Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Firma ES Katalogy s.r.o. – máte s ní negativní zkušenost?

Mate zkusenosti s firmou ES Katalogy s.r.o.? Firma na nasi spolecnost vytvorila virtualne pohledavku ve vysi 6038,- Kc za registraci do katalogu. Firma udajne volala jednou do naseho skladu a nekdo uzavrel ustne smlouvu na rocni nemyslnou prezentaci naseho obchodu sportsmarket.cz v katalogu. Bohuzel osoba uvadena jako zastupce nasi firmy ve skladu u nas ani nepracuje! Nejdrive jsem to proto povazoval za vtip a trapny pokus o podvod, zaslane faktury hodil do kose,jelikoz jsme zadnou smlouvu s nikym neuzavreli. Nyni mi vsak prisel vyhruzny dopis od advokatky z Brna,tak jsem se tim zacal urychlene zabyvat. Cela pointa podnikani firmy ES Katalogy s.r.o. bude asi v tom, ze kdyz se nebudete branit a propasnete lhuty,proti exekuci uz nic nenadelate. Chtel bych se na tomto miste v diskusi zeptat, jestli uz nekdo ma s touto firmou negativni zkusenost, pripadne se s firmou soudil, nebo celil exekuci.
25. 2. 2018 20:06:02
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332009
Majox
verified
rating uzivatele
(16 hodnocení)
25. 2. 2018 20:26:51
Možno pomôže :)
Jeden hovor za šest tisíc. Katalog parazituje na známé značce, právníci radí…
25. 2. 2018 20:26:51
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332008
Dekuji za odkaz. Cetl jsem podobne clanky i na jinych www strankach. Vsechno je to jenom hodne obecne a nekonkretni. Ta firma to ma celkem dobre promyslene a majitel schovany za s.r.o. se zakladnim jmenim 500,- Kc se vsem doslova vysmiva, jak jsou neschopni neco poradne proti tomuto takzvanemu podnikani podniknout a ukoncit cinnost teto firmy. V nemecku by to bylo otazka nekolika tydnu. Existuje tam totiz napriklad povinnost mit uvedene na jakekoliv firemni strance tzv. Impressum, kde musi mit uvedeno telefonni cislo a adresa firmy, kde je opravdu nekdo k zastizeni. Firma ES Katalogy s.r.o. ani jedno nesplnuje. Telefonni cislo neni nikde uvedeno a sidli na virtualni adresse. V nemecku by se napsalo jednoduche upozorneni stiznost napriklad na Gewerbeaufsichtsamt (urad pro dozor nad firmami, je v kazdem vetsim meste) a firma by mela uz velky problem.
V nemecku se musi pri ustnim uzavreni smlouvy,smlouva zaslat potom i v pisemne podobe a jakakoliv ustni smlouva se da bez udani duvodu behem dvou tydnu vypovedet. To same, nebo podobne maji i v rakousku,svycarsku, holandsku...atd. Nevim kdo vymyslel v CR novy obcansky zakonik, vse nahrava akorat ruznym podvodnikum, exekutorum...atd. Budu se muset ve finale obratit na soud. Bude mne to stat cas a penize s nejistym vysledkem. V nemecku by za to dostal majitel firmy ES Katalogy s.r.o. 1-10 let na tvrdo. Zde je pragraf pro nekoho kdo umi trochu nemecky.
Strafgesetzbuch (StGB)
§ 263 Betrug
(1) Wer in der Absicht, sich oder einem Dritten einen rechtswidrigen Vermögensvorteil zu verschaffen, das Vermögen eines anderen dadurch beschädigt, daß er durch Vorspiegelung falscher oder durch Entstellung oder Unterdrückung wahrer Tatsachen einen Irrtum erregt oder unterhält, wird mit Freiheitsstrafe bis zu fünf Jahren oder mit Geldstrafe bestraft.
(2) Der Versuch ist strafbar.
(3) In besonders schweren Fällen ist die Strafe Freiheitsstrafe von sechs Monaten bis zu zehn Jahren. Ein besonders schwerer Fall liegt in der Regel vor, wenn der Täter
1.
gewerbsmäßig oder als Mitglied einer Bande handelt, die sich zur fortgesetzten Begehung von Urkundenfälschung oder Betrug verbunden hat,
2.
einen Vermögensverlust großen Ausmaßes herbeiführt oder in der Absicht handelt, durch die fortgesetzte Begehung von Betrug eine große Zahl von Menschen in die Gefahr des Verlustes von Vermögenswerten zu bringen,
3.
eine andere Person in wirtschaftliche Not bringt,
4.
seine Befugnisse oder seine Stellung als Amtsträger oder Europäischer Amtsträger mißbraucht oder
5.
einen Versicherungsfall vortäuscht, nachdem er oder ein anderer zu diesem Zweck eine Sache von bedeutendem Wert in Brand gesetzt oder durch eine Brandlegung ganz oder teilweise zerstört oder ein Schiff zum Sinken oder Stranden gebracht hat.
(4) § 243 Abs. 2 sowie die §§ 247 und 248a gelten entsprechend.
(5) Mit Freiheitsstrafe von einem Jahr bis zu zehn Jahren, in minder schweren Fällen mit Freiheitsstrafe von sechs Monaten bis zu fünf Jahren wird bestraft, wer den Betrug als Mitglied einer Bande, die sich zur fortgesetzten Begehung von Straftaten nach den §§ 263 bis 264 oder 267 bis 269 verbunden hat, gewerbsmäßig begeht.
(6) Das Gericht kann Führungsaufsicht anordnen (§ 68 Abs. 1).
(7) (weggefallen)
Pravdepodobne by to bylo kvalifikovano jako organizovana kriminalita a postihlo by to i toho advokata.Ten musi moc dobre vedet, ze ty pohledavky co vymaha jsou neopravnene.
25. 2. 2018 21:18:07
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332007
Moznost odstoupit od smlouvy pri uzavreni na dalku plati i v cr.
Navic impressum apod by stejne nic nevyresilo.
25. 2. 2018 23:03:46
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332006
cargopro
verified
rating uzivatele
26. 2. 2018 07:26:37
Napsal Radek O.;1446931
Moznost odstoupit od smlouvy pri uzavreni na dalku plati i v cr.
Navic impressum apod by stejne nic nevyresilo.
žádnou neuzavřel, takže nemůže ani odstoupit, ještě by si tím pěkně naběhl. V tomto případě je jednoduché řešení, počkat na platební rozkaz a poslat odpor, po té k soudu ani nedojde.
26. 2. 2018 07:26:37
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332005
Jan
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
26. 2. 2018 08:11:14
Pokdud mají ústní souhlas, ať ho předloží i s datem uzavření. Takových výhružných advokátu se vždycky najde :)
26. 2. 2018 08:11:14
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332004
co podat TO za podvod?
26. 2. 2018 08:23:14
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332003
Petr Holik
verified
rating uzivatele
2. 10. 2018 08:06:44
Prosím podvedené aby se ozvali na pe.holik@email.cz
Pokud nás bude dost je velmi reálné dostat peníze zpět.
Už se mi ozvalo asi 16 lidí.
2. 10. 2018 08:06:44
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332002
Pane Holik, chystam se uverejnit podrobny navod jak se branit. Rozjel jsem celkem rozsahlou vec prez policii , FU, UUOZ...atd. Ozvalo se mi naprimo i nekolik poskozenych. Jsem v kontaktu primo s detektivem ktery se celou veci zabyva. Zadne podrobnosti nemohu sdelit. Jsem ale ochoten mu predat dalsi kontakty na postizene firmy, zivnostniky a jednotlivce. Vsechny ty pripady jsou vicemene podobne. Pokud mate zajem, tak mi napiste do PM, nebo na info@exiko.cz, nebo prez datovou schranku . Mohu Vas pripad a pokud mate jeste i dalsi postizene, predat policii, konkretnimu detektivovi. Legislativa v CR neni optimalni, ale kdyz je clovek vytrvaly a z principu si nenecha vsechno libit, jde to dotahnout i do uspesneho konce. Muj cil je ukoncit teto firme podnikani a nechat ji vymazat z OR. Co se tyce nejakeho vraceni penez, tak to bude asi horsi. Tato firma ma zakladni jmeni 100 Kc a penize co jim nekdo zaplati zcela urcite utrati,nebo prevedou jinam,tak nebude u ceho brat. Jenom v rychlosti pro vsechny postizene. Ta faktura co Vam prisla neni radne vystaveny danovy doklad. Je to jenom zalohova faktura, ze ktere neni odvedeno DPH. Radnou fakturu dostanete az po zaplaceni. Pri vymahani dluzne castky se tato firma ale tvari jako by zpravci dane DPH uz odvedla. Takhle to nejde ale udelat. Danova povinnost vznika poskytnutim sluzby, to znamena Vasim zapisem do katalogu.V tomto momente musi ihned vystavit radnou fakturu a odvezt DPH. Tohle se samozrejme nedeje. Firma ceka az zaplatite a potom odvede DPH a posle Vam radnou fakturu. Nebo ani neposle. To je jeden z triku, ktere tyto firmy delaji. Nic proto neplatte a trvejte na neplatnosti jakekoliv smlouvy, nikdy jste zadnou vedome neuzavreli. Podrobny navod jak se branit podle casovych moznosti sepisu a uverejnim na tomto miste. Kdo ma zajem, tak se mi muze ozvat, dopovim podle casovych moznosti. Preji hezky den.
4. 10. 2018 01:33:27
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332001
JanaChocho
verified
rating uzivatele
12. 10. 2018 14:57:47
Děkuji za to, že jste se rozhodl s touto firmou skoncovat. Fandím vám. Pro všechny podvedené jsem založila skupinku, kde budu sdílet informace, které jsem nalezla na internetu a byla bych ráda, kdyby tam i ostatní sdíleli své zkušenosti pro další, které tato firmy podvede. https://www.facebook.com/groups/485117185339622/
12. 10. 2018 14:57:47
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1332000
Telefonát za 6000,- Kč, aneb jak na podvodné katalogové firmy
Může se to stát každému, i Vám, stačí chvilka neopatrnosti a máte ve schránce fakturu k úhradě 6000,-Kč.
Fakturu od novodobých šmejdů, kteří po obchodnování se sadami hrnců přešli na internetové podnikání, ve formě zápisů do katalogů a seznamů firem, které vůbec nikdo nepotřebuje.
Všechny případy jsou velmi podobné. Ve firmě Vám zazvoní telefon a na druhé straně se ozve seběvědomý hlas profesionální telefonistky. Ta se Vám rychle představí jako seznam firem nebo firmy seznamu. Vy se domníváte, že Vám volá někdo z firmy Seznam.cz Tam máte přece občas placenou reklamu, tak jako většina firem a soukromých podnikatelů v České republice.Telefonistka si chce jen ověřit Vaše údaje o firmě , které jsou zveřejněny na internetu. Předčítá Vám informace z Vašeho bezplatného zápisu na Firmy.cz nebo z Google.cz. Popisuje Vám i jak vypadá Vaše logo atd. Tím si získá Vaši důvěru, jelikož všechny informace jsou v pořádku. Jste požádáni, abyste uváděné informace odsouhlasili a potvrdili správnost všech údajů.Dále Vám telefonistka oznámí informaci o pokračující spolupráci na příští rok.
Telefonní hovor je z její strany různě kombinován a Vy jste si odsouhlasili vlastně jen veřejně dostupné informace o Vaší firmě. A tím jste se právě „chytili“ . O tom, že máte nyní pro Vás zcela „bezcenný“ zápis za pouhých 6000,- Kč , o tom v této chvíli nemáte tušení. O tom v telefonu nebyla řeč!
Během příštích 14 dnů Vám příjde doporučeným dopisem nebo přímo na email faktura od katalogové firmy XY.
Pozor, není nic ztraceno, nelekejte se a nestrkejte hlavu do písku a hlavně neplaťte něco, co jste si neobjednali.
Pokud fakturu neuhradíte, za nějaký čas Vám příjde opět doporučeným dopisem výzva od „spolčeného“ právníka. Výzva k úhradě za službu i s dalším poplatkem za upomínku a s výhrůžkou.
Toho se však již část „postižených“ firem zalekla a tuto zcela neoprávněnou fakturu českým novodobým šmejdům zaplatila. Je to velká škoda, je to jako „házení perel sviním“.
Pro ty, kteří se rozhodli tyto nekalé praktiky finančně nepodporovat, jsem tady napsal několik rad, jak se bránit.
Po obdržení faktury reagujte okamžitě doporučeným dopisem.Jakoukoliv smlouvu, ústní či písemnou považujte za neplatnou, nikdy jste přece s firmou XY žádnou smlouvu ústně ani písemně neuzavřeli.Také jste s firmou XY nebyli v obchodním vztahu a ani nehodláte nikdy v budoucnu s firmou XY jakýkoliv obchodní vztah uzavírat.
Uveďte jasně, že celou věc považujete za podvod, a že podniknete patřičná opatření a budete se tomuto pokusu o podvod bránit.
Telefonátem uskutečněným s pracovnicí firmy XY jste byli záměrně uvedeni v omyl a k žádnému uzavření ústní smlouvy nedošlo.K uzavření ústní smlouvy také nemůže dojít v případě, že osoba na telefonu z Vaší firmy není vůbec oprávněna k samostatnému uzavírání jakýchkoliv smluv.
Žádejte o okamžité odstranění všech údajů o Vaší firmě z jejich internetových stránek
Jasně formulujte vyjádření, že celou věc považujete za podvod a pokus vytvořit na Vaši firmu „uměle“ pohledávku za službu, kterou jste si nikdy Vy sami neobjednali.
Toto byla Vaše jasná a odmítavá reakce. Ale i přesto Vám možná zase příjde ze strany firmy XY jestě jeden dopis nebo emailová zpráva s výzvou k úhradě za služby, s výhrůžkou a oznámení, že mají k dispozici nahrávku telefonního hovoru. Musíte však trvat stále na neplatnosti jakékoliv smlouvy, nic jste si neobjednali a nic nebudete platit.
Po tomoto úvodním kole Vám příjde možná po měsíci dopis od právníka s výzvou k úhradě za služby, plus poplatek za upomínku.
Musíte zase všechno odmítnout doporučeným dopisem.Upozorněte právníka na skutečnost, že se jedná ze strany firmy XY o pokus o podvodné vytvoření tzv. umělé pohledávky vůči Vaší firmě nebo osobě. Upozorněte právníka na to, že se vlastně vědomě spolupodílí na trestné činnosti firmy XY. Tímto upozorněním vytvoříte do budoucna možnost případné stížnosti na daného právníka, u Advokátní komory. Máte také možnost právě na něj podat trestní oznámení, že vědomě profituje na trestné činnosti firmy XY. Také může být členem organizované skupiny zabývající se trestnou činností , vytvářením neoprávněných pohledávek na různé společnosti a osoby.
Nyní můžete zahájit také rozsáhlou oznamovací a stěžovací kampaň, urychlíte tím zánik některých podnikavých šmejdů.
- U finančního úřadu podejte na firmu XY oznámení pro podezdření krácení daně z přidané hodnoty. Ptáte se proč ? Zaslaná faktura je jen zálohová, ale firma XY ji „považuje“ za řádně vystavenou, ze které bylo správci daně odvedeno řádně DPH.
Firmy, které se již „nachytaly“ a fakturu, kterou obdržely zaplatily, obdržely, následně pár dnů na to, řádný daňový doklad.
Okamžikem zápisu do katalogu firem byla poskytnuta služba a firma XY by měla okamžitě vystavit řádnou fakturu a správci daně odvádět DPH. To ale firma XY nedělá.
Finanční úřad se bude Vašim oznámením zajisté zabývat.
Některé podvodné katalogové firmy jdou až tak daleko, že uměle vytvořené pohledávky přeprodají spřízněným firmám a potom se sami dají do likvidace.
Jestli z těchto pohledávek bylo řádně odvedeno DPH zjistí jedině finanční úřad.
- Podejte trestní oznámení na firmu XY na státní zastupitelství. Trestní oznámení formulujte jako pokus o podvod a popište podrobně co se stalo, přiložte kopie Vaší korespondence s firmou XY, právníkem i s Vaším oznámením finančním úřadu.
Trestní oznámení nic nestojí a policie se věcí bude zabývat. Nejste zcela jistě jediní, kdo oznámení na firmu XY podal a je možné , že se jedná i
o organizovanou skupinu podvodníků.
Podejte stížnost na Úřad pro ochranu osobních údajů v Praze.
Podívejte se na zápis, který o Vás katalogová firma vytvořila. Pokud je tam uvedena osoba, která není statutárním orgánem Vaší firmy, její jméno tam bylo tedy zveřejněno bez souhlasu a tím došlo k porušení zákona.
Úřad pro ochranu osobních údajů se tím bude muse zabývat.
Proběhl telefonát s firmou XY tak, že jste se domnívali, že Vám volá pracovník z firmy Seznam.cz ?
Neváhejte a upozorněte na to přímo Seznam a.s. Informujte je, že se právě firma XY pokouší zneužít dobré jméno jejich firmy Seznam.
Právní oddělení by se o tyto praktiky zcela jistě mělo zajímat.
Upozorňovala Vás firma XY v dopise na pořízenou nahrávku Vašeho telefonického hovoru, kde jste údajně vše odsouhlasili ?Nedejte se, jsou jiné země, kde by Vás za takovou tajnou nahrávku hned potrestali vězením. Není přece možné, aby Vás někdo bez Vašeho výslovného souhlasu a upozornění , že je hovor nahráván, nahrával tajně.
V ČR je zatím nejasná legislativa a špatný občanský zákoník, který zcela nechrání občana a různí podvodníci toho využívají.
Tato ilegální nahrávka v žádném případě nepotvrdí uzavření ústní smlouvy s firmou XY. Nevěřím také, že by si to nějaký případný soudce chtěl prosazovat jako důkaz. I když v ČR je jsou někdy možné věci, které jsou jinde neuskutečnitelné.
Proto Vám radím, v případě, že se cítíte podvedení, stěžujte si, napište na příslušné úřady. Ať vymizí všechny firmy typu XY, kteří podvádí a říkají tomu podnikání.
V případě, že máte nějaký návod, jak na podvodné firmy, můžete mne doplnit a poradit ostatním „postiženým“. Podle mého odhadu se jedná o stovky firem
a soukromých podnikatelů.
Jestli znáte slušného politika, senátora, redaktora časopisu nebo novin, seznamte ho s tímto podivným podnikáním firem XY.
Určitě by to bylo smysluplné téma nedokonalé legislativy.
Brouzdáním po internetu jsem zjistil, že se tímto podivným podnikáním, podvodem, zabývá celá řada firem v ČR a na Slovensku.
Já osobně hledám „postižené“ firmy a soukromé podnikatele, kteří jsou v konfliktu s firmou ES Katalogy s.r.o. Brno.
Napište mi krátce Váš příběh a zašlete do PM nebo na info@exiko.cz.
Pokud uvedete kontaktní údaje na Vaši firmu, předám je policejnímu vyšetřovateli Policie ČR, který je již s touto problematikou seznámen.
18. 10. 2018 22:03:01
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1331999
aheadnology
verified
rating uzivatele
11. 4. 2019 16:23:22
Zrovna volali, voli. By si člověk myslel, že je to už přestalo bavit...
11. 4. 2019 16:23:22
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1331998
Milan Vrba
verified
rating uzivatele
5. 5. 2019 23:39:20
Dobrý den,
asi stejná situace jako u každého, jen u mě to je tak, že jsem jeden rok zaplatil a nyní jsem prošvihnul ukončení a tak jsem jim volal a psal, že bych rád odstoupil od smlouvy, ale prý to nejde, protože je to 2 měsíce co jsem měl podat žádost o odstoupení od smlouvy. Dá se něco i nyní dělat? Klidně se rád přidám k oznámení.
S přáním hezkého dne
Milan Vrba
5. 5. 2019 23:39:20
https://webtrh.cz/diskuse/firma-es-katalogy-s-r-o-mate-s-ni-negativni-zkusenost/#reply1331997
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit