Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Kde najít mentora – Node.js

MarianPar
verified
rating uzivatele
23. 4. 2018 20:19:49
Ahoj!
Hledám webového vývojáře/ku s přehledem a zkušenostmi pro srozumitelné konzultace a něco jako programátorský koučink či mentorství pro úplného začátečníka.
Začínám se učit sám, jen potřebuji na úvod a pak jednou za čas něco objasnit, poradit, odpovědět připravené otázky a nasměrovat. Jde mi o node.js a související technologie a postupy pro kompletní vytvoření webu a jeho zprovoznění (react apod., nástroj pro vizuální UI, hosting, bezpečnost/šifrování aj.).
Kdyby byl můj "programovací kouč" z Prahy, je to drobná výhoda (Praha 7 ještě víc výhoda ☺︎ ), ale není to podmínka. Občasné osobní setkání je lepší, ale máme i Skype.
Budu rád za odezvu s tvojí cenou (asi hodinovka?) a technologiemi, se kterými pracuješ a můžeš mi s nimi poradit a vést mě správným směrem.
Jednou za čas bychom se sešli na kafe nebo oběd nebo zaskypovali na 1-2 hodinky. Třeba to pro tebe bude i zpestření a fajn pauza v práci na zakázkách ☺︎.
Děkuji moc, dotazy piš kdykoliv.
Marian
A tady je více info:
  • Konkrétně k node.js, react atd. mě vedou zdroje na webu.
  • Prioritou není až tak moc jednoduchost programovacího jazyka a frameworku. Důležitější je potenciál vytvořit uživatelsky rychlé stránky, vybrat něco, co má potenciál do budoucna a aktuálně kolem toho stále roste komunita a přibývají k tomu nástroje a řešení.
  • Jsem schopen načerpat hodně informací sám. Někdy spíš nechápu pojmy, které se automaticky používají už v kurzech pro začátečníky. Potřebuji je srozumitelně vysvětlit a tím se mnohdy prolomí schopnost pochopit něco, v čem se nevyznám.
  • Krátkodobý cíl: Nějaká primitivní stránka, která se dá rozšiřovat. Na ni pak postupně navazování jednotlivých dalších funkcí spadajících do dlouhodobé vize.
  • Dlouhodobá vize může zahrnovat - pokud zvládnu ten začátek ☺︎ : Blog, formuláře, stahování e-booků, členská sekce webu s přihlášením, napojení platební brány, napojení na moji účetní aplikaci pro generování faktur, něco á la jednoduchý rezervační systém, CMS nebo třeba možnost naklonovat ten web na 2-3 mé projekty a pak možnost je nějak společně dávkově upgradovat apod. ALE nejdřív základy, pak se uvidí! Vše krok po kroku. Příklad: Nejdřív statická stránka se základním menu. Pak přidat blog. Atd. Vždy najít řešení, naučit se, naprogramovat a zkonzultovat s tebou, otestovat, spustit a přejít na další věc.
  • Na první schůzku bych sepsal uživatelské funkce, které spadají do dlouhodobé vize, abys mě od počátku nasměroval/a na ty správné technologie, dal/a mi tipy, co se naučit a co jak koncepčně po malých kouscích vyrábět.
  • Hodně mě zajímá i hosting (výběr, jak se tam vůbec "nandává" web...), zabezpečení stránek a klientských dat, práce s fotkami a médii, aby nezatěžovaly příliš web apod.
  • Můj zájem není nutnost. Spíš mě to láká, chci se naučit něco nového a postupně vytvářet fungující web úplně podle svého a svobodně experimentovat s jeho nastavením.
  • Jsem v tvoření webů laik, ale povědomí o některých principech mám. Pracuji v marketingu, strategii firem, sociálních sítích.
  • Budu rád, za tvoje zkušenosti i ze složitějších webřešení. Sám vím, že zkušenosti, překonávání překážek, vlastní chyby dají člověku nejvíc a pak sám lépe víš, co k čemu a jak použít a proč.
23. 4. 2018 20:19:49
https://webtrh.cz/diskuse/kde-najit-mentora-node-js/#reply1342356
Registrace
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
23. 4. 2018 21:18:08
Doporučuju v pravé řadě zkusit kurzy na udemy.com. Za pár desítek dolarů uděláš několik kurzů, který ti dají dostatečně solidní základ a odpoví na většinu otázek.
Takovej mentor, kterýho tady hledáš, tě bude stát desetitisíce.
23. 4. 2018 21:18:08
https://webtrh.cz/diskuse/kde-najit-mentora-node-js/#reply1342355
MarianPar
verified
rating uzivatele
26. 4. 2018 14:55:03
Ahoj, jj, Udemy znám a mám už dokonce pár kurzů na Udemy koupených. Odmakám sám. Jde fakt o občasné setkání a koncepční konzultace + vysvětlení pár věcí. Každopádně díky za reakci!
Napsal Registrace;1458815
Doporučuju v pravé řadě zkusit kurzy na udemy.com. Za pár desítek dolarů uděláš několik kurzů, který ti dají dostatečně solidní základ a odpoví na většinu otázek.
Takovej mentor, kterýho tady hledáš, tě bude stát desetitisíce.
26. 4. 2018 14:55:03
https://webtrh.cz/diskuse/kde-najit-mentora-node-js/#reply1342354
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit