsme příležitostně využívali jako atelier.
Naproti přes dvůr je „vejměněk“ 2+KK s koupelnou, se samostatnými vchody do obou místností. Na něj navazuje veliká (obrovská) společenská místnost s vlastním zázemím (2x WC, bar, atd.), ve které se při rekonstrukci počítalo, že by z ní mohli být 3 apartmany (již připravená voda a odpady). Na to navazuje další místnost (dnes dílna). Takže jestli budete tuto část nemovitostí využívat na ubytování, společenské akce, dílny, obchod, kanceláře, atd. je zcela na vašem uvážení.
Jenom výše uvedené nemovitosti jsou na stavební parcele 1000m2, obrázek si udělejte sami. Další stavební parcela je v zahradě.
Vhodné k bydlení (i vícegeneračnímu), k podnikání, k chovu zvířat i ke všemu zároveň, protože se jedná o rozsáhlý soubor prostor s odpovídajícím zázemím (8 koupelen, 15WC, společenská místnost, 2xbar + 1 v zahradách, velký výstavní nebo společenský sálek, podium, zařízené pokoje, velká kuchyň se 2 nerez sporáky a amer. lednicí, atd.) a pozemků o celkové ploše 4775m2.
Prostory jsou vybavené/zařízené a většina mimo osobních věcí zůstane, takže k používání bez momentálních dalších investic (pokud si nebudete upravovat podle svého).
Další potenciál k využití včetně provozních, výrobních, skladových, školících či ubytovacích prostor.
Nevyužité prostory je možné si upravit časem dle vašich představ (ale není to nutné).
Díky atraktivnosti a návštěvnosti lokality je možné poskytovat ubytování (i letní v zahradách), využívat jako firemní nebo klubové středisko, vyrábět/skladovat, vystavovat, pořádat akce (i fesťák v zahradách) atd. nebo jenom pro velikou rodinu ke klidné a diskrétní rekreaci nebo bydlení.
Pro další informace se nejdříve podívejte na naše webové stránky (www.nanebesich.info) nebo při nejhorším na FB, kde je i více nových fotek a videa - včetně několika v minulosti uspořádaných akci. Doménu a FB k tomu přenecháme.
Jsme přímí majitelé.
Realitky a šmejdi nepsat a nevolat. Pouze pro zájemce se zajištěnými financemi.
26 zobrazení
Zadavatel
placeholder profil
ikona hodnoceni
1 hodnocení
členem od 1. 8. 2016
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E
ikona hodnoceni
od slapetka (15 hodnocení)
31. 10. 2019

Doporučuji!

Další poptávky Více