Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nárok na vracení použitého zboží z bazaru – lze to nějak udělat?

Marek S.
verified
rating uzivatele
(12 hodnocení)
22. 5. 2018 11:30:50
Dobrý den,
o víkendu jsem si kupovat kola na auto včetně pneu. V inzerátu bylo řečeno, že se jedná o originál kola. V soukromém chatu pak prodávající zmiňoval, že kola jsou v top stavu a pneu jsou na více jak sezónu - tak jsem pro ně zajel. Při předání byla kola celá špinavá a politá olejem, takže nebylo moc poznat. Po příjezdu domů se kola poradně umyla, aby bylo poznat více. Zjistilo se, že kola nejsou originál a navíc nejsou ani v barvě - byla stříkané. Po zajetí k automechanikovi bylo řečeno, že pneu jsou úplně na odpis, že nemají ani požadovaný vzorek 1.6mm.
Psali jsme to prodejci, který neustále tvrdil, že jsou naprosto v pořádku, ať si je klidně na auto dáme. Poslal jsem mu výsledky z měření vzorku, foto jak jsou pneu sjetá a místy dokonce prořezaná.
Chtěl jsem se s prodejcem domluvit, že bych kola vrátil, nebo že by vrátil část peněz na nové pneu... Poté přestal komunikovat...
Dá se toto nějakým způsobem dále řešit?
Děkuji za Vaše odpovědi.
22. 5. 2018 11:30:50
https://webtrh.cz/diskuse/narok-na-vraceni-pouziteho-zbozi-z-bazaru-lze-to-nejak-udelat/#reply1347281
Kontaktujte provozovatele bazaru. Osobně bych si ta kola nevzal, kdybych při osobním převzetí viděl, že jsou zaprcaný takovým způsobem, že si na místě neověřím kvalitu.
22. 5. 2018 11:37:13
https://webtrh.cz/diskuse/narok-na-vraceni-pouziteho-zbozi-z-bazaru-lze-to-nejak-udelat/#reply1347280
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
22. 5. 2018 11:37:34
pokud nespolupracuje, pak jedine pres obcanskopravni spor... (predpokladam ze slo o soukromou osobu)
To zda jste v pravu bude trochu slozitejsi, je treba dokazat, ze prodejce zatajil nejake skutecnosti nebo vas treba umyslne uvedl v omyl. Nejsem si tak jisty, zda by treba nedostatecny vzorek mohl byt povazovan za skrytou vadu - mel jste moznost si ho zmerit, nez jste je koupil... Stejne jako stav - mohl jste si ho overit, zaspineni nezaspineni, takove veci se proste kontroluji na miste. Pokud nejde o velkou castku, asi se ten spor nevyplati. Spis Bych to vzal jako jeste relativne levne pouceni pro priste...
22. 5. 2018 11:37:34
https://webtrh.cz/diskuse/narok-na-vraceni-pouziteho-zbozi-z-bazaru-lze-to-nejak-udelat/#reply1347279
Jakub Vrzák
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
23. 5. 2018 12:13:59
Přijel jste se podívat na bazarou věc, prohlédnul jste si aktuální stav a rozhodl jste se kola koupit. Píšete, že jsou sjeté, ale pak nerozumím tomu, proč jste je kupoval v takovém stavu ? Předpokládám, že každý motorista pozná sjeté nebo prořezané pneumatiky a nepotřebuje k tomu asistenci mechanika. Teď se ohánět tím, že Vás někdo poškodil, mi přijde jako mimo.
Samozřejmě nechci nikoho hájit, protože vím, že se v tomto oboru pohybuje hodně různých typů lidí. Na druhou stranu jste měl možnost si to prohlédnout, projít, zkontrolovat a svobodně a bez nátlaku se rozhodnout. Nebo to tak nebylo ? Ohledně originality a stříkání, to je stejné jako s těmi pneu. Mohl jste vzít hadr nebo kapesník a kola otřít a zkontrolovat.
Dle mého názoru Vás nikdo nepodvedl, neokradl a neudělal nic špatného. Prostě někdo něco prodával, Vy jste projevil zájem a po osobní kontrole jste danou věc koupil.
23. 5. 2018 12:13:59
https://webtrh.cz/diskuse/narok-na-vraceni-pouziteho-zbozi-z-bazaru-lze-to-nejak-udelat/#reply1347278
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit