Zadejte hledaný výraz...

PR články na blogu – vyplatí se?

beraniste
verified
rating uzivatele
(29 hodnocení)
9. 5. 2018 16:04:46
Zdravím,
přemýšlím tak o všem možném a když koukám na ty nabídky na všech možných stovkomatech a podobných šmelinářských serverech, říkám si, zda přináší uživatelům nějaký Užitek. Popravdě jsem tím vždy trochu opovrhoval, protože si myslím, že články které se píší jen kvůli odkazům musí zákonitě zkazit blog či web, na který se umísťují.
Když nad tím tak přemýšlím, proč si lidé své weby ředí nějakým brakem napsaným za hodinu, tak jim to asi musí přinášet nějakou přidanou hodnotu, kromě té hodinové sazby. Nebo tam jde opravdu primárně o zisk 3 tovek za hodinu za napsání a publikaci článku?
Píšu to proto, že jsem si teď několikrát počítal, jak je nákladné budování obsahu. Psaní o něčem, co mi dává smysl ... protože jsem se zamýšlel nad tím, proč umísťovat originální články na cizí weby, když je mohu mít u sebe. Proč psát originální obsah někomu jinému a ještě za to platit?
Je možné, že to je ten hlavní důvod, proč lidé píší články za tak nízké ceny? Že nějakou kačku vydělají na napsání, výrazným benefitem je originální obsah ... který tedy zaplatí někdo jiný a který bude přivádět další návštěvnost ... a v neposlední řadě tuto návštěvnost přetaví majitelé do money pomocí klasických způsobů monetizace?
9. 5. 2018 16:04:46
https://webtrh.cz/diskuse/pr-clanky-na-blogu-vyplati-se/#reply1344662
Je to přesně tak :-) To co vidíš na stovkomatech, to jsou jen obchodníci s nudlema. Seriozní magazíny a fóra, která už mají autoritu a vysokou návštěvnost si nechají za článek dát několik jednotek, ale i desítek tisíc.
Jen je to prostě dlouhodobá práce. Chce to trpělivost a kapitál v podobě vlastního času. Pak už jen záleží za kolik svůj čas prodáš. U velkých hráčů už ani není potřeba nějaké AdSense a podobné sračičky, co tě vesměs jen omezují. Nabízí reklamní prostor velkým hráčům, za velké peníze, na míru. Postupem času, když to vydrží, stane se z nich marketingovej moloch.
Stovkomat, kde jsou autoři a majitelé blogů, kteří publikují články za pár stovek jsou prostě jen na začátku a nebo mají takové objemy, že si dobře spočítali, že jim to po odečtení vlastní práce, dobře vydělá. Sám ale občas na stovkomatu najdu fajn umístění za pár kaček, protože proč ne. Pro klienta je to investice prakticky nulová. V PPC by musel při stejné návštěvnosti vysolit třeba daleko víc aby se dostal na podobný traffic často. Konverzní poměry jsou pak zase jiná kategorie.
Pořád asi platí, že mít vlastní obsah je základ, ale mít podporu v podobě článků na autoritativních místech je taky potřeba.
Je strašně těžký najít blog co za něco stojí.
9. 5. 2018 18:08:08
https://webtrh.cz/diskuse/pr-clanky-na-blogu-vyplati-se/#reply1344661
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit