Zadejte hledaný výraz...

Prodej ziskového projektu SoukromeSkolky.cz + přidružených portálů

Tento obchod již není aktivní.

time line
založeno 14. 6. 2018
time line
0 příhozů
time line
Ochrana pomocí úschovy prostředků
Doména
Průměrná návštěvnost za posl. 3 měsíce
-
Průměrný zisk za posl. 3 měsíce
-
Typ webu
Prodám kompletní projekt SoukromeSkolky.cz.
Jde skupinu portálů/katalogů zaměřenou na rodiče hledající soukromou školku, viz následující seznam.
SoukromeSkolky.cz
JazykoveSkolky.cz
SoukromeSkolkyvPraze.cz
SoukromeSkolkyBrno.cz
AnglickeSkolky.cz
MontessoriSkolky.cz
WaldorfskeSkolky.cz
DaltonskeSkolky.cz
DetskeJesle.cz
(A v tuto chvíli nespuštěné portály:
UmeleckeSkolky.cz
SportovniSkolky.cz
HudebniSkolky.cz
CzechKindergartens.com)
Trh
Trh soukromých školek v posledních letech roste. Rodiče o ně mají stále větší zájem - především kvůli nesrovnatelně větší kvalitě výuky, částečně kvůli vyčerpaných kapacit státních školek. V Česku je asi 400 až 700 soukromých školek, každý rok se otevře zhruba 10 až 40 nových, nějaké se i zavřou.
Projekt má kvalitní a hodnotnou návštěvnost. Pro školky má každý lead vysokou hodnotu. Školné bývá nejčastěji od 6 000 do 12 000 Kč měsíčně, jedno dítě je ve školce zhruba 2 až 3 roky (soukromé školky berou mladší děti než státní školky, často zároveň nabízí i jesle pro děti od 1 roku). Jeden získaný klient tak pro ně může znamenat nižší stovky tisíc korun obrat, dle tohoto výpočtu 144 000 až 432 000 Kč.
Monetizace
Projekt je monetizován placenými zápisy do portálů/katalogů. Školky nyní platí 2 500 až 3 000 Kč ročně za jednu pobočku. Ceny lze však nastavit dle uvážení.
Současní klienti
Ohledně aktuálního počtu klientů mě prosím kontaktujte, pošlu detailní přehled. (Orientačně - v tuto chvíli je zařazeno okolo 50 platících školek. Z toho zhruba 15 školkám období vypršelo / brzy vyprší a řeší se u nich prodloužení. Některé školky mají také období předplaceno na delší období.)
Konkurence
Hlavní "konkurencí" je portál soukrome-skolky-praha.cz, zaměřují se však pouze na školky v Praze. V tuto chvíli mají celkem 152 placených zápisů. Nabízí 3 tarify a to za 1 200 Kč, 2 400 Kč a 4 800 Kč na 1 rok. Nejdražší tarif za 4 800 Kč ročně má 72 školek (jsou to ty na úvodní straně). Celkový roční obrat může být asi 400 až 550 tis. Kč.
Vedlejší konkurencí jsou dva portály topskolky.cz a nejskolky.cz. Mají jinou strategii, zařazeny jsou všechny školky ve formě základního zápisu zdarma, k tomu nabízí placenou variantu zápisu s větší viditelností a více možnostmi pro představení školky rodičům. Na nejskolky.cz je 702 soukromých školek, nabízí tarify za 0 Kč, 2 400 Kč a 4 800 Kč ročně. Na topskolky.cz je 660 soukromých školek, nabízí zápisy za 0 Kč, 3 490 Kč a 11 244 Kč ročně.
Akvizice klientů
Do této chvíle jsem školkám propagaci na portálech nabízel pouze cold e-mailingem, což není příliš efektivní cesta. "Kampaň" za posledních 3 roky proběhla čtyřikrát, vždy jsem poslal jen dva nebo tři e-maily s nejméně týdenním odstupem.
Jako výrazně účinnější způsob prodeje doporučuji najmutí obchodníka, který by školky telefonicky oslovil a představil jim nabídku. V případě Prahy by možná dávalo smysl i domluvení osobní schůzky.
Cold emailing kampaň většinou přinese zisk 20 až 50 tis. dle toho, jak je postavena nabídka. V případě cold callingu by výsledky byly výrazně vyšší. Reálně se dá získat 120 až 220 dlouhodobých platících klientů. (Jak je uvedeno výše - soukrome-skolky-praha.cz, které působí jen v Praze, jich má 152.)
Časová nenáročnost
Projekt je časově nenáročný a nevyžaduje, aby se mu někdo neustále věnoval jako třeba u e-shopu. Kromě akvizice nových školek se skládá především z přidávání nových profilů a z kontaktování školek při prodlužování. (Projektu je možné se věnovat i nárazově a nechat ho nějaký čas "ležet ladem".)
Projektu jsem se v podstatě věnoval párkrát do roka a průběžně vyřizoval emaily.
Co je součástí prodeje
  • všechny nahoře uvedené domény
  • kompletní technické řešení portálů
  • webhosting na další 3 měsíce
  • současní klienti (včetně závazků v podobě umístění jejich profilů na portálech)
Předání
V rámci prodeje bych samozřejmě vše připravil pro snadné a úspěšné převzetí - od CRM klientů až po návody pro jednotlivé úkony. Stejně tak bych byl dostupný pro podporu a veškeré případné budoucí dotazy.
Zisky
Jen za letošní leden a únor, kdy jsem provedl cold emailingovou kampaň, je zisk 70 000 Kč.
Z rok 2017, kdy jsem pouze provedl nějaká prodloužení, je to 60 200 Kč. Předchozí roky byly zisky okolo 50 000 Kč ročně.
Projektu jsem se věnoval velmi okrajově a nárazově. Reálně může vydělávat nižší stovky tisíc korun ročně s malou časovou investicí.
Cena
Projekt jsem ochoten prodat za zajímavou cenu, finance z prodeje chci přesunout do svého crypto projektu.
Vzhledem k ziskovosti projektu, jeho možného růstu, časové nenáročnosti, hodnotě domén a hodnotě vytvořených portálů odhaduji celkovou hodnotu na zhruba 120 000 až 200 000 Kč. Projekt jsem však nyní ochoten prodat za 95 000 Kč.
Cena je bez dph, jsem plátce dph.
Kontakt
Pro další informace mě prosím kontaktujte na stepan.bartek@gmail.com nebo na 608 434 184.
Děkuji.
32 zobrazení
Prodejce
placeholder profil
ikona hodnoceni
5 hodnocení
členem od 15. 12. 2006
Neověřen
ikona hodnoceni
A
B
C
D
E