Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Stránkonoš.cz – wordpress weby – zkrácená aukce

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 18. 6. 2018
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Nabízím zde cestou zkrácené aukce prodej hezky rozjetého webu Stránkonoš.cz. Dostal jsem nabídku na vetší pracovní kontrakt, kterou nemůžu odmítnout a nebudu mít čas v tomto roce už projekt rozvíjet. Navíc dokončujem rekonstrukci bytu a chybí cash :)
Projektu jsem nasadil slušné momentum :). V květnu jsem jej koupil od původního majitele, který se chtěl soustředit na něco jiného. Od té doby jsem na něm usilovně dělal, rozšiřoval nabídku, posunoval SEO a značku. Níže se pokusím sepsat co nejvíce informací o projektu, kdybych na něco zapomněl, tak se neváhejte ozvat s otázkami.
Business plán:
Projekt je postaven na nabídce wordpress šablon a je orientován na low cost zákazníky z řad měnších firem a fyzických osob - podnikatelů. V tomto segmentu je velký prostor pro růst. V katalogu webů jsou přidány šablony webů s tím, že každá šablona leží na subdoméně a zákazník si tam může ukázkový web proklikat. Ceny jsou nastaveny na 4999 Kč. Poté co si zákazník vybere šablonu, tak na Vás je otextování webu, doladění a zařízení domény/hostingu, případně převod na hosting zákazníka třeba pomocí pluginu WP all in one migration. To je pár hodin práce.
O webu:
Web jede na wordpressu u Wedosu - i když občas slyším, že se na wedos nadává, jsem spokojen. Základní šablona je Astra a web je připraven pomocí pluginu Elementator kde jsou přikoupeny prémiove addons. Úpravy webu jsou jednoduché bez programování. Google analytics a majestic čísla dávám do přílohy. Návštěvnost pochází hlavně z firmy.cz a moje firma na google, ale také z několika facebook reklam za pár dolarů.
Katalog webů a přidávání:
V katalogu se aktuálně nachází cca 20 webů - každý na samostatné subdoméně (např. autoservis.strankonos.cz). Přidání webu není těžké - stačí založit na hostingu subdoménu, na tu nainstalovat wordpress a vyrobit web. Na hlavní doméně Stránkonoš.cz pak do katalogu jednoduše web přidáte.
Výborná brandovatelná doména:
Jak si můžete všimnout, projekt má silný potenciál co se týče budování značky. Stránkonoš je zapamatovatelná doména. Na míru je vytvořeno logo a postavička Stránkonoše - chlápek s tabletem. V ceně jsou i propagační materiály, které jsem si nechal zpracovat - hlavičkový papír a vizitky.
Jak rozvíjet brand a web?:
Cest je několik. Doporučoval bych udělat na webu blog + wordpress poradnu. Řekl bych dlouhodobě velmi efektivní budování SEO a o poradnu zdarma bude zájem. Já na toto bohužel nemám čas.
Další doporučení - je na vás jestli chcete touto cestou jít. Oslovil jsem slevové portály a aktuálně jednám s 1 portálem, který by aktivně prodej webu nabízel přes svoje kanály (web, facebook, newslettery). Výhoda je, že se nabídka dostane k opravdu hodně lidem a hodně posílíte značku a povědomí. Nevýhoda je, že si berou poměrně velkou provizi a musíte dát slevu. Podle mě má ale tato cesta dlouhodobě pozivitní dopad. Vzhledem k provizi by zůstalo pro vás z 1 webu cca 2800 Kč, což ale není zase tak špatné vzhledem k benefitům které to má.
Stavěl bych na těchto 2 pilířích.
SEO:
Web čeká na pevnou ruku nějakéh SEO konzultanta. Na webu je provedeno základní on page seo pomocí plugínů. Web jsem registroval do největších cca 10 katalogů (pouze ty významné). Mám jej pod svým ičo na firmy.cz a moje firma google a web se chytá celkem hezky. Podle mě je velký potenciál využívat právě ukázkové weby pro regionální SEO - aktuálně mám subdomény provázané mezi sebou a odkazují na hlavní web pod klíčovým slovem z patičky a notifikačního baru v záhlaví. Na web jsem udělal odkazy z několika mých webů - skompasem.cz, biportal.cz, renault-megane.cz. Pokud se web vydraží alespoň za 100 tis, tak tam odkazy nechám další rok (*pokud se neprodají v mých dalších aukcích).
Doufám že jsem na nic nezapomněl.
18 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
6 hodnocení
členem od 8. 2. 2017
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E