Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Putin hovoří k národu. Míříme od vítězství k vítězství, tvrdí

PŘÍMÝ PŘENOS: Putin hovoří k národu. Míříme od vítězství k vítězství, tvrdí…
Karel Ševčík
Co se s Ruskem stalo, dobře poslouží vývojové srovnání s Čínou. Ve druhé polovině 80. let minulého století Čína spustila reformy a stala se ekonomickou mocností. Čína se minimálně optikou ekonomických ukazatelů změnila k lepšímu. Ve stejné době zahájil v Sovětském svazu Michail Gorbačov přestavbu, která měla radikálně změnit sovětskou ekonomiku. SSSR měl tehdy dvakrát vyšší HDP než Čína, šlo o třetí nejlidnatější zemi světa a jadernou supervelmoc. A jak to dopadlo? Ruská ekonomika je osmkrát, možná i více než desetkrát menší než ekonomika Číny. A za USA nebo EU zaostává ještě výrazněji. Tam, kde Číňané staví stovky až tisíce kilometrů moderních dálnic a železnic, které už Amerika a Evropa vybudovaly dávno, je Rusko schopné budovat pouhé zlomky, a to ještě často zcela izolované a nekomunikující se zbytkem země.
Od začátku tohoto století Rusové slýchali, že jejich vlast byla díky opilému Jelcinovi a zlému Západu sražena na kolena, ale díky Putinovi vstává. Rusko však, s výjimkou surovin, nemá, co by světu nabídlo. I v odvětvích, kde za SSSR zaznamenávalo úspěchy, jako například v kosmických technologiích a výzkumu vesmíru, trvale ztrácí. Ví se o tom, mluví se o tom a nic se s tím nedělá. Vzhledem k tomu, že tomu tak bylo jak za carských, tak i sovětských dob, se vlastně není čemu divit. Ostatně nohy, na které se Rusko prý postavilo, logicky nemohou být jiné než ruské, respektive sovětské.
Historicky nejúčinnější ruskou strategií je výměna prostoru za čas. To zafungovalo proti Švédům, Napoleonovi i Hitlerovi. Ale může to zafungovat dnes, když na Rusko nikdo nemá zájem útočit? Putinovi se sice doma úspěšně daří prodávat strach z NATO, "fašistů" na Ukrajině nebo teroristů v Sýrii, ale realita je taková, že v dnešním světě chce výrazně větší množství zemí obchodovat než válčit. O ruské území nikdo nestojí, o ruské zdroje ano. Svět za ně nabízí peníze, ale to Moskvě nestačí, neboť chce mnohem víc − chce respekt, jehož absence ruské politické elity mimořádně dráždí
7.6.2018 12:15
7. 6. 2018 12:41:37
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350145
Registrace
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
7. 6. 2018 14:22:12
Bohužel, dokud se Rusáci budou chovat jako agresivní tupá hovada, tak respekt mít nikdy nebudou. Tedy ne ten respekt, po kterém touží. Mají respekt pouze ze své vojenské síly, ale morálně jsou naprosto na dně. Svět se už trochu posunul, význam se dnes nebuduje silou.
7. 6. 2018 14:22:12
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350144
Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
7. 6. 2018 14:25:11
Jako by tady už tak nebylo dost rudo-hnědých pseudo vlasteneckých keců dost, to je sem potřeba dávat i přímo báťušku Vladimíra Vladimíroviče? :-(
7. 6. 2018 14:25:11
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350143
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
7. 6. 2018 15:22:48
Jako by tady už tak nebylo dost proamerických, pseudo vlasteneckých keců dost, to je sem potřeba občas dávat i přímo báťušku Vladimíra Vladimíroviče.
7. 6. 2018 15:22:48
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350142
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
7. 6. 2018 15:33:57
Pro odlehčení a vnesení trochy nadhledu:
Líbí se mi jak prakticky na každé téma na které si vzpomenete se dokážou vytvořit dvě skupiny se zcela odlišným, ve většině případů však v obou případech pokrouceným a neúplným názorem a pak se mezi sebou hádají, nadávají si a nemají se rádi.
Vlastně nelíbí... Ale tak lidi to asi maj v nátuře, co by celé dny dělali, kdyby se nemohli dohadovat.
A všiml jsem si sám na sobě, ale i obecně, že nejvíc se o sračkách dohadují ti, co o tom ve skutečnosti neví vůbec nic :D (trochu sebereflexe neuškodí)
7. 6. 2018 15:33:57
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350141
Napsal Kovboj;1467877
Jako by tady už tak nebylo dost rudo-hnědých pseudo vlasteneckých keců dost, to je sem potřeba dávat i přímo báťušku Vladimíra Vladimíroviče? :-(
On to je skrytý vysměch všem rudo-hnědým vlastencům, kteří preferuji Rusko. Zde je hezký popsáno, že nepřítel Ruska není západ, ale samotné Rusko.
---------- Příspěvek doplněn 07.06.2018 v 15:59 ----------
A díky vlastní zkušenosti to mohu potvrdit. Kdyby se chovali civilizovaně, Rusko by rostlo - jenže oni nic jiného kromě podrazů, porušování mezinárodních dohod neumí, takže časem z nich zbude prach a kapitola v historii.
7. 6. 2018 15:53:48
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350140
Formal
verified
rating uzivatele
(16 hodnocení)
7. 6. 2018 16:08:40
Napsal ItSnowsInHellAgain;1467887
A díky vlastní zkušenosti to mohu potvrdit. Kdyby se chovali civilizovaně, Rusko by rostlo - jenže oni nic jiného kromě podrazů, porušování mezinárodních dohod neumí, takže časem z nich zbude prach a kapitola v historii.
Jasně, hlavně že na západě kvete socialistický ráj, marxistům se staví pomníky, rodiny zakládají taťka s taťkou, regulace střídají regulace a rovný trh rovnají dotace, prostě nirvána.
7. 6. 2018 16:08:40
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350139
Napsal Formal;1467891
Jasně, hlavně že na západě kvete socialistický ráj, marxistům se staví pomníky, rodiny zakládají taťka s taťkou, regulace střídají regulace a rovný trh rovnají dotace, prostě nirvána.
Součásti každého vývoje jsou chyby a slepé uličky. Západ není bezchybný, s dosti věci nesouhlasím, avšak vývíjí se.
Rusko vede již 18 let neschopný člověk, který porušuje všechny mezinárodní dohody a není schopen pozvednout úroveň svých obyvatel.
Pokud srovnáš dobu Jelzina a dnešní dobu, započteš všechny proměnné (inflace atd), dojdeš k závěru, že dnešní Rusko je na tom stejně jako Jelzinovo Rusko, ne-li hůř.
Dnešní Rusko potřebuje valčit, obsazovat a získat zdroje pro chod, avšak ostatní jim na to hází bobek. Ze západu je ohrožuje západ a z východu je ohrožuje Čína, jelikož obsazuje zcela legálně ruské území - ruské ženy se začaly provdávat za čínany (ekonomické důvody) a Čína to vítá.
Takže jediný nepřítel Ruska je Rusko.
7. 6. 2018 16:30:04
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350138
Formal
verified
rating uzivatele
(16 hodnocení)
7. 6. 2018 17:00:34
@ItSnowsInHellAgain
Z Ruska dělají strašáka západní politici, kteří umí hovno a nemají jiné téma, to samé u nás "ochránci demokracie" vs Babiš. Srovnávejte skutečný stav věcí s rétorikou vybraných novinářů a politiků. Najděte si 10 let staré články, kde se píše o expanzivní politice Ruska. Je to celé nesmysl, bohužel stále je dost lidí, kteří potřebují přežvýkaný názor někoho jiného, protože sami nejsou schopni si ho utvořit. Rusko není nepřítel, zároveň ani nějaký kamarád, má své zájmy které hájí, stejně jako jiné země. Putin má podporu 80 % obyvatel, srovnejte si to s podporou západních politiků. Myslíte, že Rusové volí blbě, protože volí někoho, kdo nám na západě nevoní? Mně prostě přijde strašně arogantní v tom kontextu kritizovat zemi, jejíž obyvatelé mají jiné hodnoty než my. Vždycky, když se západ rozhodne ty svoje hodnoty někam vyvézt, skončí to akorát průserem.
7. 6. 2018 17:00:34
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350137
cargopro
verified
rating uzivatele
7. 6. 2018 17:44:29
přesně jak to napsal Formal, nemusím Rusům rozumět, ale můžu je respektovat. Jsou pod sankcemi ale díky jejich mentalitě přežijí, tak jako ostatně mnohokrát v minulosti. Kritika Západu s milionem problémů? Chraň nás ruka páně pokud by v Rusku zvítězil fašismusnebo padl do chaosu jako Ukrajina, to bychom měli teprve problém. Modlete se denně a za Putinovo zdraví.
7. 6. 2018 17:44:29
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350136
Když Anglie vyhlásila referendum o vystoupení z EU, Skotsko řeklo že se odthne a EU ihned vydala prohlášení že je přijme do EU a jak podporuje jeho odtržení od Anglie.
když to samé chce Katalánsko už to nejde, je to neoprávněné apod
Takže tady ty keci o porušování mezinárodního práva si strčte do řiti!
Neustále poukazujete jak Rusko okupuje Krym, jak Rusko to a tamto!
Krym byl autonomní republika jako je Katalánsko! Více jak 90% občanu podporovalo vstup pod Rusko.
jediné co zde nevidím, jsou vaše kritika Turecka, Iráku, USA, Francie, Anglie za to jak obsazují cizí uzemí.
Syrie si Turecko, USA atd nepozvalo, ale přesto tyto země zabírají uzemí Syrie, bombardují jeho města.
takže měřte všem stejným metrem! Když Rusko musíte i USA, Turecko a EU
7. 6. 2018 18:24:44
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350135
Pavel
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
7. 6. 2018 18:30:25
Mě fascinuje ta posedlost "zlým" Ruskem. Přitom jejich vliv na nás (EU) je násobně přeceňovaný. Pokud se nerozvíjí tak progresivně jako západ, to už je koneckonců jejich věc. Rusové byly vždycky konzervativní, nicméně až v EU zvítězí nové multikulturní hodnoty, možná jim ten konzervatismus budeme ještě závidět.
Co se týče zahraniční politiky, oceňuji, že se Rusko angažuje v Sýrii a pomohlo stabilizovat situaci. EU se svými mnohonásobně většími zdroji dala od regionu ruce pryč, což se jí jako bumerang vrátilo v uprchlické krizi.
7. 6. 2018 18:30:25
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350134
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
7. 6. 2018 18:43:28
Dějiny Ruska jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
7. 6. 2018 18:43:28
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350133
Napsal marat;1467920
Dějiny Ruska jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Děkuji USA jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Dějiny Německa jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Dějiny Francie jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Dějiny Čech dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Dějiny Anglie jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Pokud si dobře pamatuji s Ruskem nikdy čechy/ československo neválčilo, ale zato s půlkou evropy ano :)
Většinou to bylo s Německem (ještě jednotlivé státečky), Maďarskem pak Polsko Rakousko
7. 6. 2018 18:51:27
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350132
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
7. 6. 2018 18:53:13
Napsal cargopro;1467909
přesně jak to napsal Formal, nemusím Rusům rozumět, ale můžu je respektovat. Jsou pod sankcemi ale díky jejich mentalitě přežijí, tak jako ostatně mnohokrát v minulosti. Kritika Západu s milionem problémů? Chraň nás ruka páně pokud by v Rusku zvítězil fašismusnebo padl do chaosu jako Ukrajina, to bychom měli teprve problém. Modlete se denně a za Putinovo zdraví.
Respektovat je můžeš, ale ty jsi pro mě špína, co nesahá Rusovi ani po kotníky. Zkus někdy zajet do Varů, tam poznáš, kde je tvoje místo.
---------- Příspěvek doplněn 07.06.2018 v 18:54 ----------
Napsal colbi;1467925
Děkuji USA jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Dějiny Německa jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Dějiny Francie jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Dějiny Čech dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Dějiny Anglie jsou dějiny násilí, korupce, oligarchů a alkoholismu. To platilo před 500 lety, stejně jako dnes.
Pokud si dobře pamatuji s Ruskem nikdy čechy/ československo neválčilo, ale zato s půlkou evropy ano :)
:D Koukám, ty jsi na dějepis chyběl hodně dlouho!
7. 6. 2018 18:53:13
https://webtrh.cz/diskuse/putin-hovori-k-narodu-mirime-od-vitezstvi-k-vitezstvi-tvrdi/#reply1350131
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit