Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Filip Hráček je tu novější

Filip
verified
rating uzivatele
7. 5. 2007 10:02:11
Jsem student mediálních studií FSS MU, internet marketing manager firmy FAnn Retail, a. s., a "on-line entrepreneur". Na webtrh.cz mě upozornil Adam (AdaMM) Zbiejczuk, kterého znám ze školy.
Vedu stránku visible.cz, kde se snažím vzdělávat manažery a podnikatele (tj. zadavatele) o základech internetové reklamy (zaměření na AdWords/Analytics/SEO). Jako marketing manažera mě totiž neustále bombardují nabídkami lidé, kteří se tváří jako experti, ale ve skutečnosti o on-line reklamě skoro nic neví. Mnohdy jsou to bohužel i velké reklamní agentury. (Měli byste vidět kampaň, kterou pro FAnn připravila a "vedla" společnost Ataxo. K podepsání smlouvy došlo - naštěstí pro Ataxo - předtím, než jsem do FAnnu nastoupil.)
Připravuji také kurz základů SEO a SEM pro společnost NICOM, a.s. (Prostory v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě, takže jestli má někdo zájem už teď, dejte vědět! :) )
Mezi moje další internetové projekty patří například krestni-jmena.cz nebo japonstina.eu.
Další zájmy: divadlo, hudba (elektronika a jazz), japonština & japonsko, film.
Oblíbená internetová četba: Compiler, Seth's blog, Duct Tape Marketing, Matt Cutt's blog, Create Digital Music, Wired Alt Text, Hi-Res! Feed a poslední dobou také Fandorův blog. Komiksy, které stojí za každodenních pár minut: Pearls Before Swine, F Minus, Get Fuzzy, Monty, xkcd, explosm, The Perry Bible Fellowship a Dilbert.
7. 5. 2007 10:02:11
https://webtrh.cz/diskuse/filip-hracek-je-tu-novejsi/#reply7688
Ahoj Filipe, vítám tě na Webtrhu. Věnuješ se škále zajímavých aktivit! :)
Uvažoval jsi někdy o podnikání na japonském online trhu?
Pověz něco víc o tom, jak vám Ataxo vedlo kampaň. V čem chybovali?
7. 5. 2007 11:47:08
https://webtrh.cz/diskuse/filip-hracek-je-tu-novejsi/#reply7687
Mike Acler
verified
rating uzivatele
(18 hodnocení)
7. 5. 2007 12:11:57
Napsal Retal;3077
Pověz něco víc o tom, jak vám Ataxo vedlo kampaň. V čem chybovali?
Bereš mi slova z úst, na tu samou věc jsem se chtěl zeptat :)
7. 5. 2007 12:11:57
https://webtrh.cz/diskuse/filip-hracek-je-tu-novejsi/#reply7686
Filip
verified
rating uzivatele
7. 5. 2007 12:13:32
Ahoj Retale, japonský online trh je extrémně kompetitivní, drahý a navíc si se svojí japonštinou nevěřím natolik, abych do toho šel. Uvažuji teď spíše o webu pro japonské firmy působící v ČR (je jich teď 150+). Není to velký trh, ale je tam obrovský kapitál.
Ten thread o MFA vs nápad je opravdu zajímavý. Připadá mi ale, že pokud jde o nápad, dá se udat i pro malý český trh. Ale nemůže to být samozřejmě nic megalomanského. Třeba stream.cz, jak jsem slyšel, má prý přes 60 stálých zaměstnanců?! Mají štěstí, že čeští zadavatelé nemají o internetové reklamě ani potuchy a tak zběsile inzerují ve všem, co má promo a řekne si o dost peněz. To samé podle mě platí i o TakeIt.
Ad Ataxo: sestava obsahovala asi 4 slova, z toho tři nejobecnější a jedno bylo název firmy. Netvrdím, v některých případech dává smysl inzerovat i na název firmy, ale proboha ne pokud je firma bezproblémově na prvním místě organických výsledků (a hned za ní její slovenská pobočka) a pokud nejde o nějakou obskurní brandingovou kampaň (což nešlo). Když jsem ke kampani přišel, bylo už většina předplaceného rozpočtu vyplýtváno na název firmy a zbytek kw měl neskutečně nízký CTR (na to, že se platilo kolem 8 Kč za proklik!). Na kampaň za celou dobu evidentně nikdo nesáhl. Prostě hrůza a děs. Doufám, že to ze strany Ataxa byl nějaký úlet.
Plus: adtextu scházela jakákoliv interpunkce, o nějakém call-to-action ani nemluvě. nebylo v něm ani jedno klíčové slovo (až na název firmy v url, samozřejmě).
Pak mě také volají lidé, kteří se chlubí, že "dokázali optimalizovat stránku tak, aby se objevovala jako první ve výsledcích vyhledávání na výraz 'tělové mléko a jak jej nejlépe vybrat'." Ahahaha!
7. 5. 2007 12:13:32
https://webtrh.cz/diskuse/filip-hracek-je-tu-novejsi/#reply7685
Přesouvám téma Ataxo do vlastního vlákna: Zkušenosti s agenturou Ataxo
28. 5. 2007 20:23:19
https://webtrh.cz/diskuse/filip-hracek-je-tu-novejsi/#reply7684
Misha
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
28. 5. 2007 20:50:40
Filipe, jestli se můžu zeptat, jaký je zájem o ty kurzy SEO/SEM ? Dostal jsem taky nabídku se na jednom podílet, tak by mě zajímalo,pokud to není součástí firemního know how, zda je o to mezi firmami zájem?. Případně můžeš jako PM.
28. 5. 2007 20:50:40
https://webtrh.cz/diskuse/filip-hracek-je-tu-novejsi/#reply7683
garcon
verified
rating uzivatele
29. 5. 2007 19:15:22
A nechceš to Misho dělat místo mě v DW?
29. 5. 2007 19:15:22
https://webtrh.cz/diskuse/filip-hracek-je-tu-novejsi/#reply7682
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit