Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Práce bez finančního ohodnocení v obchodní činnosti

Martin-K
verified
rating uzivatele
6. 4. 2018 09:00:09
Vážení webtržníci,
prostřednictvím této diskuse se chci pokusit najít zajímavý startup nebo člověka, kterému bych mohl bezplatně pomoci s jeho vizí.
Určitě nastává otázka, proč by někdo zadarmo pracoval
Již hodně dlouhou dobu se snažím přijít na cokoliv, kde bych mohl získat obchodní zkušenosti. Bohužel, kvůli mé praxi a SŠ se mi nedaří najít práci v obchodním sektoru, a co hůř ani nic vymyslet, natož realizovat.
Místy jsem s něčím přišel, ale byla to spíše jednorázovka, než možnost dlohodobého výdělku.
Sice jsem se rozhodl po své práci věnovat svůj čas zadarmo pro někoho jiného, ale tímto tahem chci získat důležité zkušenosti a hlavně kontakty, které by mě dokázali zase o kousek posunout k mému cíly. V podstatě stále se hledám. Vím, v jakém oboru bych se chtěl zdokonalovat, ale nevím, jak proniknout.
Stále je pro mě výhodnější někomu nabídnou své služby za výměnu zkušeností, než se do něčeho pustit, protože jsem chtěl a každý den prodělávat.
Proč by jste mě měli oslovit
Před x lety jsem si řekl, že se nezastavím na jednom místě, ale pokusím se každý den posouvat dopředu.
Po střední škole jsem šel k lopatě. Nebylo to sice úplně ideální, ale osahal jsem si typ práce, kterou vykonávat nechci a nevidím v ní budoucnost. V daný moment to bylo lepší řešení, než skončit na pracáku a hlavně s mým tehdejším přístupem jsem si to i zasloužil. Po třech měsících jsem odešel a nastoupil do další firmy k soukromníkovi na dělnickou pozici, jako eletrikář. Hlavní činnost byla tahat kabely v kanálech a pod rožhavenými pecmi. Po mnoha neúspěšných pokusech dostat se do kanceláře jsem po roce neobnovil smlouvu a odletěl do zahraničí naučit se jazyk.
Tady se projevila moje osobnost, že se nezaleknu odmítnutí a jdu si za svým cílem. Odlétal jsem s téměř nulovým AJ. První měsíc jsem obešel přes 300 firem s životopisem, abych si našel práci. To se mi nakonec podařilo a byla to docela rarita, v tak krátkém časovém úseku něco najít. Vlastně jsem své úspory utrácel první měsíc hlavně za tisk nových CV.
Zde jsem byl téměř rok a domů jsem se vraccel s plynnou AJ na úrovni B1+ (Můj cíl byl ovšem B2). Dodnes mohu říct, že to byl nejlepší životní krok.
Po návratu do ČR jsem do týdne sehnal práci v kanceláři na pozici 3D konstruktéra. Nikdy jsem to nedělal a dokonce jsem neznal ani software (SolidWorks), ve kterém jsem měl pracovat. Koupil jsem si knížku a po vešerech jsem studoval. Do půl roku se ze mě stal důležitý člen týmu. V průběhu tohoto zaměstnání jsem si podal přihlášku na VŠ, abych si doplnil vzdělání a opět trochu pootevřel dveře ke svému cílu. Nejedná se o žádnou prestižní školu ani obor. Podle nevydařených začátků jsem stejně pochopil, že před zkouškou se musím minimálně celý týden drtit.
Jak to bývá u lidí, kteří se hledají po roce jsem 3Dčka nechal a šel jsem do svého nynějšího zaměstnání do Německa.
Dal jsem si za cíl dostat se okamžitě do kanclu. Plno lidí mě zrazovalo, že bez znalosti NJ nemám šanci. Hned na prvním pohovoru jsem dostal smlouvu a za týden jsem ji jel podepsat. Nebylo pro mě důležité, co to bude za práci. Téměř všechny peníze, které vydělám investuji do své jazykové výbavy.
Jak jsem poznal jazyky jsou dnes absolutní základ a byl to i můj stěžejní bod, při rozhodování, jestli každý den dojíždět do Německa.
Jsem komunikativní a dynamická osobnost, která se nedokáže zastavit na jednom místě a hledá nové výzvy. Myslím si, že bych se nejlelépe hodil někomu, kdo se neumí tolik projevit a najít v sobě to odhodlání vkročit do cizího prostředí a prezentovat, ať v cizím jazyce nebo v mateřském.
Trávím hodně času v autě, který bych chtěl nějak efektivně využít například telefonováním potencionálních klientů a sjednáváním schůzek. Díky vzdálenému zaměstnání na hranicích mohu cestou domů navštívit celkem 3 okresní města v okolí plus naše krajské. Dále každý druhý týden jezdím do školy do dalšího města, kde by se schůzky a prezentace výrobků dala klidně také zařídit.
V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat do zpráv.
Ovšem důležitá otázka zní potřebujete mě?
Děkuji,
Martin K.
6. 4. 2018 09:00:09
https://webtrh.cz/diskuse/prace-bez-financniho-ohodnoceni-v-obchodni-cinnosti/#reply1339415
Registrace
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
6. 4. 2018 09:17:04
tl;dr
6. 4. 2018 09:17:04
https://webtrh.cz/diskuse/prace-bez-financniho-ohodnoceni-v-obchodni-cinnosti/#reply1339414
cargopro
verified
rating uzivatele
6. 4. 2018 10:04:57
Po návratu do ČR jsem do týdne sehnal práci v kanceláři na pozici 3D konstruktéra. Nikdy jsem to nedělal a dokonce jsem neznal ani software (SolidWorks), ve kterém jsem měl pracovat. Koupil jsem si knížku a po vešerech jsem studoval. Do půl roku se ze mě stal důležitý člen týmu.
domů jsem se vraccel s plynnou AJ na úrovni B1+ (Můj cíl byl ovšem B2)
pak že WT je jen pro zoufalce typu panv12... houby, je to vyšší meta pro lidi, kteří se chtějí dostat mezi horních 10 tisíc.
6. 4. 2018 10:04:57
https://webtrh.cz/diskuse/prace-bez-financniho-ohodnoceni-v-obchodni-cinnosti/#reply1339413
beraniste
verified
rating uzivatele
(29 hodnocení)
6. 4. 2018 10:33:36
Jj, přesně to je ono. Panv12 by tady psal stále do kola, kde najít práci, jak a proč to nejde, místo aby vzal ŽL a obešel 300 firem. Fandím chlape, jste moje krevní skupina. Ať najdete to co potřebujete.
6. 4. 2018 10:33:36
https://webtrh.cz/diskuse/prace-bez-financniho-ohodnoceni-v-obchodni-cinnosti/#reply1339412
cargopro
verified
rating uzivatele
6. 4. 2018 10:37:29
jen škoda že Martin-K založil nick až dnes, mohl být již dále.
6. 4. 2018 10:37:29
https://webtrh.cz/diskuse/prace-bez-financniho-ohodnoceni-v-obchodni-cinnosti/#reply1339411
Pavel.Mahler
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
6. 4. 2018 17:35:38
Dobrý den, líbí se mi Váš přístup. Poslal jsem Vám soukromnou zprávu.
6. 4. 2018 17:35:38
https://webtrh.cz/diskuse/prace-bez-financniho-ohodnoceni-v-obchodni-cinnosti/#reply1339410
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit