Zadejte hledaný výraz...

WordPress – jaké nejdůležitější pluginy?

Zdravím vespolek! Potřeboval bych si ověřit, zda fandím správnému redakčnímu systému (ProcessWire) a chtěl bych ho nějak porovnat s tím, co je dnes nejpopulárnější - tedy s Wordpressem.
Snažím se zjistit co všechno zhruba by měl umět "univerzální" systém pro správu obsahu, aby mohl Wordpress úspěšně nahradit v rozličných oblastech použití (weby firemní, produktové, zájmové, vzdělávací..., magazíny, katalogy, portfolia aj.).
Nejedná se mi o WPML ani WooCommerce a její doplňky, to je celkem jasné.
Prosím proto (pokud mě nepošlete rovnou do háje), zda byste mi mohli napsat:
  • Jaké nejčastěji doinstalováváte pluginy do Wordpressu pro zajištění nějaké funkcionality, chcete-li víc než pokročilý blog?
  • V čem je podle vás Wordpress silný ve srovnání s jinými CMS?
  • Na jaké potíže opakovaně narážíte pri tvorbě a správě webů postavených na Wordpressu?
  • Proč jste si Wordpress vlastně vybrali (a ne třeba Joomlu, Drupal, October, apod.)?
Moc díky!
27. 5. 2018 13:41:41
https://webtrh.cz/diskuse/wordpress-jake-nejdulezitejsi-pluginy/#reply1348325
Pavel Mareš
verified
rating uzivatele
(19 hodnocení)
27. 5. 2018 15:23:56
WordPress používám kvůli komunitě, především. Jinak já mám konkrétně WordPress kvůli jedné jediné věci, a to je administrace a pluginy. Když vyvíjím weby, tak vypsat něco z DB je easy. Ovšem umět to tam zapsat dobře, navíc k tomu mít rozhraní plně předpřipravené na vše možné (ACF + WP), je k nezaplacení.
Sílá WP - komunita, otevřenost, rychlost vývoje (mohl bych jmenovat pár konkrétních funkcí, ale nevím, jak to mají ostatní CMS, takže to beru ze široka)
Potížě s WP - těch je tolik ... ALE, a to je důležité si uvědomit, že jich stále má méně, než ostatní - ono totiž ty problémy, které na ostatní teprve čekají má WP xkrát za sebou a má nové, logicky. Nejde mít perfektní otevřený systém pro všechno. Ale abych nechválil, u WP je fakt hodně věcí, který tě při vývoji pálí a musíš je pořešit.
- někdy je problém s wp-include a pluginy
- někdy je špatná šablona, protože vývojář nedomyslel (otázka čí je to chyba)
- Importer bych řekl že potřebuje výrazně polepšit
- ...
Co se pluginů týká
- polylang (jazyky)
- ACF (custom bloky pro tvorbu stránek)
- CF7 (formuláře)
- MailChimp CF7 (mailing
- fastest cache (cashování)
- WordFence (ochrana)
+ co je potřeba pro konkrétní projekt (Woo, Google Maps)
+ vlastní skripty ve functions.php (bcript, svg allow, ... - na to jsou pluginy, ale radši mám na jednodušší věcí pár řádků kodu)
Proč ne ostatní
- Joomla: Na tomhle jsem začínal, protože v začátku to bylo lepší než WP, ale pak vývoj ustal a zpomalil se - dnes nemá šanci oproti WP
- Drupal: Po pár projektech jsem pochopil, že vývijet v tom efektivně a dobře zabere mnohem víc času, než na WP (+ v minulosti to mělo mnoho překážek)
- Další už dlouho nemám nutkání zkoušet (a ty custom CMS co jsem měl možnost poznat měli chyby, každá věc se musela doprogramovávat složitě a čistota kodu + dokumentace je věc druhá)
Tohle je můj pohled, kdy na tomhle systému dělám cca 5 let. A weby vytvářím už více než 6 let (mezitím jsem zkusil Joomlu i Drupal a průběžne v letech taky).
27. 5. 2018 15:23:56
https://webtrh.cz/diskuse/wordpress-jake-nejdulezitejsi-pluginy/#reply1348324
korwin
verified
rating uzivatele
(25 hodnocení)
27. 5. 2018 16:37:52
Je to jednoduché. Nejvíc lidí používá WP = nejvíc práce pro mě :-) Proč se učit pracovat v něčem co používá minimum lidí?
Ale samozřejmě toto nebyl můj prvotní důvod, to se tak stalo až později. Každopádně WP je pro mě velmi jednoduchý a je jednoduché tam cokoliv upravit a dodělat. Nemusíte být génius, abyste v něm začal pracovat. Je jednoduchý na pochopení. No a to je důvod proč je nejrozšířenější. Nemusí to být nejlepší systém, jde také o to, aby se s ním uživatelům dobře pracovalo.
Koukal jsem trochu na ten ProcessWire a strašně se v tom ztrácím. Asi to je tím, že jsem zvyklý už jen na WP. Pro mě web = WP :-D Ale každopádně si nemyslím, že by cokoliv v dohledné době mohlo nahradit WP. To by muselo být opravdu něco revolučního. V dnešní době cca každý třetí web jede na WP a to už je pořádná porce webů. Navíc spousta lidí už zná ovládání WP a pokud jim to vyhovuje, jen těžko budou měnit za jiný systém. Myslím, že stačí např. rozdíl menu nahoře vs menu vlevo. Už jen to se mi nelíbí a přitom je to vlastně taková blbost...
27. 5. 2018 16:37:52
https://webtrh.cz/diskuse/wordpress-jake-nejdulezitejsi-pluginy/#reply1348323
Jen intermezzo: parádní odpovědi - moc Vám pánové diky!
28. 5. 2018 00:16:12
https://webtrh.cz/diskuse/wordpress-jake-nejdulezitejsi-pluginy/#reply1348322
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit