Zadejte hledaný výraz...

Nemožnost profesního růstu a stagnace

Michal Pěňkava
verified
rating uzivatele
11. 4. 2018 00:53:24
Ahoj,
řeším takový problém, mám docela dobrý job, jsem už na seniorní pozici, moc se nepředřu a dostávám zajímavé peníze, nicméně zase ne tak zajímavé, abych si mohl dovolit třeba barák za prahou v rozumném dojezdu.
Chtěl bych dále růst, problém je, že to ve své podstatě už jako zaměstnanec nejde, jsem téměř na stropu, a nejlepší plat co bych mohl získat je tak max. o 20% výše, než kde se teď pohybuji, a to s menší pohodou (hodně pracuji z domova).
Mám z hlediska práce i dost volného času, jen si nějak nedovedu představit skloubit nějaký přivýdělek k práci, protože de fakto musím být na telefonu/u počítače a všechno je to takové časově nejisté - jednoduše musím být k dispozici, i když často nahodile prostě čas dělat něco jiného mám...
Měl bych i prostředky dát výpověď a žít chvíli s úspor, něco dělat jiného, jen prostě fakt nevím co. Aktuálně se živím linuxem, moc freelancing věcí zrovna v tomto oboru není a freelance ho dělá totálně minimum lidí, podnikat si v tom úplně nedovedu představit, zejména jsem zjistil, že nejsem moc schopný sehnat zakázky a hlavně to není primárně obor, který lze dělat v jednom, i když najít spolupracovníky je asi to nejmenší.
Docela mě to mrdá, protože se nudím a řeším kde co lítá, jak mě sere soused, jak mě sere rodina, jak mě sere předjíždějící auto na dálnici, jak mě sere tenhle co blbě parkuje, prostě mám až příliš volného času pro sebe, kde řeším všechny ostatní, a radši bych řešil nějaké svoje priority.
O ženské moc nestojím, teda nestojím moc o rodinu, nějak mě to tímhle směrem netáhne, kdybych makal, furt mi někdo volal, furt něco řešil, a byl v jednom kole, dost by mě to pomohlo.
Celkově jsem ze života otrávený, mám i spoustu nabídek práce kolem, ale vesměs je to všechno ta samá nuda, hlavně nevidím prostě to, že bych si mohl šáhnout na lepší prachy a někam se posunout, možná bych makal někde víc, ale rozhodně ne za víc.
Strašně mě jebe, že stagnuji. Řešil to někdo z vás?
11. 4. 2018 00:53:24
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340045
Denis Ulmann
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
11. 4. 2018 01:05:40
Zvažoval jste i možnost zahraničí? Prostě se sbalit, zkusit tu práci jinde a za jiné peníze.. třeba na rok. Nový jazyk, nové kontakty atd.. Takhle to tedy chci udělat já, až se dostanu do podobné situace.
11. 4. 2018 01:05:40
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340044
To není prací, to je o tom, že nedokážete být sám se sebou. Vaše myšlenky vám dávají čouda a tak hledáte něco... aby jste je neslyšel.
11. 4. 2018 01:54:42
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340043
Roman
verified
rating uzivatele
(15 hodnocení)
11. 4. 2018 02:14:22
Určitě zahraničí. Pakliže jsi v něčem dobrý, stačí se naučit nějaké základy cizích jazyků a kouknout se po zajímavých nabídkách. Jako ajťák určitě umíš už alespoň částečně anglicky (ono to ani jinak nejde), takže sepsat pěkné CV v anglině, a ucházet se o zajímavé pozice. Poptávka je vždy vysoká, problémem může být vízum a pracovní povolení v některých zemích, i když v případě určitých odborníků jsou i tyto dost benevolentní (nic jiného jim nezbývá). A v západních zemích získáš každopádně za stejnou práci/pozici minimálně trojnásobek. Zkusil bych Německo (nejblíž), Švýcarsko (lepší platové podmínky a klid), popřípadě třeba i USA, Kanadu, Austrálii, apod., záleží to jen na tobě. Každopádně pokud tě to tady nebaví, nepřemýšlej nad tím zbytečně dlouho a jdi do toho, jdi ven. Já jsem taky chtěl, pak jsem nad tím přemýšlel několik let, a nakonec jsem realizoval jen Rakousko, kde jsem strávil dost let a asi se tam zase vrátím, ale mrzí mě, že jsem neodešel někam dál, úplně jinam, kde bych mohl mít úplně jiný život. Dnes už to pro mě tak jednoduché není, takže jsem svou příležitost promeškal, pokud bych mohl, určitě bych už znovu neváhal a šel do toho po hlavě.
11. 4. 2018 02:14:22
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340042
---
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
11. 4. 2018 03:06:03
Ono podla mna riesis dva rozdielne problemy, jednak chces aby ta praca naplnala a druhk aby si viac zarabal. Treba si asi najprv skusit uvedomit ktory z tych dvoch problemov ta tlaci viac. Co sa tyka zahranicia, ktore tu viaceri spominali - nemyslim si, ze to je vzdy take ruzovej, jasne plat je vyssi, ale aj ten barak v rozumnej dostupnosti drahsi... takze pokial by mal byt jediny dovod sa prestahovat inde do zahranicia financie tak by som to v ziadnom pripade nerobil. V akej vyske sa pohybuje tvoj plat teraz?
11. 4. 2018 03:06:03
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340041
Michal Pěňkava
verified
rating uzivatele
11. 4. 2018 06:12:24
Tak zahraničí už jsem zkoušel, konkrétně Londýn, a moc jsem spokojený nebyl, i když vím, že jsou i jiné lokality, a v poslední době se hodně otvírá Holandsko. Nejsem úplně stoprocentně zdravý, takže to je trošku překážka, další věc je, aby se to vůbec vyplatilo kvůli vyšším nákladům. Furt mě taky netankuje fakt, že bych byl stále zaměstnanec...
S českými firmami problém nemám, sice dělám v ČR, ale pro zahraniční firmy, angličtinu mám v pohodě.
Navíc teď jsem se díval, kdybych pracoval v Holandsku, tak by můj příjem byl vyšší přibližně o 50%, zatímco náklady by byly vyšší znatelně. Jo, kdyby tam byly příjmy 3x takové, šel bych hned, ale to už dneska v IT není...
11. 4. 2018 06:12:24
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340040
A co takhle se pustit do osobniho rozvoje? Tzn nesnazit see volny cas zamaskovat, ale naopak ho efektivne vyuzit. Neznam tvou osobnost,konicky, preference, takzr budu placat jen tak z blata, ale napr: naucit se cinstinu/rustinu/madarstinu/proste jazyk a pri intenzivnim.studiu muzes za par let prekladat. Stat se instruktorem/poradcem/skolitelem/vyrobce online kurzu toho, co umis. Jsi v seniorni pozici, tzn.urcite je nekde nekdo, kdo by tve zkusenosti s radosti zhltnul. Zalozit blog a psat o svem zivote - profesne cico soukrome, nebo total o necem jinem, co te proste zajima. Vytvorit eshop (bud vymyslet neco, co ma opravdu potencial, nebo neco, kde jsou male naklady) a zkusit tak nabkednout do marketingu. Zacit trenovat na IRONMANa nebo se naucit tango, chodit do posilovny nebo si udelat zbrojak na strelnici, jezdit na koni, zkusit malovat nebo hrncirsky kruh... Vyjednat si v praci HO neomezene na urcity cas a stat se treba na tri mesice digitalnim nomadem. Pomahat neziskovce - treba vy vyuzili tve schopnosti pracovni, nebo nrjak klasicky. Zalozit sportovni/jiny hobby klub. Ja si myslim, ze problem toho, kdo neumi vyuzit volny cas, neni cas, ale dotycny clovek sam, ktery se oxividne touto snahou snazi potlacit realitu a problemy, ktere momentalne ma. Jenze tim, ze se zavalis raci, ty pocity nezmizi. Za rok se objevi znovu. Stezujes sie, ze nemuzes byt freelancer nebot po linux neni poptavka. No tak hura se.naucit neco jineho z IT. Co treba novy programovaci jazyk, po kterem poptavka je?
11. 4. 2018 07:23:15
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340039
cargopro
verified
rating uzivatele
11. 4. 2018 08:08:38
Mám z hlediska práce i dost volného času
...
de fakto musím být na telefonu/u počítače a všechno je to takové časově nejisté
trochu protimluv, ale potvrzuje to tvůj stav -nebaví tě to a řešíš to přes peníze. I kdybys měl ten barák za Prahou bude tě štvát vedle soused že má tři patra a větší bazén a tobě v práci nepřidají tak máš jen 20-ti metrovku. Jestli máš prachy na život na rok, tak se na to vyprdni a dělej na svém zdraví a fyzičce a dostaneš se celkově do pohody. Pak se zase něčeho chytneš pokud se rychle učíš. Třeba i tu babu najdeš, když budeš mít kolem hrudníku víc než kolem pasu:) Neber to osobně:) Rady typu: odjeď do zahraničí nechápu, přece ti není 18 a všude je život o dvou kúrkách. Jinak problémy co řešíš ty, tak řeší asi 90 procent národa, akorát je potřeba přestat se litovat a zdravě se nasrat.
11. 4. 2018 08:08:38
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340038
Roman
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
11. 4. 2018 08:55:26
podle mého by to chtělo nějakou mimopracovní aktivititu, působí to na mě tak, že máš hodně volného času a pořád dumáš...
Například: nějakou skupinu lidí co se připravuje na Spartan race. Tam bude člověka všechno bolet, můžeš se seznámit, zabere to dost času a nebudeš muset sedět na webtrhu. Nepřijde mi, že by bylo potřeba vycestovat. Pokud nenajdeš efektivní rovnováhu mezi prací a odpočinkem a jak někdo psal, chutí být sám se sebou, tak ani webtrh, ani Holandsko nepomůže. Naopak, pokud jseš sám tady, budeš víc sám jinde :-) Já bych začal sportovat ať se seznámíš.
11. 4. 2018 08:55:26
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340037
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
11. 4. 2018 09:09:24
Tohle tu periodicky píšeš co měsíc a nikdy ta diskuze k ničemu nevedla.
Podle mě jseš profesně v prdeli a nedokážeš si to přiznat a navíc nedokážeš žít bez toho příjmu, ikdyž ti k ničemu není.
Žvaněním na WT nic nevyřešíš a jelikož máš evidentně problémy ve vztazích s lidmi,sobectvím a leností tak vyhledej odbornou pomoc. Každý normální člověk má potřebu navazovat vztahy s opačným pohlavím a provozovat nějakou aktivitu, která ho těší. Ty nemáš ani jedno.
11. 4. 2018 09:09:24
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340036
No měl jsem to samé, dokud jsem nepodal výpověď a nezačal řešit spíš život namísto práce. Začal jsem jezdit na kole, a když mě práce srala, tak jsem si prostě vyjel na celý den (tady na děčínsku je nádherně). No nakonec dělám práci za 60kKč z domova a mám to na háku. Jasně musel jsem a musím intezivně studovat, ale nastavil jsem si pravidla tak, aby mě práce nesrala a mohl jsem říci, že ji dělat nebudu. Zkus si ty priority obrátit, žíj svůj život a práci ber jako zábavu a něco co tě dobře živí. Zkus rozjet něco svého (já jsem ještě nenašel chuť), to tě také posune. Když to takhle budeš mít tak ve 40 můžeš jít do důchodu (užívat si úspory a nechat za tebe makat peníze).
11. 4. 2018 10:04:36
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340035
cargopro
verified
rating uzivatele
11. 4. 2018 11:16:48
já bych se vykašlal na deprese a poohlédl se po nějakém vhodném CO krytu.
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/468784-americke-rakety-vypalene-na-syrii-sestrelime-a-mista-odpalu-zlikvidujeme-varuje-rusko.html
Amíci prostě chtějí válčit a máme to stejně za pár
11. 4. 2018 11:16:48
https://webtrh.cz/diskuse/nemoznost-profesniho-rustu-a-stagnace/#reply1340034
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit